Зошто бе да не кукам за животни? Ајде да ги убиеме сите животни и само ние луѓето да живееме. Размислуваш ли малце шо воопшто пишуваш? Зависи на кој начин си поврзан со животното. Никогаш ти се нема случено да се поврзеш со куче? Да ти биде пријател? Да ја осетиш таа поврзаност што ја немаш осетено одамна? Да изгубиш миленик и да неможеш да го преболиш? Засрами се...Тропаш глупости брат. Без навреда.
Не се залагам за убивање животни за крзно, нити од спорт. Не викам дека ова е добро нешто што се случило. Ама ако ти се кука, кукај за луѓе, не за животни.
И шо значи ако нема тема против бутиците што продаваат крзно дека сите ги подржуваат? Каква врска има тоа со тема на кајгана? Воа сега се случило и дебатираме за ваа случка, шо и како, зошто. А ти ако толку подржуваш, оди тебе нека те отепаат на новиот филм на СталеКако што гледам, нема тема на форумов против, рецимо, бутиците што носат и продаваат крзно.
Нека те предозираат и нека те остават така да умреш за бизнис потреби и исто ќе ми биде жал и ќе "постнам" на фејсбук да ја направам разликата. Кажав ова е изживување, негрижа, идиотизам.Јас го оправдувам ова бе.
Ама не како чин, туку заради форумџиите што "трубат" овде.
Како што гледам, нема тема на форумов против, рецимо, бутиците што носат и продаваат крзно.
Па ако тие на форумов не се осудуваат, смее да се убие и овој коњ за бизнис потребите.
Гледате како се едноставни работите - бутиците носат крзно за бизнис потреби, овие убиле коњ за бизнис потреби.
Не е во ред, ама вие ќе го осудите ова и ќе си продолжите понатаму. Е, ептен голема работа сте направиле да ви кажам.
Посебен поздрав до тие кои ќе го линкнат на фејсбук, они се оние кои стварно ја прават "разликата".
Бидејќи кој не ќе даде лајк, он е коњ, а знаеме како истите завршуваат.Јас го оправдувам ова бе.
Ама не како чин, туку заради форумџиите што "трубат" овде.
Како што гледам, нема тема на форумов против, рецимо, бутиците што носат и продаваат крзно.
Па ако тие на форумов не се осудуваат, смее да се убие и овој коњ за бизнис потребите.
Гледате како се едноставни работите - бутиците носат крзно за бизнис потреби, овие убиле коњ за бизнис потреби.
Не е во ред, ама вие ќе го осудите ова и ќе си продолжите понатаму. Е, ептен голема работа сте направиле да ви кажам.
Посебен поздрав до тие кои ќе го лајкнат на фејсбук, они се оние кои стварно ја прават "разликата".
Jaс може никогаш нема да докажам колку ми е гајле за правата на животните, може неможам да докажам или несакам, ама можам да кажам дека тоа шо се случило не е во ред. Шо па ти мангуп си ако кажеш дека многу ти е гајле за коњот, или ајде ќе ги хејтам вие шо се прават дека се грижат за животните само на темава.Видете, вие може до утре да си правите "кумбаја" на темава за тоа колку е нечовечки, ама тоа и е проблемов - темава.
Си читате на кајгана рандом теми, оп некој убил коњ, идам да го осудам чинот и да се осеќам боље за себе или НЕ ДАЈ БОЖЕ, да се осеќам дека сум направил некаква разлика.
Вие до утре може да си лаете на форумов, ама знам дека 99% на тоа и ќе останат - се собравте за кутриот коњ.
Самиот факт што коњ требаше да умре за филмски потреби за да се активирате кажува "колку" ви е гајле за правата на животните. Give me a break.
A ти па шо можеш да направиш бе? Ти не мрчиш со тоа шо подржуваш?Немој така ќе почнат сега со "Но што можеме ние да направиме ние сме само индивидуи" и такви глупости.Важно е нешто да се има да се мрчи и секако семоќниот LIKE да се даде.Али баш сакам да видам дали сите тука ќе го бојкотираат филмот кога ќе излезе или сепак ќе идат да го гледаат зошто тогаш сите идат да го гледаат.
Подржувам што?Jaс може никогаш нема да докажам колку ми е гајле за правата на животните, може неможам да докажам или несакам, ама можам да кажам дека тоа шо се случило не е во ред. Шо па ти мангуп си ако кажеш дека многу ти е гајле за коњот, или ајде ќе ги хејтам вие шо се прават дека се грижат за животните само на темава.
Јас не се осеќам подобро шо пишав на темава дека коњот не требало да биде убиен, за разлика од тебе шо едвај чекаше да кажеш на кој му е гајле за коњот
A ти па шо можеш да направиш бе? Ти не мрчиш со тоа шо подржуваш?
Имаш право, мене ми е мерак да ве ребрам вас "душегрижниците" кои чекате вакви темите за да се фалите со својата човечност. Реалната ситуација надвор исто ја знам, нормално има простор да грешам - ама генерално огромен процент сте фејкери во душа.Jaс може никогаш нема да докажам колку ми е гајле за правата на животните, може неможам да докажам или несакам, ама можам да кажам дека тоа шо се случило не е во ред. Шо па ти мангуп си ако кажеш дека многу ти е гајле за коњот, или ајде ќе ги хејтам вие шо се прават дека се грижат за животните само на темава.
Јас не се осеќам подобро шо пишав на темава дека коњот не требало да биде убиен, за разлика од тебе шо едвај чекаше да кажеш на кој му е гајле за коњот
--- надополнето: 7 јуни 2012 во 17:15 ---
A ти па шо можеш да направиш бе? Ти не мрчиш со тоа шо подржуваш?
Oд каде знаеш ти дали јас ништо не превземам?Не он ти кажува дека ти ништо не презимаш во врска со тоа, само си збориш.
Ова е Мац, животномрзач, се што е поврзано со убивање на животни, за него е оправдано. Ако некој е против усмртување на кучињата скитници, Мац дебатира за свињите што се колат, ако некој се буни против убивање на коњ за време на снимање на филм, Мац дебатира за бутиците... мислам да бидеме на чисто. Само да те воведам во понатамошната дискусија со МацИ шо значи ако нема тема против бутиците што продаваат крзно дека сите ги подржуваат? Каква врска има тоа со тема на кајгана? Воа сега се случило и дебатираме за ваа случка, шо и како, зошто. А ти ако толку подржуваш, оди тебе нека те отепаат на новиот филм на Стале