Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Како што ќе извади слика апаратот, телефонот неможе
Фала за брзиот одговор.
Уште едно прашање ако може. За телефон настаро, кај е подобро да се зема, по мобилари или да глеам по огласи, по форуми?

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Моментално немам дигитална камера. Не сликам многу ионака па не било проблем.
Дали има смисла да се земе телефон со добра камера или подобро да се има специјализиран уред?
Кој телефон би го предложиле со добра камера?
Ако ти е за предобри слики, земи си апарат (мада има телефони кои имаат добри камери) .Ако ти е за обични слики (фб) тогаш телефон си е доволен.Еве јас имам и апарат и телефон со 5мп и хд резолуција, и телефонот ми е попрактичен од апаратот кој има 8мп...Телефонот е помал, полесно ќе можиш да ги префрлаш сликите, на телефонот + има апликации за ефекти ова она да додаваш... Башка апаратотите претежно се со обични 2х батерии, па мораш да имаш полнач за батерии, за да можиш да ги наполниш....Братучед има апарат сони 12.000 го зеде пред 1 месец со 14мп и добар е се, ама гледам кога снимаш не може да паузираш (секој телефон може), од кога ќе сликаш треба 10 секунди да се чека за да се сними сликата (а на мојот телефон не треба ич да чекаш (само си сликаш) можеш по 5/6 во секунда да сликаш_...Мое мислење подобро ти е телефон со добра камера (барем 5мп)
--- надополнето: 18 јуни 2012 во 00:12 ---
Фала за брзиот одговор.
Уште едно прашање ако може. За телефон настаро, кај е подобро да се зема, по мобилари или да глеам по огласи, по форуми?
Мислам дека по огласи ти е по сигурно...Мобилариве се поуходани со мобилниве.. ги откупуваат за 500 ден ќе ги опраат колку да потрае 1 месец и ќе ти го шитосаат за ефтини пари, па после чади се....Додека пак од некој човек што му го купуваш, или му здосадил, или сака подобар да земе, или пак не чини (ретко тоа)....
--- надополнето: 18 јуни 2012 во 00:15 ---
еве ти го сони ериксонот го продава човекот за 7000ден со 12мп камера, вифи, е вистина симбиан е погрд од андроид али пак ок си е...
http://forum.kajgana.com/threads/Пазарете-се-тука.2582/page-390#post-5100791

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Проблемот е до тебе :) опрости се и фрли го телефонот или ако ти е по мерак измлати го убаво па фрли го :pos:
од него нема да биде телефон, не е до батеријата не троши пари на батерии
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 23:36 ---

Како што ќе извади слика апаратот, телефонот неможе
Значи си умре, а? :cuc:

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Ако ти е за предобри слики, земи си апарат (мада има телефони кои имаат добри камери) .Ако ти е за обични слики (фб) тогаш телефон си е доволен.

Мислам дека по огласи ти е по сигурно...Мобилариве се поуходани со мобилниве.. ги откупуваат за 500 ден ќе ги опраат колку да потрае 1 месец и ќе ти го шитосаат за ефтини пари, па после чади се....Додека пак од некој човек што му го купуваш, или му здосадил, или сака подобар да земе, или пак не чини (ретко тоа)....
За обични слики ми е. Фала богу не ми е за професионална фотографија.
А какви се телефониве за сликање ноќе, како се снаоѓаат при слаба светлина, им вреди ли нешто тој блиц што го имаат (тие што го имаат)?

За мобилариве: не сум ги знаел за преваранти како што ги правиш ти.
Не знам, нека пише некој друг какви искуства имал со нив.

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Што мобилен имаш? Ако имаш андроид телефон можеш да најдеш во Settings > Tethering and Hotspot... Ако имаш WP7 исто во Setting имаше една опција со слично име... Ако имаш друг телефон кажи ми го моделот па да ти кажам...

Што телефонче е? Според ова што го кажа можам да заклучам дека е СЕ... Земи ја само картицата и стави ја во кард ридер па види дали ќе ти ги прикажува фајловите... Ако е СЕ тогаш имаш повеќе опции кога ќе го поврзеш Mass Storage, PC suite и уште 2... Сепак кажи ми го телефонот за да можам да ти помогнам...

Телефонот е Sony Ericsson Zylo (w20i).
Мемориската картичка ми ја препознава телефонот, дури ми покажува уште колку имам преостанато меморија, и можам да ставам фајлови во неа. Финтата е во тоа што :
Кога праќам нешто од друг телефон ми вика Memory full, или како што е на сликата... ја отвора мемориската само што не ги покажува основните фолдери : Music, Themes, Pictures, Games etc. И морам да праам друг фолдер кај што ќе ставам фајл. Ме сфаќаш што сакам да кажам?
Е, ајде де...

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
За обични слики ми е. Фала богу не ми е за професионална фотографија.
А какви се телефониве за сликање ноќе, како се снаоѓаат при слаба светлина, им вреди ли нешто тој блиц што го имаат (тие што го имаат)?

За мобилариве: не сум ги знаел за преваранти како што ги правиш ти.
Не знам, нека пише некој друг какви искуства имал со нив.
Јас имам Live With Walkman и блицот за на ноќе не е баш нешто нај нај, ама добро си ја врши работата кога сликам нешто кое е на 4/5 метри далечина, Подалеку не работи блицот (работи ама ептен слабо) Барај телефон со Xenon flash.. Ретки се, ама има...Имав Sony Ericsson К800 со таков блиц и беше многу јак...

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
За NOKIA ASHA 302, влегвам на wi-fi и после тоа влегвам во апликацијата Интернет, и тогаш сум на wi-fi или пак тогаш лапа пари од на сметката? Јас мислам дека лапат пари, а барав, но колку што можев во тие 5-10м додека ми беше в рака телефонот не не најдов некоја посебна апликација за да влезам преку wi-fi и да не зема пари..
И доколку таа апликацијата Интернет лапа пари, можно е да лапа уште од кога го искучив и пак го уклучив телефонот?

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Не..тоа за да не лапа ќе одиш во:Поставки - - Бежични и мрежи - - Мобилни мрежи - - и тоа Подат. се вклучени ќе го одштиклираш..

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Не..тоа за да не лапа ќе одиш во:Поставки - - Бежични и мрежи - - Мобилни мрежи - - и тоа Подат. се вклучени ќе го одштиклираш..
Добро, сега не можам пошто не е мој телефонот, на другар е, само ме интересира дане му лапа и сега, пошто ние влеговме во Интернет, после стегнавме опции па исклучи на апликацијата колку што се сеќавам, па го исклучивме и укл телефонот... Вака има шанси да лапа уште?

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Ај некој нека ми препорача некој добар телефон пошо се мислам да купам Iphone 4s ама сепак добро би ми дошло некој совет пред да го купам. Исто така гледав и samsung galaxy s2 ама овај некако многу голем ми гледа и не ми се допаѓа. Па сега ако има некој поискусен со мобилниве можи да ми предложи и друга марка како HTC, Nokia..

Член од
12 декември 2010
Мислења
310
Поени од реакции
101
Луѓе ај ако може некое инфо за Ipad-првата верзија.Колку пари може да се најде на старо(се разбира добро сочуван) и колку се исплати да се зима.Има ли програми за него,можност за друг оперативен систем итн.?И сите мани кои мислите дека ги има како модел?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ај некој нека ми препорача некој добар телефон пошо се мислам да купам Iphone 4s ама сепак добро би ми дошло некој совет пред да го купам. Исто така гледав и samsung galaxy s2 ама овај некако многу голем ми гледа и не ми се допаѓа. Па сега ако има некој поискусен со мобилниве можи да ми предложи и друга марка како HTC, Nokia..
Јас можам да ти понудам HTC Sensation како нов со кутија и комплет опрема, чуван во футрола и со заштитна фолија ... цена 260 евра

Член од
25 октомври 2008
Мислења
541
Поени од реакции
77
Јас можам да ти понудам HTC Sensation како нов со кутија и комплет опрема, чуван во футрола и со заштитна фолија ... цена 260 евра
Ок фала, ама не сум моментално во Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom