Зошто повеќето девојки чекаат машкото да им пријде?

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.506
Сум видела како машките помеѓу себе прават муабет кога девојка ќе пријде на некој од нив...додајте ги на тоа и женските коментари, и ете лоша репутација колку сакаш.

Имам правено муабети со машки пријатели и познаници, и сите до еден ми потврдиле дека таквата девојка од старт не ја рачунаат за озбилно. За забава им е супер, но за нешто посериозно не. Веднаш во глава, дури и потсвесно им тлее мислата: "Еј, па види ја оваа колку е слободна, којзнае на кого се вака се има пуштано." Не велам дека секој маж ќе помисли така, но зборувам за повеќето, чест на исклучоците.

Додека не се ослободиме од турскиот менталитет од кој си патиме, ништо.
За празни муабети цареви сме во Македонијава.Од коментари никој денес не се воздржува за жал.
Но, за муабетот дека женска што прва приоѓа ја отпишуваме од прва е неточен и смешен.
Kaiser мислам дека многу убаво се изрази во неговиот пост.
И пред да продолжиме со дикусијава прашање
Дали твоите пријатели и познаници се под 18 години?

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Од моја гледна точка, ако ми пријде девојка, од одма ќе знам дека таа има добра самодоверба и дека шансите се поголеми да биде интересна и комуникативна типка.

А тоа такви муабети дека не ја рачунаат за озбилно се од незрели типци кои мислат дека ако тие не ја "освојат" женската, не се доволно мажи. Со други зборови не бараат девојка за озбилно, туку трофеј.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Сум видела како машките помеѓу себе прават муабет кога девојка ќе пријде на некој од нив...додајте ги на тоа и женските коментари, и ете лоша репутација колку сакаш.

Имам правено муабети со машки пријатели и познаници, и сите до еден ми потврдиле дека таквата девојка од старт не ја рачунаат за озбилно. За забава им е супер, но за нешто посериозно не. Веднаш во глава, дури и потсвесно им тлее мислата: "Еј, па види ја оваа колку е слободна, којзнае на кого се вака се има пуштано." Не велам дека секој маж ќе помисли така, но зборувам за повеќето, чест на исклучоците.

Нема веза , мене последната шо ми беше ми се пушти и имавме врска одреден период. Не е точно дека ако е отворена , дека ќе ја сметам одма за курва :S

L

Luki Junior

Гостин
Еми колку е една мома поотворена со мене, толку ќе сам јас поотворен со неа... Взаемно е тава...
Ако некој ги дефинира сите жени како курви, тогај сите жени него го дефинират како педер (не е сврзано со сексуалната ориентација)...

Caligula

Realiziran
Член од
25 јануари 2005
Мислења
895
Поени од реакции
97

Турцизам колку сакаш, ама секогаш ќе биде нашето против вашето...форевер. Тоа е факт. И тоа е углавном она што не ни дава да идеме напред, ниска свест,еготрип. Реков погоре дека машкото цеел живот јаде корпи и е навикнат ако некоја го одбие..он иде даље (го нарекуваат сељак,џибер,скот,мањак и како ли уште не) ал он иде даље.
Жена ќе направи драма ако некој не ја свиѓа откако после година дена опсервација таа ќе реши да му пријде. Кога ќе го надминете тоа дека и вие некому не му се допаѓате ќе биде подруго. Тоа е едно.
Друго, никогаш не би нарекол курва девојка што ќе направи прв чекор...иницијатива од женска страна за машко е голема чест. Барем ја тоа го ценам 200%.
А и зависи на местата на кој се излага...строго избегавам шемаџиски места...такоречи Прадиза марадиза селска музика и слично. Ама пак..интеракцијата меѓу мажите и жените е падната за повеќе од 70%. Едни за други зборат..оговараат...а радо би се плеснале. Свеста драги мои е андр левел.
--- надополнето: 19 јули 2012 во 12:05 ---
Затоа, не откачувај некого само затоа што нема работа и не го етикетирај како лузер кој бара пари од мама и тато. Којзнае, тркалото се врти.
Многу фино кажано и сватено.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Од сè што прочитав, сфаќам дека најголем проблем е што *другите* ќе кажат, додека девојката што (ако) приоѓа и/или машкото кому му приоѓа немаат никаква врска. Со други зборови, ако девојката приоѓа некому, *другите ќе кажат дека* е лесна, *другите ќе кажат дека* машкото ќе помисли дека е лесна/ваква/онаква, а *другите ќе кажат дека* таа си е умислена и има его до врв?

Луѓе, зошто воопшто приоѓате едни кон други? Затоа што си се допаѓате едни на други или затоа што другарите/другарките/родителите ви велат дека треба да си се допаѓате едни на други?

Секоја врска (и почеток на врска) е лична работа и не може да има генерализирања. Зошто биднало вака или онака е работа само на тие двајца и никој друг не може да каже дали е точно или погрешно. На крајот на краиштата, со кого човек сака да го минува времето: со партнерот или со другарите/другарките/родителите? Кога секој ќе си го знае одговорот на ова прашање, ќе знае како да постапи во даден момент.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Нема веза , мене последната шо ми беше ми се пушти и имавме врска одреден период. Не е точно дека ако е отворена , дека ќе ја сметам одма за курва :S
Од кај па тоа сега испадна дека ние машките секоја девојка која прва приоѓа ја оценуваме како лесна девојка ........... нема врска ........... денеска голем број на машки чекаат први девојката да им пријде, во спротивно нема да се осудат они први да пријдат ............. и не е точно дека ако девојката прва пријде ќе биде оценета како лесна девојка .......... туку напротив ќе биде оценета како храбра девојка, со самодоверба... машките повеќе мрзат и антипатични им се женски немтури, а напротив сите сакаат отворени девојки .......... и нема врска тоа со никава ’’леснотија‘‘ на девојката .......... па зарем ако некоја девојка е немтур, зарем нема шанси да биде лесна ......... тоа си е веќе до карактер ......... еве на мене на пр. одвратни ми се и мрзам женски кои се намќори, од кои неможеш ни збор да чуеш/извлечеш, додека пак сите сакаат лице(машко/женско) со кое можеш слободно и отворено да разговараш, за било што !

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Од кај па тоа сега испадна дека ние машките секоја девојка која прва приоѓа ја оценуваме како лесна девојка ........... нема врска ........... денеска голем број на машки чекаат први девојката да им пријде, во спротивно нема да се осудат они први да пријдат ............. и не е точно дека ако девојката прва пријде ќе биде оценета како лесна девојка .......... туку напротив ќе биде оценета како храбра девојка, со самодоверба... машките повеќе мрзат и антипатични им се женски немтури, а напротив сите сакаат отворени девојки .......... и нема врска тоа со никава ’’леснотија‘‘ на девојката .......... па зарем ако некоја девојка е немтур, зарем нема шанси да биде лесна ......... тоа си е веќе до карактер ......... еве на мене на пр. одвратни ми се и мрзам женски кои се намќори, од кои неможеш ни збор да чуеш/извлечеш, додека пак сите сакаат лице(машко/женско) со кое можеш слободно и отворено да разговараш, за било што !
Обожавам лесни девојки камо сите да беа така дружељубиви и опуштени светот ќе беше поубаво место за живеење :P

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Обожавам лесни девојки камо сите да беа така дружељубиви и опуштени светот ќе беше поубаво место за живеење :P
Не збориме дали некоја девојка значи е лесна или не .......... збориме за отвореност, за слобода... значи машките барем денеска повеќето сакаат и чекаат девојките да го направат првиот чекор и не е точно тоа дека сите машки на девојките кои го прават првиот чекор гледаат како на лесни женски, туку напротив повеќето машки, меѓу кои спаѓам и јас сакаат повеќе опен-мајнд и слободни девојки, мрзат намќори од кои неможеш да чуеш/извлечеш ни збор !
Најлошо од се е намќор, со таква особа(било машко, било женско) неможеш за ништо да разговараш, намќорите како посебни карактери си живеат во некој нивен свет и тоа е тоа ............ сепак подобро е човек(било машко, било женско) да е поотворено, отколку да му/и е устата затворена под клуч т.е. намќор/немтур !

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Не збориме дали некоја девојка значи е лесна или не .......... збориме за отвореност, за слобода... значи машките барем денеска повеќето сакаат и чекаат девојките да го направат првиот чекор и не е точно тоа дека сите машки на девојките кои го прават првиот чекор гледаат како на лесни женски, туку напротив повеќето машки, меѓу кои спаѓам и јас сакаат повеќе опен-мајнд и слободни девојки, мрзат намќори од кои неможеш да чуеш/извлечеш ни збор !
Најлошо од се е намќор, со таква особа(било машко, било женско) неможеш за ништо да разговараш, намќорите како посебни карактери си живеат во некој нивен свет и тоа е тоа ............ сепак подобро е човек(било машко, било женско) да е поотворено, отколку да му/и е устата затворена под клуч т.е. намќор/немтур !
Така е понекогаш треба устата да се отвори :eek: ;)

Член од
8 јуни 2012
Мислења
374
Поени од реакции
830
Зависи од машкото, штета што не размислуват сите како тебе.:)

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Зависи од машкото, штета што не размислуват сите како тебе.:)
Tочно, се си е индивидуално.
Повеќе ми се допаѓат отворени,комуникативни иинтелигентни девојки отколку спротивното од тоа.

Член од
18 јули 2012
Мислења
132
Поени од реакции
47
Јас во принцип не сакам срамежливи мажи туку мажи што го преземаат првиот чекор. Инаку, ако некој многу ми се свиѓа можам и јас да почнам, ама тоа е ретко. Сакам заводници, мажи што знаат како да и пристапат на една жена.

Член од
8 јуни 2012
Мислења
374
Поени од реакции
830
Машкиве во последно време не превземат чекор, многу е жално што во денешно време сите се запознават преку фејсбук.
Не памтам кога последен пат ми рекло некое машко да се запознаеме макар како другари, сите се јаки преку интернет, а во живо нигде ги нема.

Мислам дека ќе бидам погрешно сфатена ако му пријдам на некое машко.
Штета што не сум доволно храбра за да го превземам првиот чекор, секогаш кога сум ги признавала прва чувствата на некој сум била сфаќања погрешно.....
Му завидувам на оние девојки кои знаат да го освојат секој што сакаат.

Едит:Стари моми ќе останиме, ако чекаме на машките. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom