Русија ја избрка USAID (update: Боливија исто така)

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Не само Русија на Јелцин, сите екс социјалистички држави се во економски колапс во тоа време, после тоа сите се консолидираа, некои порано некои подоцна. Сигурно немале сите пијани лидери управувани од Запад. Запад им помогна со инвестиции во нивните економии, секако заради профит не од љубов, Русија не е исклучок. Тајкуните се истите и тогаш и денес, живеат на Запад а работат во Русија, Абрамович дури е и гувернер во Сибир, зошто е тоа така можеби во друга тема, само неколку два - тројца дали се прогонети или затворени.
Рускиот гас во Германија учествува со 30%, сигурно не е нешто пресудно за да влијае врз Германската политика а имаат и други енергенси на располагање, другите западни држави уште помалку. Многу повеќе зависни од Рускиот гас се од поранешниот источен блок некои од нив со 100%, па и тие не ја менуваат заради тоа својата политика. Има други енергенси, не е гасот единствениот па да е до толку пресуден.
Незнам дали има или нема друг енергенс и колку им е исплатлив. Знам само дека кога беше работата со гасот со Белорусија, значи моментот до пред тоа и после тоа јас немам забележано ама ниеден германски политичар да кажи нешто онака како што си знаеја. Сега дали е коинциденција или е нешто друго незнам. Исто знам дека на германците не им беше сеедно кога го чкрапнаја дотокот на гас, па да речат абе ајде само 30 % зависиме, кој ги еба, туку молеа колеа, посредуваја и незнам што. Па и не беше тоа така оддамна па да заборавиме, пред некоја година се се случуваше. Битното е дали имаш сега скоро слушнато или прочитано нешто од некој битен германски политичар да ја критикува Русија за било што. Ете јас можеби имам промашено па можеби и сум во заблуда, но ете можеби ти пратиш па знаеш.
И да не се залажуваме разликата помеѓу Путин и Елцин е неспоредлива во било кој поглед, па макар и нафтата да била поскапена. Ако е човек ебиветер како Елцин и 300 долари барел нека биди пак исто ке му се фатеше на Русите. Сега можеби има нешто и во цената на истата, но сепак пресудно е кој ја води државата и како ја води.

Луѓе дај не си играјте бајрам со умот ........... не сум русофил значи претежно сум про-западно ориентиран но Русите и Русија никако не се за потценување .......... зарем еден народ кој успеал од едно мало Московско кралство да освои скоро 20 милиони км2 и да стане една џиновска империја е за потценување ?
На Русите и Русија мамата им ја еба системот т.е. Социјализмот .......... Лениновците, Сталиновците ..... тие го утепаа Рускиот народ ........ диктаторот Сталин(Хитлер 2) колку десетици милиони народ(најмногу Руси и Украинци) уништи ?
Русија во деведесетите години после падот на системот беше фрлена на колена ........... целосно срушена економија, економски колапс, изгубија војна од Чеченците(првата Чеченска војна), замислете Русите изгубија од Чеченците кои се мал народ 1 милион се, во тој период Руската армија беше со застарено оружје, во тој период на Русија која беше водена од пијаницата Јелцин никаде не и се слушаше гласот ............ но што се случи во последниве 15 години откако дојде Путин, веднаш Путин прати армија и повторно ја ре-интегрираа отцепената Чеченија во своите граници, Чеченските бунтовници(нивните лидери) еден по еден гинеа како глинени гулаби ............. Русија дури и и забрани на Украина да се интегрира во НАТО и ЕУ ........... после поразот на Грузијците во Руско-Грузискиот конфликт(август 2008) и тие се предомислија и се откажаа од НАТО и ЕУ ............ Сирија т.е. Асад што мислите кој сеуште го држи ............ на Сев.Кореа и на Иран кој им продава техника за производство на нуклеарно оружје ............. половина Европа ќе измрзне ако Русите им го секнат дотурот на гас во зимскиот период, а последниве години и демографијата им се подобрува .............. откако Путин донесе закон за државен стимул/помош за семејствата кои ќе имаат повеќе деца одма почна да им расте наталитетот ............. моментално Русите се преку 80% во Руската федерација, а до пред некоја година беа паднати испод 80%, а исто така и Русите во последниве години обновија голем дел од својот застарен воен арсенал со нови оружја ........... застареното оружје постепено го заменуваат со ново пософтицирано оружје, секако самите си го иновираат и произведуваат ............. главниот град Москва некаде прочитав дека бил најскап град на светот, а моментално Москва има близу 20 милиони жители !

а како изгубија ако можеш да објасниш ?

кога почна конфликтот во Чеченија , сите руси ги истераа од своите домови , им беа одземени имоти и такој натаму , да не набројувам , а Јелцин не го болеше уво за сето ова , си продолжи да слави , си оди во американска амбасада , наместо да ги обнови оружјата и поморницата тој ги остави да скапуваат .... голема е разлика !

Што мислиш за што им служат албанците на американците ? Да го држат балканот под опсада , ако нешто отиде во друг правец , читај Русија па тогаш да имаат каде да дејствуваат , ист пример ти е во Авганистан !

Затој ги подржуваат и чеченците , сиот западна европа и УСА се против Русите ...

Vo Rusija stapi na sila zakonot za "stranski agenti".

Zakonot se odnesuva na nevladini organizacii koi se bavat so politicki aktivnosti so pari dobieni od stranski donacii. Ovie NVO moraat da se preregistriraat i redovno da podnesuvaat finansiski izvestai.
No sem izgelda nikoj ne saka da si odi od Rusija, smetajki ja za isklucitelno plodno tlo. Izgleda finansiranjeto ke odi po drugi kanali.

Hilari Klinton izjavila deka SAD nema da go ukinat finansiranjeto na svoite NVO klienti. Najverojatno ke gi finansiraat preku tnr. USRF, odnosno Fondot za ekonomski praven razvoj.

Dosega SAD oficijalno imaat investirano vo ruskite NVO $4 milijardi, no se misli deka taa brojka e nekolkukratno pogolema.

Vo Rusija stapi na sila zakonot za "stranski agenti".

Zakonot se odnesuva na nevladini organizacii koi se bavat so politicki aktivnosti so pari dobieni od stranski donacii. Ovie NVO moraat da se preregistriraat i redovno da podnesuvaat finansiski izvestai.
No sem izgelda nikoj ne saka da si odi od Rusija, smetajki ja za isklucitelno plodno tlo. Izgleda finansiranjeto ke odi po drugi kanali.

Hilari Klinton izjavila deka SAD nema da go ukinat finansiranjeto na svoite NVO klienti. Najverojatno ke gi finansiraat preku tnr. USRF, odnosno Fondot za ekonomski praven razvoj.

Dosega SAD oficijalno imaat investirano vo ruskite NVO $4 milijardi, no se misli deka taa brojka e nekolkukratno pogolema.
Ау.....
Очигледно специјалната војна е скапа работа. Тоа се пари од кој цела Македонија би можела живее А прашање е колку дале пари за други активности кои се користат во специјалната војна? Но очигледно, ништо не и можат на Русија.

Абе се е готово,сега американците не ќе можат да спијат заради односите на овие сиромашни земји према САД,како што се Русија и Боливија..:facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom