Не бејб, не се сметам за подобар од останатите сексуални ориентации, затоа што се залагам и за нивните права. А тоа се, вака едукативно да ти ги потенцирам - бисексуалци, пансексуалци, трансексуалци, асексуалци. И други особи кои се идентификуваат како genderqueer. Заборавив некоја? Мислам не.
Тоа ти што го набројуваш не спаѓа под терминологијата сексуална ориентација. Колку што знам, педофилијата се уште се смета за психо-сексуално нарушување. За останатите не сум проверил најнови дефиниции.
Инаку јас својата либералност ја градам врз основа на два суштински критериуми: взаемна согласност, и сексуална зрелост. Бидејќи твоето мозоче има тешкотии да вари покомплексни ментални конструкции, ќе ти објаснам сликовито:
Ете, од горе може да се заклучи дека би толерирал инцест, некрофилија (ако постои взаемна согласност), и објектофилија. За другото сум строго против, бидејќи сум за човечки права и либерален, но не по цена на туѓи права, слободи и општо добро. Така да деца, и животни, на страна од такви лица. Сакам деца, и сум строг промотор на права на животните, така да не можам да бидам либерален по тој поглед. Инаку само затоа што нешто би толерирал, не значи дека одобрувам, уште помалку промовирам. Да не настане забуна.
И аман, не можеш поголем потпис да ставиш?
Онолку колку му сече на цитираниот, па да меша експлицитно и точно одредени полови односи со присуство, отсуство или активно негирање на човечки права.