Фан Клуб: Арсенал

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Прв, втор , трет или четврт натпревар,мање битно, ние испуштивме 2 поени и тоа на домашен...и како тоа само кај нас не се уиграни момците па им треба време, а во другите екипи им се уиграни играчите...е така братче , не се воиграни затоа што ги продаваме играчите на кои минатата сезона се темелела играта,без разлика дали во одбрана дали во напад...и пак се почнувало од ново...
Чекај малку, кој сме тоа ние??? , мислам дека нашето ние и твоето ние не се исти, твоето ние игра во црно бел дрес или се лажам ???

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Инаку, вака како тргнала работата.. се по изгледно е дека и Волкот ќе го напушти Арсенал. Тој исто како и Робин претходно, има моментално уште една година од договорот, а веќе цело лето не успеале да го договорат за нов.

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2190170/Theo-Walcott-signed-new-Arsenal-deal--Arsene-Wenger.html

Знам дека повеќето овде, вклучително и мене го хејтаме поради начинот на кој игра, последниов период, година.. али сепак е дете на Арсенал и само би значело колку сме плитки како клуб, управа, доколку и Волкот го напушти тимот, во кој цел живот играл.

Има уште 10 дена за да се договорат двете страни. Некој посебни шпекулации и нема дека некој тим е заинтересиран, освен Ливерпул каде што пред некое време прочитав дека биле заинтересирани. Тоа е тоа. Робин отиде, Сонг, можеби Волкот.. настрана се, мислам дека донесувањето на Подолски, Жиру и Казорла, се падна во сенка на овие кој веќе го напуштија тимот. Од друга страна и повеќе од потребно е повторно да се одврзе ќесето и да се донесе шпиц/крило и замена за Сонг. Доколку ова не се случи, според мене максимумот оваа сезона, што можеме да го извадиме со ваков тим и ангажираност, е 4тото место, со многу пожртвуваност и среќа.

Не драматизирам, едноставно на крајот свртевме круг и повторно сме на почетокот.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Кацорла? Дај да не читам вакви работи.
или Казорла или Каторла. (така се чита оригинално на шпански)
Абе друже мене Шпанциве не можеа до утре да ми го изговорат името, ти замараш како да го викаме правилно, друга фонетика е тоа, заеби. Луѓе тука македонски не знаат, се мешаат кој и кои во секој пост и што уште не. И подобро Кацорла, него Каторла. Како што го викаме Ибица, а не Иби"th"а.
--- надополнето: 19 август 2012 во 00:04 ---
Единствено позитивно нешто од денешниов меч
Уф колку беше здрава типкава!

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Инаку, вака како тргнала работата.. се по изгледно е дека и Волкот ќе го напушти Арсенал. Тој исто како и Робин претходно, има моментално уште една година од договорот, а веќе цело лето не успеале да го договорат за нов.

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2190170/Theo-Walcott-signed-new-Arsenal-deal--Arsene-Wenger.html

Знам дека повеќето овде, вклучително и мене го хејтаме поради начинот на кој игра, последниов период, година.. али сепак е дете на Арсенал и само би значело колку сме плитки како клуб, управа, доколку и Волкот го напушти тимот, во кој цел живот играл.

Има уште 10 дена за да се договорат двете страни. Некој посебни шпекулации и нема дека некој тим е заинтересиран, освен Ливерпул каде што пред некое време прочитав дека биле заинтересирани. Тоа е тоа. Робин отиде, Сонг, можеби Волкот.. настрана се, мислам дека донесувањето на Подолски, Жиру и Казорла, се падна во сенка на овие кој веќе го напуштија тимот. Од друга страна и повеќе од потребно е повторно да се одврзе ќесето и да се донесе шпиц/крило и замена за Сонг. Доколку ова не се случи, според мене максимумот оваа сезона, што можеме да го извадиме со ваков тим и ангажираност, е 4тото место, со многу пожртвуваност и среќа.

Не драматизирам, едноставно на крајот свртевме круг и повторно сме на почетокот.
Волкот не е дете на Арсенал, од школата на Саутемптон е, и е фан на Ливерпул од мал како што знам.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Сега читав за Сонг, Барса му одредила откупна клаузула од 80 милиони евра. Па добро пичкаму матер, зошто Арсенал не им лупа астрономска цена на своите играчи при потпишување договор па да видиме дали ќе купуваат после играчи од кај нас!

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Сега читав за Сонг, Барса му одредила откупна клаузула од 80 милиони евра. Па добро пичкаму матер, зошто Арсенал не им лупа астрономска цена на своите играчи при потпишување договор па да видиме дали ќе купуваат после играчи од кај нас!
Забрането е во Англија!

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Забрането е во Англија!
И еве уште една причина зошто Фифа Фер Плејот нема да успее во практика.
Па неможе мајку му исти фер-плеј правила за различни лиги со различни закони, во Италија огромни даноци за плати, у Шпанија астрономски клаузули, шеици фиктивно си полнат приходи со спонзорирање на сопствените тимови итн итн...

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Па неможе мајку му исти фер-плеј правила за различни лиги со различни закони, во Италија огромни даноци за плати, у Шпанија астрономски клаузули, шеици фиктивно си полнат приходи со спонзорирање на сопствените тимови итн итн...
Тие откупни клаузули немаат многу врска со ФФП, јас не сум слушнал досега некој да платил таа цена што е лупната (од ракав) во клаузулите. Тие ги ставаат само да покажат дека многу го вреднуваат играчот и да не пробува некој да го купи.
Инаку се друго што кажа е точно за ФФП, и затоа сум скептик дека ќе успее.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Забрането е во Англија!
Како бе нема ? Џо Ален како го купија Ливерпул, Демба Ба нели има 10 милиони клаузула, и Џонс памтам имаше 16....?

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Како бе нема ? Џо Ален како го купија Ливерпул, Демба Ба нели има 10 милиони клаузула, и Џонс памтам имаше 16....?
Незнам, ја мислам дека нема, овие што ги наброја можеби биле договорени цени.
Инаку не сум слушнал за некој од топ играчите во ПЛ да има откупна клаузула, колку има Руни?
Не викам дека сум 100 % во право, оваа информација ја имам сретнато читајќи еден текст од поодамна.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Инаку не сум слушнал за некој од топ играчите во ПЛ да има откупна клаузула, колку има Руни?
Не викам дека сум 100 % во право, оваа информација ја имам сретнато читајќи еден текст од поодамна.
Па ние не им ставаме такво нешто, ама знам дека овие фудбалери милијарда посто имаа/т клаузули, еве потврда

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/competitions/premier-league/9286184/Newcastle-may-lose-Demba-Ba-for-7-million-if-rivals-are-willing-to-trigger-release-clause.html
http://www.mirror.co.uk/sport/football/transfer-news/liverpool-trigger-release-clause-in-joe-1238487
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2002336/Blackburn-block-Phil-Jones-transfer-Manchester-United.html

освен ако има некоја разлика во release/buyout .

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.703
Поени од реакции
21.212
ни еден играч во јунајтед нема откупна клаузула !!! тоа само во шпанија и гарант започна од роналдо !!!!

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
ни еден играч во јунајтед нема откупна клаузула !!!
Зошто не им ставате, гледате како се фалат овие од барса, дури на насловни страни ги ставаат откупните клаузули што од памет ги извадиле за нивните играчи :eek:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Зошто не им ставате, гледате како се фалат овие од барса, дури на насловни страни ги ставаат откупните клаузули што од памет ги извадиле за нивните играчи :eek:
Не може клубот своеволно да стави клаузула, тоа се договара со играчот.
Ниеден играч не би сакал клаузула, освен ако е многу ниска (многу ниски клаузули се ставаат во случај на релегација на тимот), освен ако играчот не игра во тим кој не би сакал никогаш да го напушти (Реал, Барса, Арсенал)

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Не може клубот своеволно да стави клаузула, тоа се договара со играчот.
Ниеден играч не би сакал клаузула, освен ако е многу ниска (многу ниски клаузули се ставаат во случај на релегација на тимот), освен ако играчот не игра во тим кој не би сакал никогаш да го напушти (Реал, Барса, Арсенал)
Сепак, чудно ми е што топ играчите во ПЛ немаат (или ја не сум слушнал) за откупни клаузули во договорите.

Kajgana Shop

На врв Bottom