Каде во Македонија има стручно средно училиште по информатика

Член од
8 јули 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Дали некаде во МК постои такво училиште кое што води насока само Информатика, односно каде што се учи повеќе за софтвер.. :unsure:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Јас колку што знам ФИНКИ сега засега е единствен Универзитет во државава кој е насочен само кон информатиката.
Повеќе информации http://www.finki.ukim.mk/mk/home

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.090
мислам дека има во средното ’’Моша Пијаде’’ во Тетово смер Информатика. Од пред неколку години го отворија овој смер.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Дали некаде во МК постои такво училиште кое што води насока само Информатика, односно каде што се учи повеќе за софтвер.. :unsure:
Има во Охрид во ОЕМУЦ смер за информатичка технологија .
Јас колку што знам ФИНКИ сега засега е единствен Универзитет во државава кој е насочен само кон информатиката.
Повеќе информации http://www.finki.ukim.mk/mk/home
Не е само ФИНКИ има и универзитетот во Охрид св.Апостол Павле.

Член од
10 септември 2011
Мислења
133
Поени од реакции
73
Во Штип имаш Емуц покрај сите други ,имаат смер и за информатика.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.118
Поени од реакции
12.699
Новото модуларно средно училиште кое беше пуштено во употреба во јуни 2012 во општина Илинден, Скопје, ќе нуди образование за средношколци од областа на електрониката и информатичката технологија.

Барем така слушнав кога го отвораа.

Г

Грејвдигер

Гостин
Прашува за средно, не за факултет. Инаку во скоро секој град имаш информатичка насока во стурчните училишта, „Компјутерска техника и автоматика“ или така некако се вика.

Член од
8 јули 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Ви благодарам, инаку претходно ги имав разгледно тие струки но не толку детално како сега , ми помогнавте .;)
Новото модуларно средно училиште кое беше пуштено во употреба во јуни 2012 во општина Илинден, Скопје, ќе нуди образование за средношколци од областа на електрониката и информатичката технологија.

Барем така слушнав кога го отвораа.
Најмногу се интересирав за ова, дали тоа училиште ќе биде приватно или државно :unsure:

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Ви благодарам, инаку претходно ги имав разгледно тие струки но не толку детално како сега , ми помогнавте .;)

Најмногу се интересирав за ова, дали тоа училиште ќе биде приватно или државно :unsure:
училиштето ќе биди државно....
види вака во ново училиште се вработуваат нови кадри кои штотоку дипломирале од факултет.... незнам колку би било квалитетно образованито таму првите неколку години (додека се снајдат и професори и све, поради тоа што и мене дел од професорите ми беа млади)... мој совет иди си во Корчагин .. па на Финки/Феит на информатика ....

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
Кочани! 4 години најдобро по ред во Македонија..

Член од
8 јули 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Како се вика училиштето ?

Kajgana Shop

На врв Bottom