Ќе се организира првата парада на гордоста во Македонија

Парада на гордоста во Македонија?

• Вкупно гласачи
    176
Статус
Затворена за нови мислења.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
пффф, мислиш дека нешто се силам? Ако за тебе е силење некој што излегува на контрапротест ( и тоа контра педери) значи ти си мачето :) Очигледно не си бил/а некогаш на протест, од дома ти викаат ај не се мешај може да има проблем. Нема врска излези следен пат тоа е демократско право....

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
анкетата личи на пенис, да не кажам к*рац...
темава е беспредметна: ако сте против - НЕ одете, НЕ пуштајте вести тој ден. ќе ви биде како да не се случила парада.
тоа е исто како некој да рече јас сум против митинг на ДПМНЕ или СДСМ. или кој и да е веќе.
ако државата ја забрани парадата - ќе биде најголем лицемер, патем. после тоа е: посибилитис ар ендлес. преседан за други секакви забрани.

се испорасфрлавте со природно - неприродно, господ ова - господ она. аман.
стварно мислите дека ако нема парада нема да има хомосексуалци? :facepalm:

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Да се замешам и јас малку,иако не ме баш ова интересира
А мора ли се што треба да се нешто случи-направи,да биде во Скопје.
Еве нека им се дозволи,не Парада по жешкиов асвалт во градов,туку
Камп - нека им се дозволи,неколку дневен Геј камп во Мариово.
Па што сакат нека прават таму - немора ни очи ни г’з да им видиме.
А сум чул дека и таму ќе имаат и фино друштво во Мариово наше има
се уште едно стадо-крдо диви мулиња во добра секс - кондиција.
Па среќен провод на учесниците на овој камп.
(Владата е должна да ги обезбеди сите други потребни услови за кампот
да успее и како најдобро организиран од тој аспект и сорта се прогласи за најдобар и добие меѓународен карактер. За потребите на странските ВИП гости од таа сорта,да се побрза со изградба на аеродром во близина на кампот во Мариово и други придружни објекти,тоа е зацратана акција на владата за наредниот период - МАРИОВО 2016г.)

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Full disclosure: стрејт, "сеедно" накај "против парада", апсолутно "за" изедначување на сите права меѓу сите луѓе, без разлика на поделбата/определбата (етничка, родова/полова, верска, сексуална..).

Мислењата како добар дел од тие на темава ја имаат честа да бидат вбројани меѓу најдвратните, идиотски мислења полни со омраза кои ги имам прочитано во текот на моите 14 години шетање по Интернет.. понормални се дури и на оној нео-нацистичкиот форум на кој еднаш ја имав таа несреќа да залутам :) Истите тие кои креваат паники и се силат кога некое говедо од Пичкематеристан ќе убие девојка затоа што погледнала некое момче додека се разминувале, овде ги пропагираат истите методи/казни за работи кои се коселе со нивната (со векови нерелевантна) вера.

Јао, мајко..

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.081
Поени од реакции
25.168
Нека направат де. Што би рекла Гоца, се дур е согласно Уставот и законите на РМ, нека направат парада.

До тие што се против-Сфатете дека секаков публицитет во случајов е добредојден за нив. Пцуење, издеравање и излегување да им ги скршите главите е најдоброто нешто што можете да го направите за нив. Претпоставувам да не речам дека сигурен сум дека ќе бидат бајаги новинари повикани од дома и од странство како и еден куп невладини организации. Така да не бидете неписмени Балканци да им го направите денот и да ги напумпате со публицитет да ве има по сите медиуми, па на тој начин да покажете поента. Седете си дома раат, не шерувајте статуси од поратлите, не се жестете не формирајте контра групи. Само со игнорирање ќе им ја маргинализирате позицијата, ќе излезат никој нема ништо да направи, ништо нема да се случи, ќе си одат дома и не можат да плачат дека имало омраза према нив. На крају краева сте дигнале галама за ваљда стотина пешковци во розеви V маички до пупак, безопасни како домашно милениче.
Претпоставувам дека Најчевска, Исмаил, Жарко и компанијата ќе бидат или во управен одбор на организацијата, или меѓу главните поддржувачи, па топло им препорачувам во име на љубовта и толеранцијата на обесправените малцинства, парадата да ја организираат да проаѓа на Цветан Димов токму кога завршува петочната молитва во Кеопсовата пирамида а.к.а Јаја Паша. Болката на една обесправена, тортурирана, прогонувана и измачувана групација може да ја разбере само друга таква обесправена групација, башка и двеве групи им се штитеници на горенаименуваните па ова може да биде со еден удар два зајци. Можам да замислам со која топлина молитвениците ќе ги пречекаат братски и од сесрце своите браќа маченици и здружно како титовите народи и народности да ги пејат во еден пој

и оваа

Овој вториов по гласот и појавата делува како припадник и на двете, па може и да претставува мост на разбирањето.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Парада??? МАРШ таму во Холандија паради да правите. Овде НЕ!
Извини, а кој си ти да кажуваш каде да се прават паради? Можеш да забраниш парада во твојот двор, не и на други места.

Инаку, не верувам да се одржи парада, доколку се одржи и јас ќе им се придружам на хомосексуалците за да ги остварат своите права, како и секој цивилизиран човек без предрасуди.

