Bokeh! (ваши фотки)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
светлината да не му е на auto ставена затоа.

Чупето е бојадисано со глупа лед светилка од точак (која мава на сино), со полу-празна батерија... Немав со што друго да ја осветлам :)

Чупето е бојадисано со глупа лед светилка од точак (која мава на сино), со полу-празна батерија... Немав со што друго да ја осветлам :)
сликај во RAW

обработи RAW
Да ти го пратам оригиналот, да видам што поинаку ќе обработиш околу боите на чупето? :)
Финтата беше да се види Bokeh-от во форма на срце, а не да ја обработувам бојата на девојката... Затоа не ја ни чепкав нешто особено :)

Требаше да ја пукнам на крај без боја и готово... :pos:
zaforum.jpg

Да ти го пратам оригиналот, да видам што поинаку ќе обработиш околу боите на чупето? :)
Финтата беше да се види Bokeh-от во форма на срце, а не да ја обработувам бојата на девојката... Затоа не ја ни чепкав нешто особено :)
чепни малце бојата изгледа како да има заспано чупето во соларијум, одвлекува внимание и од бкехот, или прати ми ја па да видам јас да ја спасам некако...

а зашто срце направи а не пример цвезда,хаха,шала малце.:D

Истото го имам и јас направено со срцето, него еве нешто bokeh од вчерашниот снег..

On Flickr.

Се намачив, и сеуште не е добро фокусирано, инаку Helios 44M-4 58mm, немам уште M42 (не е стигнат), со една рака држев апарат, со другa објектив :D
24b7pmo.jpg

Еве слична, само малце од подалеку и не толку замаглена позадина, но подобар фокус..

8270529972_61ab7626f7_c.jpg

http://www.flickr.com/photos/62640434@N04/8270529972/sizes/c/in/photostream/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom