Евро 2012 - финале Шпанија-Италија: 4-0

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување

Кој ќе биде новиот Европски шампион ?

• Шпанија

Гласови: 85 34,6%
  • Италија

Гласови: 161 65,4%

• Вкупно гласачи
    246
S

Stivie G

Гостин
Што за мачат фановите на Шпанија да објаснуват? Хејтање за најдобрите секогаш имало и ќе има. Така или онака Шпанија си ја дигна титулата и крај на приказната.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Да беше така, Италија ќе имаше шанси за победа и немаше уште по незавршено прво полувреме да се знае победникот. Но Италијаните оставаа ненормално многу простор позади наместо да затвораат како што мислам дека знаат и се способни за тоа.
Не со 11, ама така иде зборот. Ако играта на Шпанија заслужи свирежи, тогаш што заслужи играта на Италија? Да им се посерат на глава :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350

Некој да ми кажеше дека ќе го видам овој играч да плаче немаше да му верувам

Член од
10 јуни 2008
Мислења
473
Поени од реакции
872
Шпанците намаат примено гол во нокаут натпреварите на Европското во 2008, Светското 2010 и сега на Европското 2012.Тоа се 10 натпревари со ред. Последено имаат примено гол од Франција во 1/8 финалето на Светското 2006.

F

fantomX

Гостин
Не со 11, ама така иде зборот. Ако играта на Шпанија заслужи свирежи, тогаш што заслужи играта на Италија? Да им се посерат на глава :)
Точно тоа заслужи играта на Италија, апсулотно си во право.
Шпанија изигра онака како шо сите очекуваа, ништо ново и спектакуларно, едноставно на ниво. И честитки за Шпанија, но ништо повеќе од тоа, не беше Шпанија нешто спектакуларно вечерва, туку Италија беше нешто крајно очајно, јас не знам како можи една Италија да биди толку неорганизирана во играта.
А уште кога ќе видиш и вакво нешто....
Честитки и до Италија, го сменија катанаџото и покажаа одличен фудбал на Европсково, поклонување и до нив, :cuc:....
....тогаш знаеш дека Италија тргнала кон дното.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.261
Поени од реакции
18.217
Си ја сакам Италија со катанаџото,нема потреба од некаква си убава игра.Тие што сакаат друг тип на игра,не глеам причина за итаљаниве да навива..

И немаше класа голгетер ова европско,ебате наградата најдобар стрелец со 3 гола.Коа ќе помислам дека за малце неписмен напаѓач ко Гомез ке земеше:facepalm:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Андрес Иниеста - најдобар играч на ова Европскот првенство
Икер Касиљас - најдобар голман
Жорди Алба - најголемо отркитие
Фернандо Торес - најдобар стрелец.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
I da .. ushe nesho .. osvoija sho osvoija .. Ali da se izdraduvaa ko lugje bre... Evropski prvaci, gi gleam na tribina ovaa si pleska so racene ko ringe jaja da igra, eden se slika so aparat .. Igrachine ko intertoto kup da osvoile... :facepalm:

F

fantomX

Гостин
Си ја сакам Италија со катанаџото,нема потреба од некаква си убава игра.Тие што сакаат друг тип на игра,не глеам причина за итаљаниве да навива..
Во глобала се согласувам, само малку поинаку тоа би го кажал: не е исклучиво катанаџо, туку рационалност во играта, знаење против кој противник како треба да се поставиш.
А кога ќе оставиш, не дупки, КРАТЕРИ во одбраната против Шпанија, тогаш се знае што следува.
--- надополнето: 2 јули 2012 во 01:13 ---
Грешка си, со Парандели и со овој фудбал и те како ќе имаат светла иднина.
Да, секако, секогаш ќе можат да го достигнат својот врвен максимум и да бидат втори зад Шпанија. :pos:
--- надополнето: 2 јули 2012 во 01:16 ---
А најдобар пример што можеш да добиеш со обид за копирање на „на-ти-ја-дај-ми-ја“-играта на шпанците се Германија на репрезентативно и Арсенал на клупско ниво. Можеш да добиеш едно големо НИШТО. А, и секако, тапшање по рамо за „светлата иднина“. :pos:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.261
Поени од реакции
18.217
^ тоа и мислев,место да видеа од ЛШ примери дека има лек за играта со милион пасови,они фатија ќе играат атрактивно..За да не зборат хејтерите дека се бранеле после.Не моеш со овие играчи да ја надиграш Шпанија и да напаѓаш.Али тоа е:)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Aј да не испаднам буљаш, ме демантираа шпанците и со убава игра победија и заслужено им честитам..

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.763
Поени од реакции
11.752
I da .. ushe nesho .. osvoija sho osvoija .. Ali da se izdraduvaa ko lugje bre... Evropski prvaci, gi gleam na tribina ovaa si pleska so racene ko ringe jaja da igra, eden se slika so aparat .. Igrachine ko intertoto kup da osvoile... :facepalm:
Може веќе не им е интересно од кај знаеш? ;)

Победата сосема заслужена, најмногу ми е мерак за тие што се палеа како ќе изгубела Шпанија, играле најтапа фудбал... 4-0 се е јасно. :свиркам:
Само за Пирло ми е жал. :place:

Kajgana Shop

На врв Bottom