DIY - направи сам (накит, облека)

• Креатор на темата AnFem
  • Време на започнување
A

AnFem

Гостин
Ајде да ја разбудиме креативноста во нас и да споделуваме искуства за облека и накит, кои сте ги креирале и направиле сами.

Ок, да бидам искрена, знам дека на повеќето конзумеризмот ви удрил во глава и нема да налетам на многу истомисленици тука (а би била среќна ако грешам), па ја отворив темава оти ме интересираше дали некој можеби знае од што би можела да си направам овакви обетки? :)

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
кожна ташна. Црташ сечеш и готово :)

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
Ајде да ја разбудиме креативноста во нас и да споделуваме искуства за облека и накит, кои сте ги креирале и направиле сами.

Ок, да бидам искрена, знам дека на повеќето конзумеризмот ви удрил во глава и нема да налетам на многу истомисленици тука (а би била среќна ако грешам), па ја отворив темава оти ме интересираше дали некој можеби знае од што би можела да си направам овакви обетки? :)

Фимо глина....ја месиш, растегнуваш...ќе ги отсечеш обетките...ќе ги испечеш во рена на 130 степени и твојот накит е готов

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087

Ќе најдеш канта за масло за у кола, сигурно имаат по автомеханичарските работилници, ќе ја нацрташ мачката или што и да е и ќе исечеш со скалпел. Правев јас порано такви привезоци, мека е пластиката брзо иде. ;)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443

Можеш од кожа, евентуално тенка керамика (не знам дали е можно да е толку тенка) и од некој метал што лесно се обработува. Бакар и калај ми текнуваат а може има уште некој, најубаво прашај некого што прави накит. Во секој случај ќе ти треба свитлив материјал при обработката ако е точно дека се извиткани како ми се чини.

Ако планираш и да ги боиш ќе ти треба и соодветна боја :).

A

AnFem

Гостин
И јас помислив на некаков скај, ама се метал ми се вртка во глава, некако по ќеифски ќе ми бидат со некој тенок метал. Да, и јас мислев на бакар... И она со кантата не е лоша идеја.
Фала ви на сите на советите.

A

AnFem

Гостин
Да не умре темава... Ги направив обетките некако од пластика и ги обоив со спреј

SAM_1090.JPG

Сликава е со лош квалитет, блицот е срање!

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
еве за женските да се позанимаваат малку со везење, шиење и хеклање (да не заборават );)оти утре ќе треба да се мажат :pos:

од маици кои не ви се потребни- изработете си накит , папучи или ташна

КЛИК/

A

AnFem

Гостин
Сакам да си сошијам сличен фустан како овој

Само без тој бледо лилјаковиот дел и без сребренкастото нешто, обичен, долг и без рамки. Ќе ми помогне некој да најдам туторијали?

Член од
12 јануари 2013
Мислења
99
Поени од реакции
198
Јас во план сум да си правам венче со боцки.
Доста едноставно е прибидејќи се потребни неколку нитни и боцки, обично црно венче и силиконски лепак.Си аранжирате по ваша замисла, и voila!

A

AnFem

Гостин
Јас во план сум да си правам венче со боцки.
Доста едноставно е прибидејќи се потребни неколку нитни и боцки, обично црно венче и силиконски лепак.Си аранжирате по ваша замисла, и voila!

Ова ми беше замисла пред 8-9 години, само што тогаш имав кратка коса и ќе изгледаше глупо. Али добро ме потсети, ќе направам и јас нешто слично, само што моето не го замислував со такви нитни, него со овакви

Kajgana Shop

На врв Bottom