На која телевизија најчесто гледате ВЕСТИ?

• Креатор на темата Креатор на темата ceasar
  • Време на започнување Време на започнување

На која телевизија најчесто гледате ВЕСТИ ?

• МРТ 1

Гласови: 15 7,4%
  • СИТЕЛ

Гласови: 20 9,8%
  • АЛФА ТВ

Гласови: 26 12,7%
  • КАНАЛ 5

Гласови: 12 5,9%
  • ТЕЛМА

Гласови: 12 5,9%
  • 24 ВЕСТИ

Гласови: 26 12,7%
  • АЛСАТ-М

Гласови: 2 1,0%
  • ДРУГА ТВ

Гласови: 3 1,5%
  • Не гледам вести, се информирам на интернет

Гласови: 88 43,1%

• Вкупно гласачи
    204
24 Вести и Алфа.
Гласав за 24 Вести пошто ми изгледаат најмалку изполитизирани и најпрофесионални.
Инаку целата програма на оваа телевизија ми се допаѓа најмногу: вести на секој час, прекрасни интермеца со супер видеа и музика и солидни дебатни емисии.

Јас имам еднаш гледано вести на една руска програма, каде водителката на метео беше топлес. Добро е да се прати временската прогноза, поготово е многу интересно да се знае какво е времето во Русија.
А од македонскиве не гледам никакви, досадни се и не се соблекуваат.

Не гледам телевизија, не гледам вести. Вестите ти се извртена вистина.

24 Вести и Телма дават најдобри вести, не се партиски орентирани, а понекад дават многу корисни информации.

Кога гледам најчесто 24 вести, ми се свиѓа реалниот пристап на известување!
Овие од сител многу влечат за јајца, а и очигледно ги прескокнуваат информациите што не им одговараат, илустративно:
гледам на 24 кажуваат: полицијата со насилство ги расчистуваше протестите на тутунарите, една жена потешко повредена! притоа даваат видео материјали, овие ги млатат таму..... у 7 саат:
сител: владата на РМ ги исплати сите заостанати долгови кон тутунарите (истиве овие млатениве :))

Да го слушаш Латас ќе мислиш дека живееш у монако, а излези на улица... ќе ти се приплаче!

Некад слушам и телма, ама тие па ептен контраши на владава, ипак кога сакам да примам нова информација не ме интересира мислењето на новинарот туку чисто веста што треба да се соопшти, засега тоа мислам 24 го прават најдобро!

demek site gledaat 24 vesti i mrt 1 (otkako se rebrendira ) :) aj ne zezajte bidete porealni, spored istrazuvanjata sitel se najgledani pa kanal5 pa telma. Jas preferiram alfa (iako mnogu balansiraat vestacki) telma e super vo pristapot samo depresivni se spikerite i monotoni, 24 vesti se dobri so hajderpasin ama retko koj operator gi ima na programa (blizu gi nema) taka da jas mislam deka nema ni edni najdobri, jas najcesto gledam 1 alfa, 2-24 vesti i 3 telma 4 kanal 5, sitel i mrtv nikogas nema ni da gi gledam

На сител секој ден ударна вест им е како Бранко ја упорпастил државата за време на транзицијата :)
Вчера кажаа и за пензионерите многу привилегии и уживања имале и ќе имаат :facepalm:(државата останува на пензионерите) па така да мора да им биде се приуштено :D

Tука имало многу типци и типки што не гледале телевизија, изгледа имаат живот со многу обврси па немат време :)
Се кладам дека они гледат повеќе телвизија од сите но само така одрекуват телевизија за да покажат што се кој се.

наши телевизии ич! прееска ме натера жена ми да видам „црвен Ќилим“ од 3-то полувреме. ужас! на ниво на ромска убавица 1987. водителите бетер. сменивме после 40 секунди
всти само на интернет. и тоа не премногу...

Јас вести немам гледано над 1 година. Телевизија пак многу ретко ко ке бев дома и мајка ми ке ги гледаше турските серии. Немат аир од гледање телевизија.

На една страна се Сител, Канал5, МРТ1 во кои се кажува колку многу ни е убаво во земјава,се цвета,се е совршено. А на друга страна се Телма, Алфа, 24 Вести кои ги изнесуваат само негативните работи, се што е лошо.
Според мене ниту едни вести на ТВ не известуваат реално, само како што им одгавара на нивните сопственици.
Поради овие причини, многу ретко гледам вести..

На една страна се Сител, Канал5, МРТ1 во кои се кажува колку многу ни е убаво во земјава,се цвета,се е совршено. А на друга страна се Телма, Алфа, 24 Вести кои ги изнесуваат само негативните работи, се што е лошо.
Според мене ниту едни вести на ТВ не известуваат реално, само како што им одгавара на нивните сопственици.
Поради овие причини, многу ретко гледам вести..
Мислам неможеш овие телевизии да ги ставаш во ист кош, јас би рекол мрт 1 и сител дека се НЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ, останатите се во рамките на професионалноста а тоа што зимаат умерено некоја страна не е лошо, па така и канал 5 и алфа ми се ок

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom