Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас сакав само да кажам дека НЕ МИ СЕ ДОПАЃА Алба во МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД, нема да успеее едноставно нема!
Арно ама триста пееесет коментари дур се разбериме и пак јас крив,јбг не сум доволно образован,фудбалски поткован,бавчана ми го зема цело време,кај да видам јас фудбал,освен да слушам на радио :confused:
А и ништо лошо не реков,односно се пошегував малце дека од што е мн. висок ќе се обеси на јаготка...
Кажав 5 поста уназад и пак идеш по твоето. Ајде пак ќе пишам.

ЕДНО Е ДА РЕЧЕШ ДЕКА АЛБА НЕ ГО САКАШ ВО МАНЧЕСТЕР ПОРАДИ НЕКОИ СИ Х ПРИЧИНИ, ДРУГО Е ДА РЕЧЕШ ДЕКА НЕ ГО САКАШ САМО РАДИ НЕКОИ БОШ ПРИЧИНИ КАКО ВИСОЧИНАТА.

А тоа дека немало да успее е дискутабилно, затоа што ни ти, ни јас, ни скаутите во Манчестер, ни Фергусон може да ти гарантира дали ќе успее или не. Си има платени луѓе кои треба да мислат на тоа и ако е точно дека фрлиле око на Алба, тоа значи дека според нивните параметри за прототип на успешен фудбалер на Манчестер Јунајтед, Алба би можел да игра во овој тим. И Роналдо кога дојде во Манчестер го викаа мнозинството навивачи на Челзи, Арсенал, Ливерпул one trick pony па видовме што се деси од тоа one trick pony.

Затоа, има учени луѓе што гледаат месечно по 100 фудбалери и сигурно знаат повеќе од нас кого носат и кого нејќат да донесат.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Тоа е затоа што Рамос и Пике не си ја завршиле добро работата, не може стоперите да очекуваат од бековите да ја вршат нивната работа. Секоја помош е добредојдена, ама твојата задача е твоја и крај. И кажи ми ти овие што ги наброја, колку пробиви имаат направено, колку се добри у двојно проигрување, колку асистенции имаат. Манчестер Јунајтед игра брза игра, брзи бекови се и те како потребни за таквиот начин на брза трансформација од одбрана во напад и обратно.
Ти реков повеќе преферирам дефанзивни бекови ( Иако Маџо е доста офанзивен но е труп во офанзива во Наполи) и зато тие имаат поголем респект од мене.
Јас бековската позиција ја замислувам,да го прекинува секој напад од страна на крилниот напаѓач,попросто да не му дозволи да наткрени топка и сл.
ТОпката едноставно да ја изнесе до крилниот играч или во евентуален случај во средишните играчи.
Секако и да оди во напад но сепак, дефанзиватта е повеќе битна ;)
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 15:12 ---
A финтата е тоа што Јyнајтед преферира офанзивни бекови :)
Така де, реткост е да имаат високи бек.
Јас реков онака по моја желба дека Алба не е нешто посебно за мене, односно не би го посакувал во манчестер јунајтед,ама ете овде одма здививте...

Goon

Pogback
Член од
16 март 2010
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.480
The "OTHER", брат Оши и Браун кај ти се во набројувањето.. :D

Види сега, добрата страна на високите бекови е што по потреба и во даден случај можат да заменат или покријат централен бек (Бане, Абидал, Чорлука, Џонс, Џони и Смолинг кај нас, Рамос и тн.), од друга страна пак предноста на ниските бекови е нивната способност да пробијат во нападот, да се уфрлат од втор план, да спречат контра, да ги покриваат стативите при корни и тн и тн., така да фудбалски гледано повеќето од бековите се баш како ти што гги неќеш.. :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па чим досега титули носеле брзи и офанзивни бекови, не знам зошто да експериментираме со високи и дефанзивно настроени. Има една изрека, тимот што победува, не се менува. И така е. Формацијата што носи титули и типот на фудбалери кои си ги користел 25 години, не ги менувај.

Просто е ко грав. Види досеа, сите леви бекови што сме ги имале во поблиско минато (Силвестре, Евра, Хајнце), „прегореле“ по одреден период. Тоа е затоа што од нив се барало трчање ко коњи, нафрлање и пречесто одење во напад заедно со крилото, што е доста заморно. Затоа и нашиве не сакаат уште од одма да го фрлаат Фабио во оган и го праќаат прво на позајмица, држи вода ова кога ќе размислиш.
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 15:23 ---
П.С. Памтам О`Шеј го игравме бек кога игравме против тимови што имаат повисоки играчи, Челзи, Сити, Сандерленд, Стоук таквите, ама и тој одеше нанапред, не дремеше позади. Но факт е дека Рафаел го форсираше стариот во скоро сите преостанати натпревари изминативе 3 години, подоцна и Фабио.

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Се повеќе и повеќе ми се допаѓа Кагава со изјавиве што ги дава, се гледа дека дечкото не е човек што би играл за пари туку стварно му било сон да игра во Англија и за Манчестер Јунајтед, не е како играчите на Сити кога дојдоа и рекоа дека сакале од деца да играат таму туку стварно сака да се докаже и да постигне нешто. Во врската со бројката што ја носи вика дека Ферги ќе каже што и како ќе носи како што реков и погоре.

Federico Macheda's agent Giovanni Bia has been interviewed by Radio Calciomercato. He told the Italian station: "I believe that Federico will remain with Manchester United."

Ако остане во Јунајтед се надевам дека ќе добие слична шанса ко Велбек сезонава и ќе ја искористи или ќе игра во понебитни мечеви и куповите.

B

BooBojan

Гостин
Во модерниот фудбал тренерите внимаваат за секоја ситница во својот клуб.Не знам дали се секавате за еден меч пред 2-3години Ферги го играше О'Шеи пред Рафаел(иако овој беше во доста добра форма) и подоцна тоа го образложи со тоа дека му требало повеке висина во тимот.
Е сега во модерниот фудбал,тренерите најчесто играат со 4ца во одбрана,два стопери и два бека.
Но скоро секој тим кога напага по страна лево/десно по автоматизам другиот бек на спротивната страна останува во позадина за тимот во случај на контра да се брани со 3ца во одбрана и плус еден-двајца од централните мидфиледери(независно дали се тоа класични Керик играчи ДМФ или Сколс играчи МЦ).
Тим како Јунајтед кој игра најмногу преку крилата(по страна)е нормално да има потреба од скоро секогаш најдобрите бекови и крила во свет(Јунајтед тоа скоро секогаш го имал почнувајки од Гери Невил,Денис Ирвин,Силвестре,Евра,Браун,Рафаел,крила Кантона,Робсон,Гигс,Бекам,Роналдо,Валенсија,Нани,Јанг).
Фергусон секогаш на тие позиции ги има најквалитетните играчи во лигата па и светот.
Алба не ни очекувајте да дојде кај нас бидејќи нема апсолутно никакви шанси за таков трансвер.Каталонец кој потоа Ферги за 2години ке го направи убедливо најдобар на таа позиција и после ке плаче за Барса.
Таков не ни треба.
Стоперите и сега и во иднина ке имаат висина доста добра.Но тоа се 2ца играчи,Тони,Велбек,Керик,Руни се исто така високи можеби таа висина е доволна за после прекини да не примаме голови.Ама тука и Де Геа ке треба да се истакне бидејќи оваа сезона во премиер не успеа да се познае.Сетете се на Блекбурн.
Според мене лев бек може да се доведе но и не мора ако се има во предвид дека Јанг може да игра доста повлечено на таа страна,ама десно Тони од техника е дрво,само со десна игра,Нани може да игра лево десно,и има се.
Мора Ферги да донесе играчиште во средината некој со Кагава пр.Модрич,Де Роси,Фелаини,Витсел.
АМА НА ЈУНАЈТЕД МУ ТРЕБА АРОГАНТНО КОПИЛЕ КОЕ ЌЕ БИДЕ НАЈДОБРО,НЕКОЈ КАКО ПИРЛО КАКО СКОЛС,КАНТОНА,РОНАЛО,КОЈ КЕ БИДЕ ЛИДЕР,ДО НОВАТА ДОМИНАЦИЈА.КОЈ САКА НЕКА БИДЕ,САМО ЈУНАЈТЕД ПОВТОРНО ДА БИДЕ НАЈДОБАР!

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.445
Поени од реакции
7.849
АМА НА ЈУНАЈТЕД МУ ТРЕБА АРОГАНТНО КОПИЛЕ КОЕ ЌЕ БИДЕ НАЈДОБРО,НЕКОЈ КАКО ПИРЛО КАКО СКОЛС,КАНТОНА,РОНАЛО,КОЈ КЕ БИДЕ ЛИДЕР,ДО НОВАТА ДОМИНАЦИЈА.КОЈ САКА НЕКА БИДЕ,САМО ЈУНАЈТЕД ПОВТОРНО ДА БИДЕ НАЈДОБАР!
Е Пирло и Сколс едни арогантни копилиња ама се :cautious:

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333
Не го заборавајте Фил Џонс.. ќе видите што ќе биде од него за 2-3 години. :)
Руни може да биде тој лидер ама има проблем во него што подапага под медиумски притисок цело време. Само тоа му е мана!

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.445
Поени од реакции
7.849
Се виде синока Пирло шо чоек е,а Сколс покажува каков играч е на 38години.
Тоа не ли е за респект,или такви играчи лошо би му дошле на Јунајтед.
Јас не викам дека не ги сакам или почитувам, туку напротив им се восхитувам на играта и умешноста на овие луѓе кои се при кај со нивните фудбалски кариери.Те реплицирав дека тие не се тој тип "Арогантни копилиња" туку спротивното и друго не коментирав за работите што ги наброја ти во претходниот пост.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Sir Alex is back from holiday & has resumed work in his office at Carrington today. ;) Деновиве ќе знаеме, кој што како до кај е.
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 20:25 ---
И заборавив, вчера гледам, сте се бунеле како изиграле нашите на европсково. Лол, да не беа Руни и Велбек ко прво со головите Англија на 1 бод ќе останеше. Второ, who cares anyway, битно се вратија неповредени, Смолинг откако доби удар во главата 2 месеца не можеше да се поврати :tapp::tapp: Така да, баталете кој како изиграл таму, ве боли. Глејте кај нас да играат добро.

Papadopoulos plays down rumours
Greek defender claims to be unaware of Man Utd interest

Kyriakos Papadopoulos is flattered to hear of reports linking him with a move to Manchester United, but says he feels settled at Schalke.

Speculation has suggested that the Greece international could emerge as a possible transfer target for Sir Alex Ferguson this summer.

At just 20 years of age, Papadopoulos is considered to be a hot prospect for the future.

He has already turned out for Olympiakos and Schalke, in both domestic and continental competition, and is currently away on Euro 2012 duty with his country.

Papadopoulos is delighted to learn that he is considered good enough to turn out for a club of the size and stature of United, but admits there is no substance to the rumours as far as he is aware.

"I don't know if there is any interest from Manchester United," he told Sky Sports.

"It's an honour for me to hear that such a big club likes my football, but at the moment I don't know anything about it.

"Of course I would like to someday play for Manchester United, but I am a player of Schalke and I am focused on them."

Papadopoulos is keen to put club discussions to one side for now, with his focus locked on Euro 2012.

Greece have taken just one point from their opening two fixtures, but could still make the knockout stage.

"I am very happy to be a member of the national team at such a big competition, at my age," added Papadopoulos.

"I have played a lot of games in European competitions such as the Champions League and Europa League with Schalke, but the feeling here is unique.

П.С.

Pirlo faced by Carrick, Scholes & Fletcher in a 3, barely had a kick. ;)

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.813
Поени од реакции
5.600
читам нешо за висина зборите... па Ферги го пропушти Есиен поради тоа шо бил низок, мал...

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Го отековте со висината да ви кажам право, реков некој мега трансфер сме напрајле...

Kajgana Shop

На врв Bottom