Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Колку е штетно да се носат 2 мобилни одеднаш? Заради понудиве на нашиве оператори принуден сум да користам два телефони со картички од Т-Лопови и ВИП, па затоа ме интересира ова.
Или пак подобро решение е Dual Sim телефон? Или и тој е исто штетен?
Штетно во смисол на здравје или?
не се штетни новиве телефони толку, терај си два немај гајле ... иначе за практичност незнам јас сум секогаш со 2 телефона, некој сака дуал сим, јас несакам

H

HoT IcE

Гостин
Штетно во смисол на здравје или?
не се штетни новиве телефони толку, терај си два немај гајле ... иначе за практичност незнам јас сум секогаш со 2 телефона, некој сака дуал сим, јас несакам
Да де, за здравје. Нели особено за машките било штетно за она, знаеш..
Што знам, принуден сум два телефона да носам, па да изберам помало зло, али моиве телефони се релативно нови, така да што знам..

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
Вака сеа на мобилниот имам интернет и сакам мобилниот да се поврзе со лап топ и на лап топот да имам интернет да го користам интернетот од телефонот дали може да се направи ако мозе казете како и фала многу.

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Прегледај го приврзокот 44046

Знае некој што е работава? Кога ќе го отворам во ПЦ телефонот не ми ги покажува ти што треба да бидат, sounds,themes,pictures....туку празно само отвара(сликата) и морам да праам нови фолдери по телефонот за да стаам некој фајлови во него. Пр. Сакам да стаам песна, и откако ќе ја стаам во тел. не ми ја покажува во Music, туку надвор од сите фодери. :) ако ме разбравте, толку можев да објаснам. :)
Anyone? :)

Член од
3 мај 2009
Мислења
155
Поени од реакции
57
Вака сеа на мобилниот имам интернет и сакам мобилниот да се поврзе со лап топ и на лап топот да имам интернет да го користам интернетот од телефонот дали може да се направи ако мозе казете како и фала многу.
Што мобилен имаш? Ако имаш андроид телефон можеш да најдеш во Settings > Tethering and Hotspot... Ако имаш WP7 исто во Setting имаше една опција со слично име... Ако имаш друг телефон кажи ми го моделот па да ти кажам...

Што телефонче е? Според ова што го кажа можам да заклучам дека е СЕ... Земи ја само картицата и стави ја во кард ридер па види дали ќе ти ги прикажува фајловите... Ако е СЕ тогаш имаш повеќе опции кога ќе го поврзеш Mass Storage, PC suite и уште 2... Сепак кажи ми го телефонот за да можам да ти помогнам...

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Што телефонче е? Според ова што го кажа можам да заклучам дека е СЕ... Земи ја само картицата и стави ја во кард ридер па види дали ќе ти ги прикажува фајловите... Ако е СЕ тогаш имаш повеќе опции кога ќе го поврзеш Mass Storage, PC suite и уште 2... Сепак кажи ми го телефонот за да можам да ти помогнам...
Телефонот е Sony Ericsson Zylo (w20i).
Мемориската картичка ми ја препознава телефонот, дури ми покажува уште колку имам преостанато меморија, и можам да ставам фајлови во неа. Финтата е во тоа што :
Кога праќам нешто од друг телефон ми вика Memory full, или како што е на сликата... ја отвора мемориската само што не ги покажува основните фолдери : Music, Themes, Pictures, Games etc. И морам да праам друг фолдер кај што ќе ставам фајл. Ме сфаќаш што сакам да кажам?

S

Sasha

Гостин
Imam zte racer 2 i od pred 5 min mi pokazuvase na sekoja aplikacija force close go iskluciv i ja izvadiv memoriskata karticka i koga go pustiv mi dava samo crn ekran i mi pokazuva task killer i povtorno crn ekran sto e problemot i kolku ke cini popravka? fala i pozdrav :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Imam zte racer 2 i od pred 5 min mi pokazuvase na sekoja aplikacija force close go iskluciv i ja izvadiv memoriskata karticka i koga go pustiv mi dava samo crn ekran i mi pokazuva task killer i povtorno crn ekran sto e problemot i kolku ke cini popravka? fala i pozdrav :)
Прогуглај како може да го форматираш телефонот

Член од
4 март 2010
Мислења
268
Поени од реакции
26
Што мобилен имаш? Ако имаш андроид телефон можеш да најдеш во Settings > Tethering and Hotspot... Ако имаш WP7 исто во Setting имаше една опција со слично име... Ако имаш друг телефон кажи ми го моделот па да ти кажам...

телефонот е samsung s5230(знам дека е катастрофа) Но со пакетот што ми иде има интернет па да го искористам интернетот. Кога имам накај село таму немам интернет да да можам да си го поврзам со лат топ за тоа ако мозе како кази и фала

Член од
17 мај 2012
Мислења
165
Поени од реакции
38
lg optimus L3 na telekom hot spot nejci da se konektira, dava samo da stegnam prifajcam i posle pak istiot prozorec go otvara i ne se konektiruva

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.546
Поени од реакции
4.181
Овие денови планирам да купам ново телофонче и отприлика имам одлучено кој ама би сакал да слушнам и друго мислење сеуште се мислам помеѓу овие 2 телефона Sony Ericson live with walmen vs Samsung Galaxy Ace. Кој би би го предложиле вие и зошто?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Овие денови планирам да купам ново телофонче и отприлика имам одлучено кој ама би сакал да слушнам и друго мислење сеуште се мислам помеѓу овие 2 телефона Sony Ericson live with walmen vs Samsung Galaxy Ace. Кој би би го предложиле вие и зошто?
Галакси аце

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Ама подобар е Сони ериксонот, има понов хардвер
1- Побрз процесор
2- Понова gpu -- Adreno 205 vs 200
3- СЕ има повеќе рам меморија
4- има/ќе добие официален ICS.
5- снима 720p видео
6- има предна камера / ( видео разговори/скајп)

Сони Ериксонот единствено има 0.3 инчи помал екран, во се друго е подобар (y)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ама подобар е Сони ериксонот, има понов хардвер
1- Побрз процесор
2- Понова gpu -- Adreno 205 vs 200
3- СЕ има повеќе рам меморија
4- има/ќе добие официален ICS.
5- снима 720p видео
6- има предна камера / ( видео разговори/скајп)

Сони Ериксонот единствено има 0.3 инчи помал екран, во се друго е подобар (y)
Да ама на папир, како сакаш, праша за мислење тоа е моето ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom