Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.498
Е да аи жив и здрав, тука на форумов мислат дека исто е 100 и 200 во секој стил. Еве јас бев државен првак 5 год по ред на 200 градно а не бев толку добра на 100 градно.Кој му брани на Болт да потрча и 400 и да скока во далечина (така брз човек со толку долг чекор сигурно би бил во борба за медал уз малце тренинг) ?
Му брани некој ? Знаеш ти колку е голема разликата од пливање 100 до пливање 200 ? Или која е разликата помеѓу различни дисциплини ?
7 години тренирав пливање и стварно секоја чест на тие што освојуваат по 5-6 медали затоа што не може секој во толку дисциплини да е на врвот.
Да ќе се китат со по 5-6 медали затоа што заслужуваат,победуваат во разни дисциплини разни врвни пливачи во спорт во кој има минимално 10-12 земји кои даваат потенцијални освојувачи на медали.
Додека во голем дел од помаливе спортови треба да си најдобар у твојата земја и по дифолт имаш медал.
Стварно вртите преглуп муабет.......ограничено било борењето (кај што има 4-5 злата само и тоа по тежина распоредени) па ај и пливањето само затоа што америте се најјаки.Еј споредуваш борење со пливање ?
Ограничени се и види големата загуба,1-2 медали повеќе нема да освојат......Ако не го ограничат тогаш нема ни смисла да биде тој спорт на ОИ.Нека си играат само државно првенство русите.
Пливањето и атлетиката се незаменливи,медал таму вре 1пати повеќе од било кој друг медал.
Затоа не дробете за глупи ограничувања пошо таму има луѓе што се разбираат од спорт и како шо кажа Трупер и овие држави патат за ние да пратиме туристи. Нека си трча Болт и 400, ама страв му е од неуспех пошо е спринтер. И Попов си беше спринтер, пливаше само 50 слободно и го знаеа по тоа. Ако сакаш повеќе медали, изволте, биди посестран.