Јавен WiFi Hotspot (Проблем со конектирање)

• Креатор на темата Креатор на темата Nemorosus
  • Време на започнување Време на започнување

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
628
Локација
Југославија
Епа вака, на одмор сум во Бугарија. Има неколку wifi отклучени во близина по име VIVACOM_NET и BTC_ADSL. Моментално сум конектиран на вториот без проблеми, но сигналот е многу мал (една до две црти) и е многу споро. На првиот VIVACOM_BG се конектирав првите денови (преку лаптоп патем) и тераше до 1MB/s но завчера пробувам да се конектирам и ми вика Windows was unable to connect to VIVACOM_NET иако има две до три црти. Е сега, дали е можно да ме блокираат од таму, затоа што им симнав едно 20GB, иако не верувам?

Како можам да се конектирам повторно на тој хотспот?

A зошто не пробаш на вториот? BTC_ADSL?
Ти слеп си ? :facepalm:
Моментално сум конектиран на вториот без проблеми, но сигналот е многу мал (една до две црти) и е многу споро.

И некое решение има? :\
Мош да е исклучен ваерлесот само да си пишува дека зрачи.. Јас дома имам рутер Asus и можам да направам да нема ваерлес, а да пишува дека има..

Мош да е исклучен ваерлесот само да си пишува дека зрачи.. Јас дома имам рутер Asus и можам да направам да нема ваерлес, а да пишува дека има..

Како мислиш да нема вајрлес а да пишува дека има? Ако мислиш да е дисконектиран од интернет, сепак ќе треба да ми дозволи да се конектирам, обично има жолто тријаголниче али што знам...

Како мислиш да нема вајрлес а да пишува дека има? Ако мислиш да е дисконектиран од интернет, сепак ќе треба да ми дозволи да се конектирам, обично има жолто тријаголниче али што знам...
Не, не.. Има опција во која се мести како да зрачи.. Барем кај мене има.. Има еден софтвер со рутерот само сега не ми е инсталиран бидејки не ми треба, и преку него се прави дали да зрачи или да не, на пр. можам да си го направам да го покажува дека има, а да нема..

Блокиран си штом ти пишува така.
Пробај вклучи се од некој друг уред и ќе бидеш сигурен што е работата.

Епа вака, на одмор сум во Бугарија. Е сега, дали е можно да ме блокираат од таму, затоа што им симнав едно 20GB, иако не верувам?

А ти отиде на идмор во Бугарија за да даунлодираш? Хот спотовите не служат за најаска пријател, служат за мејл да провериш, и такви работи...

Или без пари е, па удри? Фин менталитет...

хакериште?

ја би го нарекол глупачиште, овој да оди на одмор негде на бахамите кај шо е брзина 50 мб/сек ќе си ебе мајката, од хотел нема да искочи

Епа вака, на одмор сум во Бугарија. Има неколку wifi отклучени во близина по име VIVACOM_NET и BTC_ADSL. Моментално сум конектиран на вториот без проблеми, но сигналот е многу мал (една до две црти) и е многу споро. На првиот VIVACOM_BG се конектирав првите денови (преку лаптоп патем) и тераше до 1MB/s но завчера пробувам да се конектирам и ми вика Windows was unable to connect to VIVACOM_NET иако има две до три црти. Е сега, дали е можно да ме блокираат од таму, затоа што им симнав едно 20GB, иако не верувам?

Како можам да се конектирам повторно на тој хотспот?

Па малку си симнал бе. Си требал уште. :pos::pos::pos: Ти на одмор си отишол или на компјутер да седиш и симнуваш?
Неможам да ги сватав ваквите ко тебе, одат на одмор и компјутерот го носат со нив. :facepalm::facepalm:

Јас некоггаш ми прави во Македонија да е полна врската па пак не отвара!Прошетај низ кафичи воа ноа ќе си најдеш!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom