Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

A

apidrone

Гостин
Бекот треба да трча, од едното корнер знаменце до другото, и тоа не да се влече туку брз да биде. Ако е висок, просечно крило ќе го помине без проблем, а да не зборам за спринтери ко Бејл, Ленон, Волкот..

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Бекот треба да трча, од едното корнер знаменце до другото, и тоа не да се влече туку брз да биде. Ако е висок, просечно крило ќе го помине без проблем, а да не зборам за спринтери ко Бејл, Ленон, Волкот..
секој си има свои позитивни и негативни карактеристики,но според мене подобро би било повисок бек,но си знае Фергусон, јас нема што да продавам бардина овде,освено да искажам свое мислење...
:свиркам:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.737
Поени од реакции
43.861
Mene iskreno poniskite bekovi povekje mi se dopagjaat.. Pobrzi i poprodorni se.. Kojn ne e za da trcha po stranata bre :icon _lol:.. Za Alba mislam deka shansite da dojde se isti kako Ronaldo da se vrati, site gi znaeme shpancite shto plachkovci se.. Taka da, ako zemame lev bk Baines kje bide toa sigurno..

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Бекот има задача да трча од едното до другото корнер знаменце, не е употребуван да игра со глава на корнери ( во одбрана стојат на стативата, во напад ги покриваат позициите на штоперите) едина задача им е да нафрлуваат топки и да ги онеспособуваат крилата кои се шпринтери, и ако бекот е висок автоматски е и бавен. Нема потреба да е висок, ако е доволно брз паметен и прецизен тогаш е добар бек

A

apidrone

Гостин
секој си има свои позитивни и негативни карактеристики,но според мене подобро би било повисок бек,но си знае Фергусон, јас нема што да продавам бардина овде,освено да искажам свое мислење...
:свиркам:
Кажи бе ајде зашто мислиш дека треба повисок да биде. Ете јас ти кажав зошто мислам дека треба низок бек. После ќе речете дека тераме едноумие тука зашто не се согласуваме со вас. Мислење без барем малку да држи вода не е мислење.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Кажи бе ајде зашто мислиш дека треба повисок да биде. Ете јас ти кажав зошто мислам дека треба низок бек. После ќе речете дека тераме едноумие тука зашто не се согласуваме со вас. Мислење без барем малку да држи вода не е мислење.
Повисок играч,посупериорен во воздушни дуели,да не зборувам па на топка.
Тоа што се малце поспори за разлика од пониските :sick:,за разлика од нив пониските имаат побрза стартна брзина, подобри се во напад (зависи има некој и таму трупови), но сепак во дефанзива се далеку послаби....
Повеќе би преферирал дефанзивен бек....

A

apidrone

Гостин
Повисок играч,посупериорен во воздушни дуели,да не зборувам па на топка.
Тоа што се малце поспори за разлика од пониските :sick:,за разлика од нив пониските имаат побрза стартна брзина, подобри се во напад (зависи има некој и таму трупови), но сепак во дефанзива се далеку послаби....
Повеќе би преферирал дефанзивен бек....
Не се слагам дека во дефанзива се послаби. Бек многу ретко влага во воздушен дуел. Крилата најчесто се брзи и добро технички подготвени. Погледни што прават Коентрао од Португалија, Лам од Германија, Алба од Шпанија и други. Тие се задолжени да ги сопрат крилата, а крилата играат со топка, не скокаат во воздух за да забијат со глава.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Сигурно.... со негована висина во Премиер Лига...
Да го пуштам кај мене на нива на јаготка ќе се обеси... :confused:
Чекај, ти не го сакаше Бејнс во тимот? Бејнс е 1.70, Алба е 1.66, четири сантиметри не се ништо, дали според ова ти го сметаш Бејнс како висок играч?

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Чекај, ти не го сакаше Бејнс во тимот? Бејнс е 1.70, Алба е 1.66, четири сантиметри не се ништо, дали според ова ти го сметаш Бејнс како висок играч?
Просечен, секој сантиметар е битен ;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Бејнс има подолга коса од Алба, повисок е :LOL:

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Не се слагам дека во дефанзива се послаби. Бек многу ретко влага во воздушен дуел. Крилата најчесто се брзи и добро технички подготвени. Погледни што прават Коентрао од Португалија, Лам од Германија, Алба од Шпанија и други. Тие се задолжени да ги сопрат крилата, а крилата играат со топка, не скокаат во воздух за да забијат со глава.
Добро, зошто тогаш не го спомна Боатенг?
Нели виде при неколку ситуации Алба беше инфериорен во воздушни топки,дури и 1-2 шанси имаа сто процентни за гол, не ме прашувај за ситуации не се сеќавам точно ,ама знам дека имаше такви случки...
Зошто никој не го спомна Мика Ричардс???
Бранислав Иванович?
Абидал?
Сето тоа се за мене вистински бекови....
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 14:54 ---
Бејнс има подолга коса од Алба, повисок е :LOL:
Свиокот малце му крева просек ;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Добро, зошто тогаш не го спомна Боатенг?
Нели виде при неколку ситуации Алба беше инфериорен во воздушни топки,дури и 1-2 шанси имаа сто процентни за гол, не ме прашувај за ситуации не се сеќавам точно ,ама знам дека имаше такви случки...
Зошто никој не го спомна Мика Ричардс???
Бранислав Иванович?
Абидал?
Сето тоа се за мене вистински бекови....
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 14:54 ---

Свиокот малце му крева просек ;)
Мика Ричардс го гледаше ли против Робен кога играа на Вембли пролетва? А и што се палите толку по овој Ричардс не знам, дечкото има само физичка сила (сега за сега), техника никаква, фудбалски мозок никаков. Лета само ко прле пред магаре, еден Забалета му го зеде местото. Малце попаметно крило со мозок да се соочи со него, одма овој се фрустрира и не знае кај му е газот кај му е главата. Фудбалскиот еквивалент на Чековски. Му треба уште работа.

И добро значи не ти викаме дека не чинат високите бекови, разбери , туку ти викаш дека ниските бекови се катастрофа со еден збор, види си го првиот пост. Ти набројав милион светска класа бекови што се метар и жилет и пак идеш со глава у ѕид па и ни ставаш зборови во постови дека не чинеле високите бекови. Ако некој си ја знае работата, физичките карактеристики не се пречка.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Мика Ричардс го гледаше ли против Робен кога играа на Вембли пролетва? А и што се палите толку по овој Ричардс не знам, дечкото има само физичка сила (сега за сега), техника никаква, фудбалски мозок никаков. Лета само ко прле пред магаре, еден Забалета му го зеде местото. Малце попаметно крило со мозок да се соочи со него, одма овој се фрустрира и не знае кај му е газот кај му е главата. Фудбалскиот еквивалент на Чековски. Му треба уште работа.

И добро значи не ти викаме дека не чинат високите бекови, разбери , туку ти викаш дека ниските бекови се катастрофа со еден збор, види си го првиот пост. Ти набројав милион светска класа бекови што се метар и жилет и пак идеш со глава у ѕид па и ни ставаш зборови во постови дека не чинеле високите бекови. Ако некој си ја знае работата, физичките карактеристики не се пречка.
Јас сакав само да кажам дека НЕ МИ СЕ ДОПАЃА Алба во МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД, нема да успеее едноставно нема!
Арно ама триста пееесет коментари дур се разбериме и пак јас крив,јбг не сум доволно образован,фудбалски поткован,бавчана ми го зема цело време,кај да видам јас фудбал,освен да слушам на радио :confused:
А и ништо лошо не реков,односно се пошегував малце дека од што е мн. висок ќе се обеси на јаготка...

A

apidrone

Гостин
Тоа е затоа што Рамос и Пике не си ја завршиле добро работата, не може стоперите да очекуваат од бековите да ја вршат нивната работа. Секоја помош е добредојдена, ама твојата задача е твоја и крај. И кажи ми ти овие што ги наброја, колку пробиви имаат направено, колку се добри у двојно проигрување, колку асистенции имаат. Манчестер Јунајтед игра брза игра, брзи бекови се и те како потребни за таквиот начин на брза трансформација од одбрана во напад и обратно.

Kajgana Shop

На врв Bottom