Евро 2012 - група Ц (Шпанија и Италија во 1/4 финале)

Кои две репрезентации ќе продолжат во втора фаза?

• Вкупно гласачи
    230

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Lasciatemi cantare
perche ne sono fiero
sono un Italiano
un Italiano verо
...или Tinex што би рекле џет сетерот и фејкот. Мене ме прекрстија во Бјанконеро тинекс па ништо чудно и со Тотота Кутуња истото да се случи:)

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Добро бе што сакавте вие да направи Шпанија ?Да не требаше да напаѓат ко будали ? Да не требаше да одат за 10 гола ?Така им одговараше така играа.Хрватите се бранеа а овие ја држеа топката.Зошто да не,кога можат ќе играт така,ќе пимплат,ќе ја шминкат топката,можат бре зошто не....
Не ви се допаѓало играта,станавте хејтери големи....
А каго ви се допаѓаше играта на Челзи ? АААААААА да да,на Челзи му одговараше така да игра....Па и на Шпанија така му одговараше де.....Колку експерти сте некој тоа е чудо....
Никој,ама баш никој моментално не може да се надигрува со Шпанија,нити Германија,нити Аргентина ( а би сакал) нити Бразил....А не велам дека не може да изгуби....
Ах експерти....

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Што е тука чудно..Иниеста моментално е најдобар поединец во европското реално гледано..она што го игра чоекот не само ова европско,не само оваа сезона туку општо од почетокот на неговата кариера е елеганција во движење..генијалец е Иниеста и тоа сите го знаат само што медиумите не го експонираат како меси и Роналдо а е подеградиран од нив бидејќи не постигнува голови...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Хрватска ми испадна, ќе ми беше мило да освојат Шпанциве, ама после минатава ноќ - Let`s go England, finish those spanish jypsies....
Уште па кога некој ќе ти рече биди реален, не кењај џабе ништо не изиграа Хрватите, Шпанија имаше повеќе шанси.....кои црни шанси бре, два шута од мртов агол на Иниеста и на Торес и тоа да ти биле шанси.
Ама ајде јебига, Шпанциве денеска преку такво ми дојдоа......па и тоа Ирците се утепаа од набацување топки цело второ полувреме еднаш незнаеја голот да го погодат.:facepalm:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.600
Поени од реакции
14.428

Касиљас имаше иста, ама буквално иста ваква одбрана баш против Динамо Загреб сезоанва. Јебига, судбина. :D
И после ќе ми рече некој играчите на Барса се најзаслужни за трофеите на Шпанија. :icon_lol:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Па тоа е поентата, за тоа збореа и во постовие погоре. Шпанија немаше потреба да дава гол, си ја чуваше топката и трошеше време. Хрватска е таа што требаше да погоди. Откако им згусти со времето на хрватите, се отворија тотално и примија гол. Затоа и немаше потреба Шпанија да игра отворено, тоа би било неразумно.
Требаше да се суди чисти пенал над Чорлука во 80. минута, па тогаш да видиме дали ќе им одговараше...
Сега испадна, демек они не сакале да дадат гол.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Хрватска да имаше подобар напад ќе направеа нешто повеќе, спортска несреќа е што се паднаа во оваа група со Италија и Шпанија кој сосема заслужено си одат понатака.

10-ка за Билиќ и поставеноста на играта, 100-ка за пцуењето на се по список (y)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Требаше да се суди чисти пенал над Чорлука во 80. минута, па тогаш да видиме дали ќе им одговараше...
Абе да им зависеше пласманот на Шпанија од почетокот на мечот, односно само со победа да идеа у 1/4 финале, ќе гледавме сосема друг натпревар, у тоа сум убеден.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Хрватска да имаше подобар напад ќе направеа нешто повеќе, спортска несреќа е што се паднаа во оваа група со Италија и Шпанија кој сосема заслужено си одат понатака.

10-ка за Билиќ и поставеноста на играта, 100-ка за пцуењето на се по список (y)
Заборавив ова да го спомнам. Хрватска 10. репрезентација во свет, се паѓа со Шпанија и Италија. Да им се серам во глупите правила, домаќин да биде во првиот „шешир“.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ова го кажав и вчера... замисли обратна ситуација Хрватска да победеше, а да имаше ваков старт рецимо над било кој од Шпанците на резултат 0-0, па за тоа ке се зборуваше уште две недели на оваа тема, а кога ке заврши европсково ке се зборуваше за тоа како Шпанија ке го земала првенствово ако бил досуден тој црвен картон на таа утакмица, а замисли сето тоа се случува на 2 метри од тој страничниот судија, не би ме чудело да има уште некој ваков "пропуст" од судиите во корист на Шпанците до крајот на првенствово !!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Lasciatemi cantare
perche ne sono fiero
sono un Italiano
un Italiano verо
...или Tinex што би рекле џет сетерот и фејкот. Мене ме прекрстија во Бјанконеро тинекс па ништо чудно и со Тотота Кутуња истото да се случи:)
Тедико Котуњо :LOL:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.625
Поени од реакции
22.650
Добро бе, шо е причината за овој хејт на Шпанија? :вонзем:
Тоа што пола репрезентација е од Барселона? :icon_mrgr:
Ве кутна на спортска? (Ама не верувам, сите до еден нема шанси да ве кутнала) :D
Или оти пола Македонија навиваше за Хрватска? :)

Шпанците заслужено си се пласираа во 1/4 финале, со 2 победи и една нерешена.
Хрватска да се пласираше, исто така немаше да биде незаслужено, покажаа одлична игра во сите натпревари(барем за мој вкус) и баш сакав да продолжат. Ама, за нијанса беа полоши од Шпанците и Италијанците и тоа ги кошта.
И да. Им се исплатеше тоа крекање на жабарите. :rolleyes:

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ај нека го најде некој клипчето Билиќ кога здиве пред крај и пцуеше се живо.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
И да. Им се исплатеше тоа крекање на жабарите. :rolleyes:
Незнам за вистинските жабари која им била целта на крекањето ама јас ќе ја објаснам мојата.
Убеден сум дека ако на Шпанија и треба победа во последно коло за влез, во 10 од 10 натпревари ќе ја победи Хрватска и затоа не ми беше изводливо без местење да завршат нерешено, па уште и 2-2. Демак Хрватска ќе се отвори да даде 2 гола а притоа нема да прими 3-4 парчиња. Ова само на договорен меч може да се случи инаку оди отвори им се на Шпанците.

Kajgana Shop

На врв Bottom