Македонска некултура на дело на „Велешко езеро“

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Само ти заебавај се, но Пумата е во близина...

Твоја близина...

:cautious:
Кај бе кај мене, она е у Дакота таму кајшо има највише животоњи по глаа на жител а најмалце асфалт и урбани населби. Него у тоа Дакотите (и Јужна и Северна) има закони според кои полнолетен коњ може да пие кај сака и од која сака јавна водена површина или извор. Ако е ербап, дозволено му е да пие и од црево па чак и со сламка. И такуѓере може да пие и за време служба и у слободно време, коа искача со кобила у шетња. Ама со кого да се објаснуеш...

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Кај бе кај мене, она е у Дакота таму кајшо пиле има највише животоњи по глаа на жител а најмалце асфалт и урбани населби. Него у Дакотите (и Јужна и Северна) има закони според кои полнолетен коњ може да пие кај сака и од која сака јавна водена површина или извор. Ако е ербап, дозволено му е да пие и од црево па чак и со сламка. И такуѓере може да пие и за време служба и у слободно време, коа искача со кобила у шетња. Ама со кого да се објаснуеш...
Мислам дека Монтана е најзатуцана.`:D

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Знаеш, по неуспешниот обид да ја тролам пhумата, ти ми пастираш слика со цајкан од Austin - Texas кој го пои коњот во фонтана. Значи, не Австрија, туку Америка. :)
Дури и мене не ми се верува дека постот ми бил на место. :D
Да бе стварно било Aмерика ја па го прочитав тоа Аus од страна што му е на логото па мислев дека е Австрија :D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Кај бе кај мене, она е у Дакота таму кајшо има највише животоњи по глаа на жител а најмалце асфалт и урбани населби. Него у тоа Дакотите (и Јужна и Северна) има закони според кои полнолетен коњ може да пие кај сака и од која сака јавна водена површина или извор. Ако е ербап, дозволено му е да пие и од црево па чак и со сламка. И такуѓере може да пие и за време служба и у слободно време, коа искача со кобила у шетња. Ама со кого да се објаснуеш...
Дакота, Макота, се ти е тоа Америка. Нема бегање.

Beware...

:cautious:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Технички, поблиску е до тебе отколку до мене. Да сум на твое место јас би внимавал каде го носам кучето да се напие вода...

:icon_lol:
У право си. А на кучето обавезно му носам флаширана вода од дома. Нема ваљда да го појам од кајгоде. Шо викаат кумановци, „да не испаднемо сељаци.“

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Aко на плажа под концесија има право кој сака да се бања, тоа значи дека и кучето и детето имаат право.
Така што, може да дискутираме дека законот не е почитуван од страна на концесионерот.
А нема ништо некултурно во тоа кучето да ми се бања во езерото, има ако ми се посере на плажа и јас го оставам гомното таму. Исто важи за сите што оставаат ѓубриња, дали биле нивни, на нивните деца, или на нивните папагали.

Ти кажуваше Мац дека кучето е само споредба за тоа како биле третирани внуците на Анчо/Анцо како и да е само затоа што не пиеле две сокчиња или бла бла што и да е ....и глупа ти е споредбава кучиња/луѓе .....ама ств. глупа и нелогична :)

S

Shaman

Гостин
Како мислиш не се однесува на мене? кога напиша “ти попрво би залапал куче отколку човек......“
Пу, не успеав да се извадам.
Добро ај на тебе се однесува лично.

п.с.
цело време беше заебанција.
секако дека се однесува на тебе.
и да нема бактерии устата на кучето,
и на лаванда да му мириса јас пак несакам
од исто место со него вода да пијам.

Нека направат фонтани на две нивоа.
Тоа ќе биде идеално решение за сите.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387

п.с.

Е многу си некултурен за тоа што ми го кажа лично, пред сите тука на форум и никад нема да ти простам. :cautious:
А дека си во право, во право си... :coffee:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.784
Ти кажуваше Мац дека кучето е само споредба за тоа како биле третирани внуците на Анчо/Анцо како и да е само затоа што не пиеле две сокчиња или бла бла што и да е ....и глупа ти е споредбава кучиња/луѓе .....ама ств. глупа и нелогична :)
За тебе може е. За мене не е. Јас не бркам никого од никаде, а каде што имам право да бидам, и каде што има право моето куче да биде, за ништо не ми е гајле.
--- надополнето: 12 јули 2012 во 18:33 ---
А во Америка како се викаа тие цајканите на коњи? Боби? Знам традиционално во Америка има цајкани на коњи и ги викаат, ако добро се сеќавам, Боби. Е кај ги појат тие коњите? После бркотница, на пример, коњот останува жеден и на минување низ некој булевар, цајканот го носи да се напие од фонтаната. Зошто да не? Што има "циганско" во тоа?
Не сум видела таков тука, а дефинитивно не ги појат на фонтани. Барем тука животните се како што треба заштитени, мерак ми е кога гледам како се однесуваат према нив :)
--- надополнето: 12 јули 2012 во 18:36 ---
Сепак знам каде си... не ме терај да те барам :)

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Абе стварно овие со кучињата што ги појат на фонтаничките за вода претеруваат и создаваат опасност по здравјето на луѓето. Чешмите се за луѓе, а постои голема опасност кучињата да пренесат кучешка тенија, која е многу опасна по животот на човекот, а може да биде и фатална!!!

И овие што фрлаат отпадоци кајгоде им текне, треба да се едуцираат малу, да се цивилизираат. Гледам во Чаир, во близина на главната улица кај базенот во Чаир и излезот на Дижонска накај Скопје Север, еден стар маж со кече оди 15 метри пред три жени забулени со шамии и манитили и едно 5 деца водеа со нив, сите купиле сладолед и хартиине од сладоледот сите ги испофрлија на тротоарот, а имаше 2 контејнера на неколку метри од нив. И ова е најчеста некултурна навика на многу жители од Чаир, се фрлааат отпадоци каде се сака, некои од овие новодоселените косовари од пред 15-20 години дури и ѓубрето во кеси го џиткаат од тараса во паркчињата пред зграда или на локалниот паркинг. Цел Чаир, улицине, паркоине, тротоарине, итн. врие од хартии, хартивчиња, друго ѓубре и земја/прашина, зошто од општина Чаир ништо не чистат, туку гледаат само џамии да прават.

Порано Чаир со околните населби Топанско и Север, пред 20 години, кога Македонците беа мнозински народ, беа населби за мерак, со уредени паркови, чистота на ниво, убави луѓе современо облечени се шетаа, беше мирно и тивко, а сега се врати Чаир 1600 години наназад.

Сите народи гледаат да се еманципираат и цивилизираат во современите животни текови, ама овие одат уште наназад и поназад во времето, се носат широки куси ко во Авганистан, муџахедински бради ко пред 1000 години. Погледајте ја “модата“ во Чаир, саде кечиња, мантили, шамии, ко да си во Судан или Пакистан, а не во Европа, се дере кога се зборува, се чучи на тротоар, се плука и р`ка на тротоарите и улиците итн.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.784

п.с.

Нека направат и специјализирани места за рекреација на луѓето со миленици, знаеш какво добро решение ќе биде тоа?
Па нема да ми падне на било кое езеро да го носам кучето, ако веќе има специјално за него :) Има луѓе, и не се малце, на кои не им пречат кучиња никаде.
Ама нема место за нас, дискриминирани сме :(

A

AnFem

Гостин
За малку ќе заборавев, езерото е загадено од скопјанишчата!

Kajgana Shop

На врв Bottom