Евро 2012 - финале Шпанија-Италија: 4-0

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување

Кој ќе биде новиот Европски шампион ?

• Шпанија

Гласови: 85 34,6%
  • Италија

Гласови: 161 65,4%

• Вкупно гласачи
    246
F

fantomX

Гостин
^ тоа и мислев,место да видеа од ЛШ примери дека има лек за играта со милион пасови,они фатија ќе играат атрактивно..За да не зборат хејтерите дека се бранеле после.Не моеш со овие играчи да ја надиграш Шпанија и да напаѓаш.Али тоа е:)
Ако ништо друго бар едно пиво мавнав на глупиве италијанци, одма после првиот гол се кладев дека ќе заврши 4-0 или 5-0, со смеење ми прифатија од друштвото ама со малку помалку смеење и си ја исполнија обврската. :pos:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Да, секако, секогаш ќе можат да го достигнат својот врвен максимум и да бидат втори зад Шпанија. :pos:
--- надополнето: 2 јули 2012 во 01:16 ---
А најдобар пример што можеш да добиеш со обид за копирање на „на-ти-ја-дај-ми-ја“-играта на шпанците се Германија на репрезентативно и Арсенал на клупско ниво. Можеш да добиеш едно големо НИШТО. А, и секако, тапшање по рамо за „светлата иднина“. :pos:
Италија ничива игра не копира, едноставно на ова Европско играа различен фудбал од нивното катанаџо.
Зар мислиш дека ќе освоеа со катанаџо ?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.261
Поени од реакции
18.217
Иначе сеа пролистав темата,сите пишувате кај се оние кој викаа дека шпанија играат досаден фудбал.Еве тука сум,нека ме убеди некој дека тоа со Португалија добра утакмица.Или претходните 4.
Ќе го тупат 5 утакмици по ред,и една утакмица некој идиот ќе проба да ги надигра со вакви играчи и после вау Шпанија тоа е играта:гик:Толку е квалитетот,играчите на Шпанија претрчуваа по 2-3 италијани,во шеснаесетник се дриблаа со 2ца и не губат топка..
И ние коа играме со копиљаците во мало ги тепаме по 10-0 али не значи дека играме атрактивен фудбал.
--- надополнето: 2 јули 2012 во 01:28 ---
Италија ничива игра не копира, едноставно на ова Европско игра различен фудбал од нивното катанаџо. Зар мислиш дека ќе освоеа со катанаџо ?
Па зависи од противникот,јесда сеа више не е битно што мислам.Али 4 гола немаше да примат у секој случај.

F

fantomX

Гостин
Италија ничива игра не копира, едноставно на ова Европско игра различен фудбал од нивното катанаџо. Зар мислиш дека ќе освоеа со катанаџо ?
Точно, Италија не ископира никого. Италија само СЕ ОБИДЕ ДА ЈА КОПИРА шпанската „натијадајмија“ игра, и беше заслужено казнета за истото.

Со катанаџо не знам дали ќе освоеа, ама знам дека немаше да поминам добар дел од првото и цело второ полувреме во муабети за автомобили знаејќи дека победникот е познат, туку во гледање неизвесен (= интересен) фудбал.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Па зависи од противникот,јесда сеа више не е битно што мислам.Али 4 гола немаше да примат у секој случај.
Дали си изгубил со 4 разлика или со 1, не е ни битно, за мене лично позитивно е што Италија севкупно на Европсково покажа добар фудбал.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.261
Поени од реакции
18.217
Дали си изгубил со 4 разлика или со 1, не е ни битно, за мене лично позитивно е што Италија севкупно на Европсково покажа добар фудбал.
како бе не е битно,па ја второ полувреме не ни глеав..ја убија неизвесноста во финалето и успат го бутнаа рекордот за најголем пораз во финале на европско:facepalm:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
....и изгуби од Шпанија. :pos:
Фантоме бре, за Шпанија праиме муабет. :)
--- надополнето: 2 јули 2012 во 01:37 ---
како бе не е битно,па ја второ полувреме не ни глеав..ја убија неизвесноста во финалето и успат го бутнаа рекордот за најголем пораз во финале на европско:facepalm:
Ај да не тераме муабет, што би било кога би било.

F

fantomX

Гостин
Фантоме бре, за Шпанија праиме муабет. :)
Да да апсолутно, Италија е прекрасна, Италија е нешто невидено, ма Италија е иста Шпанија! Невидено финале досега! :LOL:
--- надополнето: 2 јули 2012 во 01:39 ---
Ај да не тераме муабет, што би било кога би било.
Ете така.

Ваква е хиерархијата:

Шпанија

Италија

Сите останати.

Пуста убавина. :pos:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.503
Поени од реакции
8.181
Точно, Италија не ископира никого. Италија само СЕ ОБИДЕ ДА ЈА КОПИРА шпанската „натијадајмија“ игра, и беше заслужено казнета за истото.

