Што мислите за медиумскиот пазар во Р.М? Дали и на кои медиуми им верувате?

На кои македонски медиуми им верувате во информативните програми/статии? (ПОВЕЌЕКРАТЕН ИЗБОР)

• Сител

Гласови: 9 9,7%
  • Канал 5

Гласови: 7 7,5%
  • Алфа ТВ

Гласови: 18 19,4%
  • Телма

Гласови: 11 11,8%
  • Курир

Гласови: 4 4,3%
  • Плусинфо

Гласови: 4 4,3%
  • А1 ОН

Гласови: 5 5,4%
  • Мкд.мк

Гласови: 6 6,5%
  • Останати

Гласови: 5 5,4%
  • Ниту еден

Гласови: 64 68,8%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
samo malku procentive ne se tocni kako sto gledam za nitu eeden ima 19 glasa od 38 a toa e 50% verojatno ke se ispravi inaku glasovite kako br na glasovi se tie sto se (ova so % verojatno e greska ood kajgana ili zatoa sto dozvoleni se poveke odgovori)

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Ај што не можеш да им веруваш кога известуваат за политички настани, ама они лажат-сушат и со безвезе работи од шоубиз, забава, култура... Преска прочитав наслов кај еден интернет медиум дека научниците докажале дека од орален секс може девојка да остане бремена. Што, во желудник да не го носи бебето 9 месеци?

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
уфф вероајтно до 2003-04 да ама сум бил доста помлад тој период за да можам тоа со сигурност да тврдам. После велија се пушти у др игри да формира партија на земјоделците тинтири минитири одеа против сдсм, (мислам дека тиие го донесоа грујо и го подрѓуваа до 2008) го наптавија џин вмро и грујо за после да сфатат дека сепак сител ги лапа најголем дел од парите од рекламите и дека од години во година заостануваат од сител. Сетете се на премиер лига прво на а1 па на сител голем брат и сл други срања кои се скапи и гледани прво беа на а1 па на сител, а1 ги изгуби и милионер и др квизови и стана исто што се сега канал 5 и сител со турски срања по цел ден, па така кога видоа дека не иде дилот со грујо се фатија со сдс надевајки се дека во нова влада они ќе бидат тоа што е сител и ќе лапаат најмногу пари од реклами, но ги снајде тоа што ги снајде (од кои причини како дали политички или не да не навлегуваме). Веројатно ова е дното на медиумите и тоа не само 20 години дури и во еднопартискиот систем некои сметаат дека последните 5-10 години имало по објективно новинарство. Иато така весникот дневни го снајде неславна судбина, иако уште е жив, за тој весни ми е жал затоа што стварно беше порано најобјективен весник.
Искрено највеќе ми се допаѓаше.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Не. Најобјективен медиум се Сител, кажуваат точно како што е ниту додаваат ниту одземаат. А Латас го сметам за најкомпетентен новинар во цела Македонија.
Латас е новинарскиот гуру. Сите новинари треба негова школа да следат. Човекот зрачи со позитивна енергија. Неговата појава на ТВ екраните, неговиот шармантен поглед, длабоката и префинета дикција и сласноста додека го изгоара името Бранково се оргазмични работи. Тотален професионалец, одговорен и објективен новинар. Латас влезе во аналите на историјата, но и во аналите на многу наши сограѓани и сограѓанки. :D

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Не. Најобјективен медиум се Сител, кажуваат точно како што е ниту додаваат ниту одземаат. А Латас го сметам за најкомпетентен новинар во цела Македонија.
Ти ова сериозно или нешто не зезаш? Ако зезаш е Ок, во спротивно ќе сметам дека лоботомијава е широко распостранета низ државава.

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`
Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.081
Ти ова сериозно или нешто не зезаш? Ако зезаш е Ок, во спротивно ќе сметам дека лоботомијава е широко распостранета низ државава.
"Јас највеќе го обожавам Латас оти не е пристрасен и баш убаво им ги влепува во фаца. Најначитан новинар, интелигентен и сите треба да земаат пример од него"
Не ова не е од мене, ова го има речено моја другарка :tapp: Значи да, распространета е to the point of no return.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Ja nema ni Alsat M, sto spored mene zaedno so Alfa se najobjektivni, treba i nea da ja stavate vo listata.
Ти си гледал на алсат вести на македонски што ги преведуваат вестите на што личат, рамковните немало вакво право рамковните немале она рамовните немале она рамковните немале она македонците ги дискриминрат рамковните за она оова она X 100 пати. Вмро не чинат X1 000 пати. Уште нема пензии за борците на она зар ова е држава X 10 000пати , Македонија треба да смени грб знаме , химна и да се федерализира X 100 000 пати. Многу објективна телевизија нема што , вакви телевизии ни во Албанија во времето на енвер хоџа немало:cool:

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
"Јас највеќе го обожавам Латас оти не е пристрасен и баш убаво им ги влепува во фаца. Најначитан новинар, интелигентен и сите треба да земаат пример од него"
Не ова не е од мене, ова го има речено моја другарка :tapp: Значи да, распространета е to the point of no return.
drugarkata sigurno se "pali" vaka i na janko i milenko

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Не постои такво нешто како независен медиум.Ни во Македонија, ни во светот.Медиумот секогаш ќе ги штити парите кои ги добива за да опстојува.Ако земаат пари од партија, ќе ја бранат партијата, ако земаат пари од реклами, ќе ја бранат рекламната индустрија.
Единствено ако пронајдат нафтен извор во редакција, ама тогаш пак ќе почнат да ја бранат нафтената индустрија.

Во МКД нема медиуми.Тоа што пренесуваат вести не значи дека се медиум, тук се само mindless repeaters.
Истражувачкото новинарство - УМРЕ.

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Не постои такво нешто како независен медиум.Ни во Македонија, ни во светот.Медиумот секогаш ќе ги штити парите кои ги добива за да опстојува.Ако земаат пари од партија, ќе ја бранат партијата, ако земаат пари од реклами, ќе ја бранат рекламната индустрија.
Единствено ако пронајдат нафтен извор во редакција, ама тогаш пак ќе почнат да ја бранат нафтената индустрија.

Во МКД нема медиуми.Тоа што пренесуваат вести не значи дека се медиум, тук се само mindless repeaters.
Истражувачкото новинарство - УМРЕ.
e propustas samo eden moment (se soglasuvam so se predhodno pisano od tvoja strana) ima vesnici i tv na zapad koi nemaat reklami nikakvi ni partiski, ni vladini, ni korporaciski, ama zatoa se naplaka poveke za nivnata usluga, koga ke vidam tv vo mkd sto se plaka ili vesnik sto cini 40-50 den ama da znam deka nema nikakva reklama togas toj sigurno bi bil nezavisen i objektiven (normalno vo najgolem del, sovrseno ne postoi) sepak kaj nas pazarot e takov da ova ni bi mozele da profunkcionira. Ova sto ke go kazam mozebi e deprimiracki i zalno ama taka e: go dobivame ednostavno ona sto nie go zasluzuvame

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Во денешно време не постојат медиуми, се е перење на мозоци...

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Убав бизнис (y)
Убав, да....ама скап! Ми се чини дека телевизија како Амазон или КРТ да напраиш сега ти треба инвестиција од број со 5 нули... а камо ли ако размислуваш посериозна! За фреквенција и права мислам за нац. ниво одат 20,000 Евра годишно.... не сум сигурен за ова се оградувам од грешка, ама ми се чини јако дерат! Но што е тоа ако си голем во бизнисот и ако приходите за реклама ти раснат со прогресија од 500% годишно!? .... (кога реков *голем* мислев на голем симпатизер....
Се прашувам, како функционираат оние нискобуџетните - локални ТВ!? Јас не ги ни гледам, бидејки сум постојано на дигитална... постојат ли овие, како работат? Скај НЕТ, МТМ Амазон? У ствари кој нив ги гледа!?
Но еден од условно *малите* е со тенденција да стане голем!?....
И пак со *упикување* на власта.... која? Е, Купувајте де македонски производи! Токму таа - Нашата! Иако во последно време со бркањето на ‘‘бурекџијата‘‘ како да им мутира уредувачката политика!? Или пак се лажам!?
Денес изгледа тоа е формулата за успех во ТВ бизнисот - една две серии од Туркиш или Боливуд продакшн.. за плукање на *поларизираните* една утринска како ‘‘Здраво Македонијо‘‘ или емисии како Бумбар или на Нора онаа што одеше на Алфа уште поубаво... да се испоплукаат оние од штабовите и да ги заслужат хонорарчињата, сега кога нема плакати.... и најбитното упикување у анус на власта со реклами како тоа остваруваат, а сигурно така би било и со некоја друга власт!? (да не се разбереме погрешно).... Ете ти формула за успех!

Kajgana Shop

На врв Bottom