Летни Олимписки Игри - Лондон 2012 [генерална дискусија]

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Кој му брани на Болт да потрча и 400 и да скока во далечина (така брз човек со толку долг чекор сигурно би бил во борба за медал уз малце тренинг) ?
Му брани некој ? Знаеш ти колку е голема разликата од пливање 100 до пливање 200 ? Или која е разликата помеѓу различни дисциплини ?
7 години тренирав пливање и стварно секоја чест на тие што освојуваат по 5-6 медали затоа што не може секој во толку дисциплини да е на врвот.
Да ќе се китат со по 5-6 медали затоа што заслужуваат,победуваат во разни дисциплини разни врвни пливачи во спорт во кој има минимално 10-12 земји кои даваат потенцијални освојувачи на медали.
Додека во голем дел од помаливе спортови треба да си најдобар у твојата земја и по дифолт имаш медал.
Стварно вртите преглуп муабет.......ограничено било борењето (кај што има 4-5 злата само и тоа по тежина распоредени) па ај и пливањето само затоа што америте се најјаки.Еј споредуваш борење со пливање ?
Ограничени се и види големата загуба,1-2 медали повеќе нема да освојат......Ако не го ограничат тогаш нема ни смисла да биде тој спорт на ОИ.Нека си играат само државно првенство русите.
Пливањето и атлетиката се незаменливи,медал таму вре 1пати повеќе од било кој друг медал.
Е да аи жив и здрав, тука на форумов мислат дека исто е 100 и 200 во секој стил. Еве јас бев државен првак 5 год по ред на 200 градно а не бев толку добра на 100 градно.

Затоа не дробете за глупи ограничувања пошо таму има луѓе што се разбираат од спорт и како шо кажа Трупер и овие држави патат за ние да пратиме туристи. Нека си трча Болт и 400, ама страв му е од неуспех пошо е спринтер. И Попов си беше спринтер, пливаше само 50 слободно и го знаеа по тоа. Ако сакаш повеќе медали, изволте, биди посестран.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
Da rangirame znacenje na medali e iluzorno i ograniceno.
Koga eden Bolt ne moze da trca i na 100 i na 200 i na 400 , aj objasni kako moze toa da go napravi plivac i toa sekoj den vo kvalifikacii , polufinale , finale vo 8 disciplini vo koi se natprevaruva?

Eden atleticar ako trca na 100 200 i 400 i da bide prv treba da dojde do sostojba na kolaps za toa da go postigne .Se cudevte zosto Bolt ne dava se za svetski rekord , ete se cuvase za finaleto za 4x 100 kade dade maksimum od sebe bidejki toa mu e posledna trka . No vonzemjanite plivacite mozat i po tri svetski rekordi vo eden den da postavat.
Не се натпреварува секој ден во неколку дисциплини.А и самото тоа што плива и квалификации и неколку рекорди во еден ден поставува ти кажува колку го тераат своето тело до максимум.

Разликата помеѓу 50 и 100 е огромна.50 е чист спринт,бара совршен старт,совршено удирање на крајот на таблата..... разликата е 1 стотинка нема ни малце опуштање.Мора се да е перфектно одбработено и во тие 50 метри да ја дадеш целата сила во комбинација со перфектна техника.Медалите се губат само на удирањето на крај на таблата што мери време.Еден замав прекраток или предолг и отиде медалот.
Во 100 веќе имаш еден окрет кој исто така треба да го направиш и дозирањето е друго.100 метри во пливање и трчање не се исто,не можеш во скроз исто тепмо да ги одржиш сите 100 метри,а пак треба да си во полна брзина цела трка.
итд. итд.
А за различни дисциплини да не збориме.Скроз различни техники се тоа,многу е тешко во сите 4 да си на врвот.

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Како на основна дисциплина да и ограничиш број на учесници ? Иначе и таму се прилично ограничени затоа што еден куп им извисуваат пливачи со норми затоа што мора да има место и за нашите туристи и за тие со Б норми за да има од сите земји по некој.
Ај да ограничиме на се можно и на атлетика...........
Џабе дискутираме за пливањето..............пливањето не можеш да го ограничиш како и атлетиката што не можеш.

Кина на табелата на САД може да им парира само во освоени злата.Вкупниот број на медали е дебело на страната на американците.Кинезите си пумпаат златни медали со спортови во кои само они си се бават врвно.
Сосема се сложувам со тебе... дури и на Олимпијадата што ја организираа Кинезите ми се чини Америте имаа 10 медали повеќе од нив... тоа многу сликовито докажува дека имаат мнооогу поголема традиција во спортот од Кина си ја држат традицијата но и се бават со поразновидни спортови од нив. Одтаму и поголемиот број на натпреварувачи... И токму тоа го зборувам цело време.... Кинезите пумпаат златни медали во оние спортови во кои само тие се бават врвно (и уште 2-3 земји би додал)...

R

Rigel Kent

Гостин
Ритмичка гимнастика, екипно-повеќебој - 15:16ч

повеќебој !? WTF !? :confused:

или тоа со топка и со хулахоп ги рачунаат како посебни дисциплини !? :cautious:
Vo ritmicka gimnastika ima medali za poednicno i za timovi znaci 2 medali.:)

Bas bi bilo ubavo da ima medali za hulahop, topka , pracki i lenta ete 6 medali za Rusija , da puknat Dardi i Zmigo :pos:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Подиумот на 400 мешано е 6 години ист, Фелпс, Лохте, Чех, и на СП и на ЛОИ. Тоа ако не ви е доказ колку е тешко да си добар во 4 стила подеднакво не знам.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Абе како можело сестран во атлетика да се споредува на кратки и долги патеки која глупост, па Фелпс да не плива 800 метри... Стилот на пливање тука е разликата и не може тоа да се споредува со атлетика. Значи муабетот е зошто нема 150, 250, 300 метри во атлетика па Болт да земе и 10 медали како што тоа го направи Фелпс...

