A
apidrone
Гостин
Бекот треба да трча, од едното корнер знаменце до другото, и тоа не да се влече туку брз да биде. Ако е висок, просечно крило ќе го помине без проблем, а да не зборам за спринтери ко Бејл, Ленон, Волкот..
секој си има свои позитивни и негативни карактеристики,но според мене подобро би било повисок бек,но си знае Фергусон, јас нема што да продавам бардина овде,освено да искажам свое мислење...Бекот треба да трча, од едното корнер знаменце до другото, и тоа не да се влече туку брз да биде. Ако е висок, просечно крило ќе го помине без проблем, а да не зборам за спринтери ко Бејл, Ленон, Волкот..
Кажи бе ајде зашто мислиш дека треба повисок да биде. Ете јас ти кажав зошто мислам дека треба низок бек. После ќе речете дека тераме едноумие тука зашто не се согласуваме со вас. Мислење без барем малку да држи вода не е мислење.секој си има свои позитивни и негативни карактеристики,но според мене подобро би било повисок бек,но си знае Фергусон, јас нема што да продавам бардина овде,освено да искажам свое мислење...
Повисок играч,посупериорен во воздушни дуели,да не зборувам па на топка.Кажи бе ајде зашто мислиш дека треба повисок да биде. Ете јас ти кажав зошто мислам дека треба низок бек. После ќе речете дека тераме едноумие тука зашто не се согласуваме со вас. Мислење без барем малку да држи вода не е мислење.
Не се слагам дека во дефанзива се послаби. Бек многу ретко влага во воздушен дуел. Крилата најчесто се брзи и добро технички подготвени. Погледни што прават Коентрао од Португалија, Лам од Германија, Алба од Шпанија и други. Тие се задолжени да ги сопрат крилата, а крилата играат со топка, не скокаат во воздух за да забијат со глава.Повисок играч,посупериорен во воздушни дуели,да не зборувам па на топка.
Тоа што се малце поспори за разлика од пониските ,за разлика од нив пониските имаат побрза стартна брзина, подобри се во напад (зависи има некој и таму трупови), но сепак во дефанзива се далеку послаби....
Повеќе би преферирал дефанзивен бек....
Чекај, ти не го сакаше Бејнс во тимот? Бејнс е 1.70, Алба е 1.66, четири сантиметри не се ништо, дали според ова ти го сметаш Бејнс како висок играч?Сигурно.... со негована висина во Премиер Лига...
Да го пуштам кај мене на нива на јаготка ќе се обеси...
Просечен, секој сантиметар е битенЧекај, ти не го сакаше Бејнс во тимот? Бејнс е 1.70, Алба е 1.66, четири сантиметри не се ништо, дали според ова ти го сметаш Бејнс како висок играч?
Бејнс има подолга коса од Алба, повисок еЧекај, ти не го сакаше Бејнс во тимот? Бејнс е 1.70, Алба е 1.66, четири сантиметри не се ништо, дали според ова ти го сметаш Бејнс како висок играч?
Добро, зошто тогаш не го спомна Боатенг?Не се слагам дека во дефанзива се послаби. Бек многу ретко влага во воздушен дуел. Крилата најчесто се брзи и добро технички подготвени. Погледни што прават Коентрао од Португалија, Лам од Германија, Алба од Шпанија и други. Тие се задолжени да ги сопрат крилата, а крилата играат со топка, не скокаат во воздух за да забијат со глава.
Свиокот малце му крева просекБејнс има подолга коса од Алба, повисок е
Мика Ричардс го гледаше ли против Робен кога играа на Вембли пролетва? А и што се палите толку по овој Ричардс не знам, дечкото има само физичка сила (сега за сега), техника никаква, фудбалски мозок никаков. Лета само ко прле пред магаре, еден Забалета му го зеде местото. Малце попаметно крило со мозок да се соочи со него, одма овој се фрустрира и не знае кај му е газот кај му е главата. Фудбалскиот еквивалент на Чековски. Му треба уште работа.Добро, зошто тогаш не го спомна Боатенг?
Нели виде при неколку ситуации Алба беше инфериорен во воздушни топки,дури и 1-2 шанси имаа сто процентни за гол, не ме прашувај за ситуации не се сеќавам точно ,ама знам дека имаше такви случки...
Зошто никој не го спомна Мика Ричардс???
Бранислав Иванович?
Абидал?
Сето тоа се за мене вистински бекови....
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 14:54 ---
Свиокот малце му крева просек
Јас сакав само да кажам дека НЕ МИ СЕ ДОПАЃА Алба во МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД, нема да успеее едноставно нема!Мика Ричардс го гледаше ли против Робен кога играа на Вембли пролетва? А и што се палите толку по овој Ричардс не знам, дечкото има само физичка сила (сега за сега), техника никаква, фудбалски мозок никаков. Лета само ко прле пред магаре, еден Забалета му го зеде местото. Малце попаметно крило со мозок да се соочи со него, одма овој се фрустрира и не знае кај му е газот кај му е главата. Фудбалскиот еквивалент на Чековски. Му треба уште работа.
И добро значи не ти викаме дека не чинат високите бекови, разбери , туку ти викаш дека ниските бекови се катастрофа со еден збор, види си го првиот пост. Ти набројав милион светска класа бекови што се метар и жилет и пак идеш со глава у ѕид па и ни ставаш зборови во постови дека не чинеле високите бекови. Ако некој си ја знае работата, физичките карактеристики не се пречка.
A финтата е тоа што Јyнајтед преферира офанзивни бековиПовеќе би преферирал дефанзивен бек....