O
onlya
Гостин
bi ti preporacal da si citas horoskop pred da vlezes u bus![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
bi ti preporacal da si citas horoskop pred da vlezes u bus![]()
Јас сакав ова да го пробам, да залепам картонче кај што се кине картата кога се куцнува, ама си викам немој да се заглави некако кога ќе ја куцнувам, да се избламирам пред цел автобус. Има шанси да се деси тоа?ке си земеш стара искуцана карта ке ги избришеш бројките и ке земеш парче малецко ке си залепиш место тој 1-цот и комотно ке си ја куцнеш и имаш тазе куцната карта и контрола да ти се качи ти имаш карта со нови бројки како што има купена искуцана карта![]()
Лошо си слушнал.слушнав нешто дека ако те фати контрола и не платиш на лице место дека одма ти праќаат полиција и судски извршител и казната била 50евра
не не, сега по ново е вака ја као шо слушнав еден контролор ми кажа,.. ти и да кажеш сега погрешно име и адреса на живеење на другата станица се качуваат џандари и мора да покажеш идентификација а ако не покажеш те носат во станица па после казна 50евра ти еЛошо си слушнал.Ако не платиш одма ( 200 ) денари, ти пишуваат казна од 1 200 ден. која ќе треба да си ја платиш во одреден временски период ( мислам дека цената се намалува ако платиш во рок од 7 дена ). Е сеа не ми е јасно ако не носам лична идентификација во мене и ако им кажам погрешно име и презиме, шо ќе се деси. Сигурно нема да ме носат у станица за да проверат дали сум ги излажала или не..
На другата станица се качуваат џандари? Не баш. Кај е логиката, нешо као заедно патролираат џандари и контролори и пишуваат казни?не не, сега по ново е вака ја као шо слушнав еден контролор ми кажа,.. ти и да кажеш сега погрешно име и адреса на живеење на другата станица се качуваат џандари и мора да покажеш идентификација а ако не покажеш те носат во станица па после казна 50евра ти е
Ако се дере,само пријави гоНа другата станица се качуваат џандари? Не баш. Кај е логиката, нешо као заедно патролираат џандари и контролори и пишуваат казни?
Пред недела дена влезе контрола у 2ка и едно девојче немаше карта. и се расправаа, овој и вика дај ми идентификација или плати си 200 ден., девојчево му вика немам идентификација, немам ни пари. И контролоров виде невиде, ја батали. Е сеа има разлика од контролор до контролор, знам еден беше спремен да се тепа ако те начека без карта. Али само го чекам да влезе, да му кажам два три збора која му е неговата работа што треба да си ја врши, и дека не е ни најмалку компетентен да се издерава на луѓе ако немаат карта.
тестирано е во 2-ка 65-ка 53-ка така да пробај па ќе видишЈас сакав ова да го пробам, да залепам картонче кај што се кине картата кога се куцнува, ама си викам немој да се заглави некако кога ќе ја куцнувам, да се избламирам пред цел автобус. Има шанси да се деси тоа?![]()
Ако не си ја поништил неможе да ја познае,инаку ти можеш да си купиш повеке карти од шоферот во самиот автобус и во било кој друг можеш да ги искористиш картите односно поништишМе интересират дали некој имат испробано во двокатниве да си земит празна карта и да си стојт кај машинчено за куцање(каде шо морат да имат гужва) па така да си се возит неколку пати гага се додека не дојт контрола и да си ја куцнит картата(иначе знам дека картите на градските и приградските линии се разликвет но дали мојт да ја познајт контролорот ако на пример си купил карта во 2ка а тек си ја искористил во 4ка ) ?
Живејте ЧЕСНО, плаќајте си билет.![]()