Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.442
Момчиња и девојчиња, да се пофалам, го земав Canon-от, Т3i, направив ребаланс на буџетот и ги прежалив тие 200 долари. Ме почастија и со 8 гига мемориска картичка.

Презадоволен од камерата, се навлеков како средношколец на цигари па планирам наредна година и нов објектив да зимам.

Фала ви на советите и помошта при изборот.
Добредојде во друштвото! :)
Па да видиме што си фоткал...

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.657
Поени од реакции
722
Ајде и мене да ми препорачате нешто до кај 200-250евра.

За тоа е темата, иако ми е увек глупо коа прашувам нешто што го има на некоја страна поназад, али у случајов увек може да варираат цените, па затоа и се решив да постирам.

Фала унапред ;)

P.S. Kолку кошта Canon T3i што го зборите погоре? Кај нас зборам, за колку се наоѓа...

Ace Ventura

The samurai...
Член од
3 декември 2007
Мислења
383
Поени од реакции
59
Т3, или па ако не ти се брза собери пари и земи си Т3i
сепак следно лето се оди за америка (сега за сега таков е планот) се рмба и поти едно 4 месеци...и ќе се земе Т3i:icon_lol:

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Здраво, ми треба помош при изборот :) .

Се двоумам помеѓу Nikon l26 и Canon Powershot A3300 или Nikon s3300 ? :cautious:

Ве молам објаснете зошто.

Благодарам :icon_mrgr:

Член од
7 декември 2011
Мислења
283
Поени од реакции
83
Здраво, ми треба помош при изборот :) .

Се двоумам помеѓу Nikon l26 и Canon Powershot A3300 или Nikon s3300 ? :cautious:

Ве молам објаснете зошто.

Благодарам :icon_mrgr:
Nikon s3300 ич не мисли одма зимај го јас го послушав Acid и премногу сум задоволен :D

О|ивер シ

Анти.
Член од
14 октомври 2011
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.018
Nikon s3300 ич не мисли одма зимај го јас го послушав Acid и премногу сум задоволен :D
Хмм, не знам.
Како што гледав до сега reviews, видеа на Youtube, слики, компоненти .. како Canon да изгледа подобро .

Сепак благодарам за мислењето, но ќе почекам мислење и од останатите.
:)

Член од
7 декември 2011
Мислења
283
Поени од реакции
83
Хмм, не знам.
Како што гледав до сега reviews, видеа на Youtube, слики, компоненти .. како Canon да изгледа подобро .

Сепак благодарам за мислењето, но ќе почекам мислење и од останатите.
:)
Другар ти си знаеш јас пред пола недела го зедов и премногу сум задоволен + со него имав гратис BAG и мемориска картичка ..
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 21:20 ---
А и сликите ги вади многу добро

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Дечки што мислите за овој вид на апарати?Сакам да си земам еден на мегутоа незнам какви им се квалитетите,да не вади слики како обичните апаратчиња од 4000-6000 денари...

Ваков или ваков а гледав и еден Nikon во Нептун ама не ми текнува моделот,нешто до 12.000+/- денари гледав...

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.442
Дечки што мислите за овој вид на апарати?Сакам да си земам еден на мегутоа незнам какви им се квалитетите,да не вади слики како обичните апаратчиња од 4000-6000 денари...

Ваков или ваков а гледав и еден Nikon во Нептун ама не ми текнува моделот,нешто до 12.000+/- денари гледав...
Да ти го понудам овој?
13.000 е нов во продавница, би ти го дал за 11.000 (неотпакуван, со гаранција).

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
Да ти го понудам овој?
13.000 е нов во продавница, би ти го дал за 11.000 (неотпакуван, со гаранција).
Фала на понуда ама не ми е нешто итно за апаратoт,а и плус барам на рати за да искомбинирам со уште некоја бела техника за низ дома :)

Член од
13 октомври 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво,
Потполно сум неискусна во оваа област и затоа би упатила едно прашање до поискусните.
Се двоумам за два фотоапарати:
http://www.canon.com.mk/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX150_IS/
и
http://www.nikon.com.hr/hr_HR/product/digital-cameras/coolpix/life/coolpix-l810
Цените им се приближно исти, ама карактеристиките различни.
Вашето мислење околу нив :).

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.442
http://www.nikon.com.hr/hr_HR/product/digital-cameras/coolpix/life/coolpix-l810
Цените им се приближно исти, ама карактеристиките различни.
Вашето мислење околу нив :).
Ако си заинтересирана за Nikon-от, би ти го понудил нов/неотпакуван и со гаранција (како од продавница) по цена 2.000 денари поефтина.

Член од
13 октомври 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Искрено и двата фотоапарати ми се допаѓаат.
Немам познавање од ова поле и недоумицата ми е во тоа што другите ме советуваат за Canon -oт во однос на сликата. Canon-от вадел поживописна слика од Nikon-от. Некако боите му биле поубави на Canon-от.
Дали е навистина така???
Додека Nikon-от како што го гледам има поинтересни карактеристики и во пикселите и во некои други нешта.
Само тоа ми е најголемата недоумица.

Acid, благодарам за понудата :).
Ако се одлучам, веднаш ќе контактираме.

Kajgana Shop

На врв Bottom