Фан Клуб: Челзи

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не зезај, Фереира е далеку подобар во дефанзива од Босингва. Пауло е на клупа, никогаш се нема бунено за минутажа или слично, јас немам ни интервју од него прочитано, и кога има потреба да изигра еден меч на ниво, тоа го прави без грешки бидејќи ретко игра. Просечен играч е Фереира, но подобар од Босингва.
Шо знам, веѓата некако поживо ми делуваше ама чим викате дека не му пречело клупа ондак топ се тие фудбалери :)

H

HoT IcE

Гостин
Шо знам, веѓата некако поживо ми делуваше ама чим викате дека не му пречело клупа ондак топ се тие фудбалери :)
Веѓата делуваше поживо бидејќи знаеше само да трча, немаше добар центаршут, имаше само добар шут и има 2-3 гола дадено со шут од десна страна, офанзива е просек за десен бек, а во дефанзива е катастрофа, но јас него го многу почитувам поради начинот на кој изигра против Барселона како стопер и како го запираше Меси заедно со Кол, Босингва се мислам дека по тој меч ќе го помнам.
Сега со Цезар добивме екстра квалитетен десен бек кој е млад и голем потенцијал, тоа значи дека Фереира има 5% шанса да заигра на некој меч во ПЛ.

В

Ваздух

Гостин
Фереира е преведувач, едноставно е. Затоа и не го бркаат од Челзи. А и лојален е, не се буни за ништо.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Јас Малуда би го оставил, просечен играч е, но битно го сака Челзи и има изјавувано дека несака да настапува за друг европски клуб освен Челзи, за разлика од Бенајун за кого само Треблинка или Аушвиц е прикладно место.
Додека свеж Малуда со еден изигран меч во месец е многу опасен по лева страна.:icon_lol:
Па добро донекаде си во право...сепак можеме да го задржеме Малуда како сакаш гледај ќе ни се најде некогаш...ама Бенајнун човече :facepalm::гомце:

L

Löwe

Гостин
Уште ли игра Фереира во тимов :eek: за мене тој бетер од Босингва е, што толку гледаат у него..
Захвален играч. Не прима којзнае колкава плата, 2 сезони настапите му се во едноцифрен број, а ни еднаш не изел гомна дека сака да игра. Си ги знае можностите дека е џокер како лани кога против Тотенхем се исповредија и Бане и Босингва, па сосем пристојно го чуваше Бејл.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Прочитав нешто тука Аушвиц па се присетив на нешто.. Да ги прашам постариве членови од фаннклубов дали им текнува на 2010та на 2 натпревари пред крајот на сезоната кога изигравме 3-2 на гости со Тотенхем и кога FantomX ставаше слики од концентрациони логори на темава ?? Времиња :cool::cool:

dR3

Член од
9 септември 2009
Мислења
918
Поени од реакции
542
Прочитав нешто тука Аушвиц па се присетив на нешто.. Да ги прашам постариве членови од фаннклубов дали им текнува на 2010та на 2 натпревари пред крајот на сезоната кога изигравме 3-2 на гости со Тотенхем и кога FantomX ставаше слики од концентрациони логори на темава ?? Времиња :cool::cool:
Хахахахах голема збрка настана тогаш. Го банираа ако не се лажам?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.664
Ееееее, имаше плачења, летаа банови... :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Се сеќавате од кога ви реков дека Азпи и Мозес се наши играчи ? :cool: Сега реално освен Малуда,Бенајун,Есиен,Фереира да не продадеме никој следниве 3 (и повеќе) години слободно може да атакуваме на титули посериозно. Со ваков тим слободно може да се очекува (што не значи и дека ќе бидне) уште една титула во ЛШ следниве години.Секоја им чест на скаутите што сфатија каде лежи талентот.Бразил,Шпанија,Белгија.Тоа е тоа. Најдобро е што пола од играчиве што ги донесовме не ни мораат да се регистрираат :D.
Инаку од Азпи реко не очекувајте нешто ептен. Донесен е како бек-ап,далеку е од нивото на Иванович. Не е до толку снажен и нема да постигнува толку голови како Бане :D. Азпи е тука за да спречи контри и е посебно добар 1на1 со противнички крила така да со тек на време ќе го бидне.Во моментов најбитно е да имаме некој колку да ротира со Бане.
Уште ли игра Фереира во тимов :eek: за мене тој бетер од Босингва е, што толку гледаат у него..
Сакав да ти пишам ама гледам ти одговориле. Не може да не го сакаш. Си игра кај ќе му кажеш,не се буни лојален е :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350

--- надополнето: 24 август 2012 во 17:27 ---
За 1 год. стана најдобар играч во Челзи. Можно е Мата или Хазард да го стигнат нивото на Ѕола

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
^^ Ne e mozno.. Ne se stanuva kandidat za igrac so ke go zameni Zola po 1 godina/1 mesec..

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
^^ Ne e mozno.. Ne se stanuva kandidat za igrac so ke go zameni Zola po 1 godina/1 mesec..
Зошто да не :D.
Ќе видиме како ќе продолжи,ако продолжи вака зошто да не.
Ѕола има 2 пати станато играч на Челзи а Мата стана веќе во првата година. Мата дури за 1 год освои ЛШ :).
Да знам дека глупо е вака да се споредува ама ќе видиме за 5-6 год. до кај ќе стигне :)

H

HoT IcE

Гостин
Ди Матео убаво изјави, според него Ѕола не бил фудбалер туку уметник со топка, а Роби за Хазаард конкретно изјави дека тој моментално е добар играч со големи квалитети и потенцијал да стане уметник со топка како Ѕола, според него.
За Мата нема изјавено такво нешто, но сигурен сум дека го мисли.

Kajgana Shop

На врв Bottom