Со катанаџо не знам дали ќе освоеа, ама знам дека немаше да поминам добар дел од првото и цело второ полувреме во муабети за автомобили знаејќи дека победникот е познат, туку во гледање неизвесен (= интересен) фудбал.
Dechko, daj be te molam, ako gi mrazis italijanite, ne zbori sve i svashta protiv niv.. Niza gluposti iznatreska.
Kako prvo i prvo i shpancite do nekade furaat katanadzo, so beskrajno mnogu dodavanja u svoj shesnaesetnik,bukvalno ubivanje na igrata,trosenje vreme i sl(ne do toj stepen kako klasicno katanadzo u smisla golman-centralen bek i stranicen bek - se toa u krug ama ipak na svoj sesnaesetnik sekad podavaat).
Vtoro, Italijanite se i kje bidat fudbalska mokj u sporedba so shpancite, koi do pred 4 godini neznaea finale kako izgleda (na golemo natprevaruvanje) osven dalecnata 64ta, taka da istoriski gledano i ne ti drzat voda faktite.
Igrata na italija e filozofija, znaci dokazaa italijanite deka mozat da se branat,da napagjaat da igrat milion formacii i taktika, za razlika od Shpanija koja igra na eden voobicaen nacin(koj stana monoton)..
Na kraj Shpanija pobedi zasluzeno, sekoja cest.
I totalna zabluda ti e deka italija kopira nesto od shpancite. Se plasam deka negativno vlijaat na ubavinata na fudbalot shpancite so toa sto vekje nekoi reprezentacii pocnaa da ja kopirat nivnata igra.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Да да апсолутно, Италија е прекрасна, Италија е нешто невидено, ма Италија е иста Шпанија! Невидено финале досега! :LOL:
--- надополнето: 2 јули 2012 во 01:39 ---
Ма никој не кажа дека невидено финале било ова, незнам што си вадиш зборови од ракав.
Само незнам зашто мислиш дека Италија ако го задржеа нивното добро познато катанаџо, ќе успееа да дојдат до финале а камо ли до победа.... :)

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Честито да е...

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.332
Поени од реакции
5.326
Заслужена победа на Шпанија (y)
Најслаба утакмица до сега изигра Италија, а Шпанија ја изигра најдобрата утакмица на Европското и заслужено си победи...

Само не очекував дека толку ќе ги потопат o_O
Буквално му ја скрија топката, во средината ко ќе имаш играчи како Чави, Иниеста и Фабрегас и топката на средината од теренот цело време кружи кај нив со ниски додавања, му го сомелија паметот на италијанците...
Имаја шанси и Италија ама често беа удари од 20-25 метри и ударите завршваја во средината на голот, каде тоа не е проблем за еден голман од калибарот на Касилјас кој само ги избиваше шо подалеку од голот. После то Ди Натале имаше две 100% шанси каде едната удар со глава заврши над голот, а за другата Касилјас му влезе во шутот.

За првиот гол на Шпанија, како успеа само Фабрегас точно на глава да му ја намести на Силва :cuc: Одлична акција беше и кикс на Киелини каде не смееше да му дозволи на Фабрегас да нафрли од мртов агол...
За вториот гол најголеми кривица носи Бонучи па наместисе човече во линија со Балзарети и Барзагли и постави оффсајд замка :facepalm: Како му помина само Жорди Алба како брз воз покрај него...
Ги лажеа како деца мали, Фабрегас ко влезе од страна ги падна на г*з тројца играчи од Италија и уште дриблаше а можеше да му ја пушти на Иниеста, после тоа имаше и пенал за Шпанија каде Бонучи играше со рака ама резултатот си го направи своето за да не досуди пенал...

Па ко за малер се повреди и Мота :facepalm: Како тргна се надолу..
Да можеше Италија и со 5 души да играше, ама грешка тука наоѓам кај Прандели за третата замена...
Па кој к*р го клаваш Тиаго Мота :eek: на резултат од 3:0 :facepalm:
За к*ро здравје ти е во тој момент Мота, ако клаваш клај го Диаманти на местото од некој од одбраната и готово фрли се на една карта, овај Мота го кладе :facepalm:
Ептен слабо изиграја Италија освен Пирло кој го диктираше темпото во средината друг не видов така подобар, Маркизио па исто ко да не играше, ни камерите не го кажаја него :D Најслаб дефинитивно од сите 22 на теренот

И покрај поразот како фан на Италија сум задоволен од настапот на Европското, добро изиграја на сите натпревари освен во финалето...
Пирло во солзи, колку само машки изигра, колку само истрча, точни додавања, РЕСПЕКТ МАЈСТОРЕ :cuc:

Kajgana Shop

На врв Bottom