S
Shaman
Гостин
Неколку претреси се извршени денеска во Париз, поради сомневање за неправилности во кампањата на поранешниот француски претседател Никола Саркози. Претресена е и вилата на Саркози, како и канцелариите на неговите адвокати.
Судијата Жан Мишел Жентил, заедно со финансиската полиција, ја пребара вилата на Саркози сместена во најелитниот дел на Париз, канцелариите на неговите адвокати, како и станот што Саркози го добил од државата.
Претресите наводно се поврзани со корупциски скандал и случајот со Лилијан Бетенкур. Еден нејзин сметководител рече дека таа во 2010 година дала 50.000 евра во готовина на благајникот на партијата на Саркози за претседателската кампања, што е многу повеќе од со закон дозволените 4.600 евра.
Саркози моментално со семејството се наоѓа во Канада.
Додека беше во претседателската палата имаше имунитет, но тој му истече на 16 јуни. Неговиот поранешен министер за финансии Ерик Воерт веќе е обвинет за корупција.
извор: драга кајгана
видео на линков:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2168283/Sarkozys-Parisian-mansion-targeted-dawn-raid-police-probing-corruption-claims.html?ito=feeds-newsxml
Не дека ми е гајле за франција многу, ама овој хохштаплеров што лижеше
грчки г‘з ако заглави во затвор и ако го акнат од земја, ептен ќе ми се напраи
ќеиф. Ако го заглават во затвор, пиво ќе частам.
Судијата Жан Мишел Жентил, заедно со финансиската полиција, ја пребара вилата на Саркози сместена во најелитниот дел на Париз, канцелариите на неговите адвокати, како и станот што Саркози го добил од државата.
Претресите наводно се поврзани со корупциски скандал и случајот со Лилијан Бетенкур. Еден нејзин сметководител рече дека таа во 2010 година дала 50.000 евра во готовина на благајникот на партијата на Саркози за претседателската кампања, што е многу повеќе од со закон дозволените 4.600 евра.
Саркози моментално со семејството се наоѓа во Канада.
Додека беше во претседателската палата имаше имунитет, но тој му истече на 16 јуни. Неговиот поранешен министер за финансии Ерик Воерт веќе е обвинет за корупција.
извор: драга кајгана
видео на линков:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2168283/Sarkozys-Parisian-mansion-targeted-dawn-raid-police-probing-corruption-claims.html?ito=feeds-newsxml
Не дека ми е гајле за франција многу, ама овој хохштаплеров што лижеше
грчки г‘з ако заглави во затвор и ако го акнат од земја, ептен ќе ми се напраи
ќеиф. Ако го заглават во затвор, пиво ќе частам.