Евровизија 2012

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Прво - седи ти на тоа уво дека сте пола милион у Македонија, се виде на пописот колку сте сигурни у таа бројка па мораше да се прекине пописот

Второ - реков и во мојот претходен пост дека се дури има на ти го - дај ми го со бодовите пласманот не е мерило за тоа која песна била квалитетна, а која не
Де бе и ти па, можда изгубил еден пасош :D

Он - топик, Литванците
as Balčiūnas
Makedonija 67 : 65 Lietuva
10 hours ago ·
Like
· 77

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Еј абе сеа ќе одиме следната година директно во финале или не?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Еј абе сеа ќе одиме следната година директно во финале или не?
Само победникот оди директно во финале и Величествените земји кој ја финансираат Евровизија (Германија, Англија, Италија, Франција и Шпанија)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.065
Поени од реакции
23.510
Само победникот оди директно во финале и Величествените земји кој ја финансираат Евровизија (Германија, Англија, Италија, Франција и Шпанија)
а шо финансираат дотичниве уствари, посебно шпанија и италија. е ова не сум го знаел дека ради то.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Ја колку што знам тие одат право во финале зашто ја основале EBU(European broadcasting union) што уствари ја организира Евровизија, a не знам како оди работата со плаќањето. Сигурно секоја членка си плаќа чланарина.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
пречекот на Калиопи

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Добро како се вика типката со виолончалото што стоеше на левата страна од Калиопи на настапот, знае ли некој? Многу ми се сфиѓа :love:

Член од
27 мај 2012
Мислења
265
Поени од реакции
124
Ја сум ептен нов на форумов па темава ми се виде онака добро за прва реплика.
Читав некои од постовите овде и сум се изнасмеал за некои ствари, посебно ова за Бугаркава (Forever Alone а и аватаров горе).
Ова досега беше наше најдобро претставување ама поени си добиваме само од истите држави така да пак сме на средина. Исто било и во полуфиналето, сме биле 9. и поени од комшии и ситно од другите.
Дијаспората може да помогне на некој да помогне да има подобар пласман ама никако и да го однесе до победа ако песната не е допадлива.
Јас да бев МТВ следната година ќе направев сличен избор како оваа година. Да се избере пејач со одличен вокал (пр. Владо Јаневски, Лозановски можда, Каролина итн. не ми текнува во моментов друг) и да се направат 3-4 топ песни и да се пее на англиски. Важно да има квалитет, добар вокал, да е допадливо на прво слушање и да не разберат сите. Сеа нели на свој јазик бла бла ама ај доста е 4-5 години по ред пееме на македонски време е малце да смениме.
Вака би требало да имаме супер пласман ако не и да целиме на победа. Сите викаме дека демек не е битна Евровизија ама ако победиме пример има да биде лудница и да се лупаме у гради цела година. Плус промоција...

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
Ја колку што читав по другите форуми овој начин на избор е забранет од страна на ЕБУ ,бидејќи многу пејачи беа избрани оваа година на тој начин,така да мислам дека ке мораме да се вратиме на фестивалскиот начин на бирање.

Друго точно е дека се од исти добиваме гласови,во полуфиналето 12ките БиХ , Србија,Словенија и ги дале на Нина,само што она скоро па ништо не добила од другите кои не и се соседи,така да и не поминала,да поминеше Нина 12ките на БиХ и Србија нема да одеа накај нас.Тоа значи дека ние секогаш ќе бидеме на истото место и ќе добиваме поени од исти земји ако праќаме песни кои не се хитови ни кај нас па камоли негде надвор,ако не пратиме некој гига мега хит ние немаме шанса за топ 10.Единствено што ја прати оваа песна во финале е НАСТАПОТ на Калиопи и ништо друго

Kajgana Shop

На врв Bottom