Инаку Русите денес се надминаа себеси ако не се лажам 10 медали освоија сега се на 78 со 21 злато, што на крајот докажуваат кои се... Штета е што Англија освои премногу злата како домаќин па третата позиција само по број на медали е осигурана..

Сосема се сложувам со тебе... дури и на Олимпијадата што ја организираа Кинезите ми се чини Америте имаа 10 медали повеќе од нив... тоа многу сликовито докажува дека имаат мнооогу поголема традиција во спортот од Кина си ја држат традицијата но и се бават со поразновидни спортови од нив. Одтаму и поголемиот број на натпреварувачи... И токму тоа го зборувам цело време.... Кинезите пумпаат златни медали во оние спортови во кои само тие се бават врвно (и уште 2-3 земји би додал)...
Ај гледај број на натпреварувачи на Кина и на САД па после зборете, Кина има далеку помалку... А Америте имаат само повеќе КЕШ и ништо друго, од секое дрвце прават свирче, да се вртеа тие пари во Русија и Украина до сега немаше да им има рамни во ниедна дисциплина каде доминираат белците а секако се мнозинство...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
Е да аи жив и здрав, тука на форумов мислат дека исто е 100 и 200 во секој стил. Еве јас бев државен првак 5 год по ред на 200 градно а не бев толку добра на 100 градно.
.
Ејјј градно.........најомразена дисциплина ми е тоа.Катастрофа бев градно:confused:.Мада ја не се ни трудев толку,забушавав доста и не ми се пливаше,али од се можно ова не го можев.
Делфин дефинитивно ми беше омилен стил и најбољи го пливав од сите 4.......Еднаш ме заебаа гадно,нешто ми згрешија со пријавените резултати и во 0 група ме турија на 50ка.Чекав у базен 10 секунди и више да допливаат за да можам да искочам од таму. :cool:
--- надополнето: 12 август 2012 во 01:16 ---
Ај гледај број на натпреварувачи на Кина и на САД па после зборете, Кина има далеку помалку... А Америте имаат само повеќе КЕШ и ништо друго, од секое дрвце прават свирче, да се вртеа тие пари во Русија и Украина до сега немаше да им има рамни во ниедна дисциплина каде доминираат белците а секако се мнозинство...
Да бе само кеш......не работат иначе они и немаат никаков талент и немаат огромен фонд на спортисти....

Кина скоро и да ја нема во екипните спортови и во тие каде што има помалку ограничувања.12 души 1 медал у кошарка зимаат. 24 во машка и женска конкуренција.

R

Rigel Kent

Гостин
Да бе само кеш......не работат иначе они и немаат никаков талент и немаат огромен фонд на спортисти....

Кина скоро и да ја нема во екипните спортови и во тие каде што има помалку ограничувања.12 души 1 медал у кошарка зимаат. 24 во машка и женска конкуренција.
Kina ja nemalo vo ekipnite sportovi???
Kina bese olimpiski prvak vo odbojka (zeni) sekogas e na vrvot , sega primatot go zede Brazil.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Русија повише ги наградува добитниците на злато.

И самиот коментираше на тоа , 135.000 долари даваат русите , 25.000 американците.

Чим даваат пари за медали , сигурно даваат и за создавање спортисти.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Русија повише ги наградува добитниците на злато.

И самиот коментираше на тоа , 135.000 долари даваат русите , 25.000 американците.

Чим даваат пари за медали , сигурно даваат и за создавање спортисти.
Ти ли бе најде да збориш :facepalm:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
Kina ja nemalo vo ekipnite sportovi???
Kina bese olimpiski prvak vo odbojka (zeni) sekogas e na vrvot , sega primatot go zede Brazil.
Помалку ја има од САД. Машка одбојка,машко ватерполо иженски фудбал.......тоа се само 46 спортисти повеќе.
Во атлетика Кина за една велесила едвај ја има, плус пливањето каде што америте се најбројни ете ти ја разликата во бројки на спортисти.....
Како и да е САД имаат најмногу злата,најмногу медали и најмногу спортисти и се најразноврсни.Џабе е секаква дискусија :D

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ејјј градно.........најомразена дисциплина ми е тоа.Катастрофа бев градно:confused:.Мада ја не се ни трудев толку,забушавав доста и не ми се пливаше,али од се можно ова не го можев.
Делфин дефинитивно ми беше омилен стил и најбољи го пливав од сите 4.......Еднаш ме заебаа гадно,нешто ми згрешија со пријавените резултати и во 0 група ме турија на 50ка.Чекав у базен 10 секунди и више да допливаат за да можам да искочам од таму. :cool:
--- надополнето: 12 август 2012 во 01:16 ---

Епа имаш широки раменици, кај сакаш да те бива за градно :Dуште кога те видов и ми кажа дека си пливал предосеќав дека си бил по пеперутката. Јас сум малце поситна градба и гледав да не се зголемам ко помала и си владеев на 200че прсно :D Ехее тебе за резултати ти згрешиле, мене презимето не можат до ден денес да ми го научат :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom