Зошто повеќето девојки чекаат машкото да им пријде?

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
1.863
Машкиве во последно време не превземат чекор, многу е жално што во денешно време сите се запознават преку фејсбук.
Не памтам кога последен пат ми рекло некое машко да се запознаеме макар како другари, сите се јаки преку интернет, а во живо нигде ги нема.

Мислам дека ќе бидам погрешно сфатена ако му пријдам на некое машко.
Штета што не сум доволно храбра за да го превземам првиот чекор, секогаш кога сум ги признавала прва чувствата на некој сум била сфаќања погрешно.....
Му завидувам на оние девојки кои знаат да го освојат секој што сакаат.

Едит:Стари моми ќе останиме, ако чекаме на машките. :D

А си се запрашала ли зошто се поретко машките ви се пуштаат?

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Реткост се женските кои го прават првиот чекор, а од друга страна и машките несакаат да бидат први ............... ситуација ............ нерешено ............ машките се плашат од јадење корпа(оправдано), а женските мислат дека ќе бидат окарактеризирани како лесни девојки доколку они го направат првиот чекор(оправдано) ............ :tapp:

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
А, машките што приоѓаат први какви се?Лесни или тешки?:rolleyes:
Што има врска тоа кој прв пријде со тоа кој е лесен , а кој не?Мислам подебилен критериум во живот не сум сретнал.
Ако и се допаѓаш на некоја девојка зашто да не ти пријде и не се запознае со тебе?Мене вакви правила во животот ми се стварно ретардирани.Тоа нејзе не ја прави проститука, туку веројатно има многу повеќе самодоверба од тебе.Ајде тогаш сите да се гледаме цел живот и никој на никого да не приоѓа за да не би испаднале лесни:rolleyes:
За да во Македонија има лесни жени тие мора да спијат со некого за да бидат лесни така да има и лесни мажи без никакви критериуми коишто секако поради турскиот менталитет овдека се одземени од одговорност и камшик, па затоа гледаме татковци на две деца кои имаат љубовници 17 годишни девојчиња.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
А, машките што приоѓаат први какви се?Лесни или тешки?:rolleyes:
Што има врска тоа кој прв пријде со тоа кој е лесен , а кој не?Мислам подебилен критериум во живот не сум сретнал.
Ако и се допаѓаш на некоја девојка зашто да не ти пријде и не се запознае со тебе?Мене вакви правила во животот ми се стварно ретардирани.Тоа нејзе не ја прави проститука, туку веројатно има многу повеќе самодоверба од тебе.Ајде тогаш сите да се гледаме цел живот и никој на никого да не приоѓа за да не би испаднале лесни:rolleyes:
За да во Македонија има лесни жени тие мора да спијат со некого за да бидат лесни така да има и лесни мажи без никакви критериуми коишто секако поради турскиот менталитет овдека се одземени од одговорност и камшик, па затоа гледаме татковци на две деца кои имаат љубовници 17 годишни девојчиња.
Машките несакаат да приоѓаат први поради страв од јадење корпа, јадењето корпа е бајаги болна работа, после 2-3 изедени корпи тешко дека дури и ќе погледнеш во женско !
А за женските ................. они си знаат !
П.С. И кој е тој Турски менталитет ................... :confused:

Член од
8 јуни 2012
Мислења
374
Поени од реакции
830
А си се запрашала ли зошто се поретко машките ви се пуштаат?
Па јас мислам дека проблемот е до машките.
Можеби затоа што немам курвинска фаца. :D
Се извинувам за изразов.
И плус и фејсбуков ги затупи скроз луѓево. :mad:
--- надополнето: 30 јули 2012 во 22:39 ---
Затоа не чекајте преземете акција :love:
Старомодни сме уште чекаме на вас. :D
--- надополнето: 30 јули 2012 во 22:40 ---
Реткост се женските кои го прават првиот чекор, а од друга страна и машките несакаат да бидат први ............... ситуација ............ нерешено ............ машките се плашат од јадење корпа(оправдано), а женските мислат дека ќе бидат окарактеризирани како лесни девојки доколку они го направат првиот чекор(оправдано) ............ :tapp:
И затоа сме и женските и машките Forever alone :)

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Да проблемот е до машките, а вие продолжете со исто однесување и бројот на додворувачи ке станува се помал и помал.
Македонеро, додворувачи веќе нема, само спонзори. Љубовта кај нас стана купопродажен однос, а бракот легализирање на истиот. Го сакавме Западот, ете ни го.

Проблемот е во мажите кои купуваат секс за пари, и девојките кои тоа го прифаќаат. Вината е обострана. За каква романтика и додворување зборуваме кога овде се работи чисто за бизнис?! Зошто некој да се мачи смислувајќи романтики, кога може да има инстант задоволство, без многу главоболка?

Се додека парите се репер за некаков си успех (па макар и нелегално заработени), нема да има ништо нормално во општествово, па ни романтика, ни додворување.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Машките несакаат да приоѓаат први поради страв од јадење корпа, јадењето корпа е бајаги болна работа, после 2-3 изедени корпи тешко дека дури и ќе погледнеш во женско !
А за женските ................. они си знаат !
П.С. И кој е тој Турски менталитет ................... :confused:
1. take that sand out of your vagina

2. posle 2-3 korpi mashko ne poglednuva zhensko? :D Shto, peder stanuva? :D

Aman od mashki kako tebe, demek "i zhenskite se krivi shto ne se pushtat prvi" :D, lele grevche si, ne ti se pushtaat zhenski <3 :D

Член од
22 август 2009
Мислења
615
Поени од реакции
221
Македонеро, додворувачи веќе нема, само спонзори. Љубовта кај нас стана купопродажен однос, а бракот легализирање на истиот. Го сакавме Западот, ете ни го.

Проблемот е во мажите кои купуваат секс за пари, и девојките кои тоа го прифаќаат. Вината е обострана. За каква романтика и додворување зборуваме кога овде се работи чисто за бизнис?! Зошто некој да се мачи смислувајќи романтики, кога може да има инстант задоволство, без многу главоболка?

Се додека парите се репер за некаков си успех (па макар и нелегално заработени), нема да има ништо нормално во општествово, па ни романтика, ни додворување.
Значи тие што не можат да бидат спонзори, го наебале за цел живот.

И да, во саботата ми приде девојка, она го направи првиот чекор. Сега само да ме процени и да склучиме купопродажен договор.

Член од
26 август 2011
Мислења
94
Поени од реакции
33
Како што велат..women's logic: when you like a guy, do nothing and expect him to magically know and make the first move.

Ако ти се допаѓа некој би требало малку да му „пуштиш вода“, да дадеш јасен знак и слично а другото да му го препуштиш нему, ако е заинтересиран нормално ќе продолжи.

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Не знам зашто влада мислење дека ако девојка пријде дека е л'сна.Според мене тој е само едн синоним за тој колко тај девојка е без предрасуде и не гу интересира туѓо мислење.Тој е моќна девојка/жена.Надминала га е стра.Па и да гу одбие,пробала.Повише ке се каеш ако не пробаш.
А ретко ретко ако ти пријде девојка(која си е на место) да гу одбиеш.

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
не знам зошто ама ко че ми се бендиса некој автоматски bitch mode on ми се случува во мозоко.....не знам оти

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Се е релативно..без разлика од која страна да гледаме релативно е бидејќи се зависи од личноста и од обете страни односно тој што сака да пристапи колку е храбар одлучен итаканатаму..јас имам еден едноставен начин за пуштање и повеќе пати ми успеало ..во кафич каде се слуша прегласна музика му викам на келнерот да му пушти пијачка на девојката што ми се допаѓа и да му кажи од кого(со тоа нема да се усрами и ќе се опушти)..ако е заинтересирана ќе дојди ќе развиеме дискусија ако не здравје не е последна:D

Kajgana Shop

На врв Bottom