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
Да се замешам и јас малку,иако не ме баш ова интересира
А мора ли се што треба да се нешто случи-направи,да биде во Скопје.
Еве нека им се дозволи,не Парада по жешкиов асвалт во градов,туку
Камп - нека им се дозволи,неколку дневен Геј камп во Мариово.
Па што сакат нека прават таму - немора ни очи ни г’з да им видиме.
А сум чул дека и таму ќе имаат и фино друштво во Мариово наше има
се уште едно стадо-крдо диви мулиња во добра секс - кондиција.
Па среќен провод на учесниците на овој камп.
(Владата е должна да ги обезбеди сите други потребни услови за кампот
да успее и како најдобро организиран од тој аспект и сорта се прогласи за најдобар и добие меѓународен карактер. За потребите на странските ВИП гости од таа сорта,да се побрза со изградба на аеродром во близина на кампот во Мариово и други придружни објекти,тоа е зацратана акција на владата за наредниот период - МАРИОВО 2016г.)
не е во тоа муабетот - ние немаме право да одредуваме што и каде ќе се одржи.
они викаат сакаме парада од плоштад до собрание и до влада и да бараме да имаме право на партнерот да му исклучиме лајф супорт машин или да се согласиме за донирање на органи.
-државата вика: океј, само вие шетајте. за правата ќе видиме. опозиција, ЕУ, МЕУ...

-поддржувач (не нужно педер/лезбејка) - јес, то! таму сум...

-неподдржувач - мамата педерска нека кршат глаа од дома не искачам да не гледам блуд (у друга држава попива казна за ширење омраза, али не кај нас, затоа нема гајле)

-на тие што им е сеедно - уотевр, дуд...

у принцип сите треба да ја тренираме државата да прави што е можно појако цивилно општество со големи цивилни права и слободи. сакал некој или не хомосексуалните права се придобивка на развиени општества...

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.456
Поени од реакции
2.011
Извини, а кој си ти да кажуваш каде да се прават паради? Можеш да забраниш парада во твојот двор, не и на други места.

Инаку, не верувам да се одржи парада, доколку се одржи и јас ќе им се придружам на хомосексуалците за да ги остварат своите права, како и секој цивилизиран човек без предрасуди.
Ако де. Се надевам дека си осигуран. ;)

H

HITCH

Гостин
Не ја терајте дискусијата демек Македонија е недемократска држава, оти дечките од ГЛБТ бандава не можеле да најдат работа, оти јас не сум у таа багра, а немам работа. :icon_lol: Проблемите со невработеноста не се поврзани со сексуалната ориентација.

Се` додека не посвојуваат деца, колку и да ми е деструктивно, младите нека се дружат, ама ако дојде посвојувањето на дневен ред...

Овој вториов по гласот и појавата делува како припадник и на двете, па може и да претставува мост на разбирањето.
Сузо, бе... кој у п. м. е овој?! :pos: Од кај го најде? :LOL:

П.С. Најчевска ги закла кокошките? Да и` одиме на тазе супче. :icon_mrgr:

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Немам ништо против, ама во Македонија се е фејк!
На парадата ќе бидат распеани скопјани кои никој не ги сфаќа сериозно, зашто не се сериозни.

На Денот на толеранцијата мислам дека беше, изведоа некој марш и информацијата беше ставен на сајтот на Окно во 11:06 минути, а маршот почнуваше во 11:30 часот истиот ден!
Во Македонија нема хомофоби оти сметаат дека нема педери! Ако нешто нема, не можеш да го нејќеш.
Ај ја сум веќе на пиво!
Поздрав од цуркиве.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Парада на гордоста????:vozbud:
Ех, да знаеја тие шо го измислија зборот што се ќе се нарекува "гордост" после илјадници години најверојатно би извршиле самоубијство..
За парадата... Ај, баш да видиме дали ќе се организира...:icon_lol:

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Ако де. Се надевам дека си осигуран. ;)
Коментаров ти е демек тие што ќе присувствуваат на парадата (ако се одржи) ќе бидат тепани. :icon_lol: Па ако се одржи парада најверојатно ќе има обезбедување, полиција.. како и на секој митинг, протест и сл. ,не е тоа туку така. Не се надевај на простачко, нецивилизирано однесување во демократска држава како што е Македонија. :sneaky:

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.081
Поени од реакции
25.168
Сузо, бе... кој у п. м. е овој?! :pos: Од кај го најде? :LOL:

П.С. Најчевска ги закла кокошките? Да и` одиме на тазе супче. :icon_mrgr:
Вај ти е Сами Јусуф познат шарија-поп пејач. Го знам случајно вртејќи канали БТР, Шутел, Алсат, Ера, нарочито за време на Рамазан го има на сите канали, па си реков да видам кој е. Он да ми ти бил доста популарен меѓу муслиманскиот свет, со исламски тематики, има една песна Алаху Алах, каде што спотот му е во повеќе исламски земји и џамии демек Исламисти во сите земји, возљубете се. На самиот спот он наместо во шеичка кинџра, облечен е во одело со кравата и во Лондон се дружи и со енглези и постари, алудирајќи на глобалната мирољубивост и модерност на исламот. Сами е поим за исламополит и не случајно го одбрав баш него. Еве го и со спотот за Алаху Алах, душа да ти наполни вакавата толеранција и култура

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom