Преземете ги сите слики од сите сајтови со Image Collector Extension

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
L

.Lost Angel.

Гостин
Дали некогаш сте имале потреба да ги зачувате сите слики од одреден веб сајт? Додека бараме квлитетни слики, често пребаруваме низ различни сајтови и директориуми на слики, како што се deviantART, Picasa, Photobucket, и сл., па често кога ќе сакаме да зачуваме повеќе слики, навистина е мачно да ги преземаме една по една.
За да им ја олесни таа работа на сите други, Јоширо Тамака ја разви Chrome екстензијата –Image Collector Extension. Оваа екстензија ви овозможува да ги преземете и зачувате сликите на вашиот Dropbox или Google Drive, или пак во скрипт датотека за да ги зачувате на вашиот компјутер.

Откако ќе ја инсталирате екстензијата на десната страна од барот за адреси ќе ви се појави иконка со пејсаж и порака дека Image Collector Extension е успешно инсталиран. За да поставите специфични филтрирања, како екстензија за сликите или димензија, одете во Settings → Extensions и кликнете на Options под описот на екстензијата.

Доколку се одлучите сликите да ги зачувате на вашиот Dropbox, апликацијата ќе создаде нов директориум „Image Collector Server“ и во него ќе бидат зачувани сите слики, додека во Google Drive ќе бидат зачувани во „Wall Photos“ директориумот. Во преостанатиот случај, сликите ќе ги зачува во Downloads директориумот на вашиот хард диск.

Извор http://it.com.mk/prezemete-gi-site-sliki-od-site-sajtovi-so-image-collector-extension/

--- надополнето: 10 јули 2012 во 23:32 ---
Се надевам дека ќе ви биде како добродојдено ова :)

Не е полесно десен клик,view image,па save as?
Ааа,сеа видов шо е стварта,Извинете,моја грешка :)

За другите можеби корисна но замене не..:)

Имам една симпатија од средно.
Сите нејзини слики од фејсбук ги имам заштитено на посебен хард диск.
Целата моја соба ја имам исполепено со нејзини слики.

Не е полесно десен клик,view image,па save as?
Ааа,сеа видов шо е стварта,Извинете,моја грешка :)
Некогаш се заштитени сликите и не можеш Save да им направиш или па ги дава како слајдови...е тогаш на сцена настапуваат овие програми!

and...???

Исто ти се фаќа. Вака ти ги спушта сликите и што не ти се свиѓаат па мора да бришеш. А по другиот начин клик - сејф си одредуваш која слика сакаш да си ја симнеш.
--- надополнето: 11 јули 2012 во 10:48 ---

Сигурно и таа има хард дискови со твои слики и цел подрум залепен со твои слики. :icon_mrgr:

А со какво лепило ги лепеше??? :drk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom