Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.058
Абе што толку тропате само бе а никој не коментира што пехарот го посвети на цела Македонија ?

Член од
2 февруари 2012
Мислења
186
Поени од реакции
104
Шо е многу многу е, ја немам намера да го плукам и да го вреѓам, нема ни поента тоа преку форуми и остали виртуелни простори за такво нешто, ама дека заслужи да биде критикуван заслужи. Некој да те примора во Спорт на таков начин да ја навредиш земјата маломорген, што ако одбиел ? Дуда ќе го избркаше од тим и немаше да игра во полуфиналето и евентуалното финале ? Нормално дека Не, е сега за да не го навлечеше ете гневот на своите навивачи ќе постапеше компромисно и немаше ништо да каже, не постои правило во ФИБА кое би го санкционирало поради тоа. Он и онака има македонски пасош, се смета за македонец, не се глупи навивачите на Олимпијакос тоа да не го знаат, на крај краева капитен е на земјава, сигурно не мислан они дека и тука се смета за фиромјанин, го прежалиле тоа, го проголтале, може и воопшто не се замарале што имаат македонец во тим, имаа големи проблеми пред сезона а испишаа историски успех, Антиќ е еден од тие херои, клубот пред Се им е и то је то.

Не ми филозофирајте со муабетите дека нит критика не заслужувал бидејќи знаеме дека имате двојни стандарди, друг некој анонимус или фудбалски репрезентативец да го направеше истото имаше да го распарате по форумиве зашто тој никад не бил дел од генерација на репрзентативци што донеле голем успех за земјава.

И сега сите што го критикувале ... нека умрат, ептен капитенски, па на интернет просторот 80% од коментарите беа негативна критика, пола земја ли да умре ? За ова се одзема капитенска лента али не во земја ко Македонија. Во секој случај, срам да му е.
Само види со кој пасош и под која националност игра во Грција па можеби ќе треба да подразмислиш дали се глупи навивачите на Олимпијакос или не. Он за нив е Бугар бидејќи во нивното првенство игра како Бугар бидејќи има и бугарско државјанство. Можени е среќа што наместо ФИРОМ не кажа Bulgaria :)

Antic Bugarot.jpg

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.293
Незнаев ова, нејсе за пасошот, и Пандев во Италија на сличен начин функцонира, тоа е најмал проблем, она со Фиром и поготово со ова '' нека умрат '' едноставно не доликува на некој кој е капитен на македонската кошаркарска репрезентација и херој на цела нација во пакет со останатите, а и на многу деца идол. Искрено, мене лично премногу ме разочара со оваа негова постапка, тотално непотребна.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Јас на еден начин го бранев за она ‘‘фиром‘‘ зошто не е тој крив што така не знае еден дел од светот ама со ова ‘‘нека умрат‘‘ ги помина сите граници.Јес да и она мочаноно зборче немаше никаква потреба да го каже ама кога веќе го кажа сигурно не очекуваше аплауз од цела Македонија.Сега ете го излегува со изјава што не му доликува на ниту еден капитен на ниту една репрезентација и нема да ме чуди ако на наредна утакмица во БТ биде иссвиркуван од повеќето од присутни.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Ај то шо рекол да цркнат нема да цркниме,од проста причина не му пасуваат клетвите,игра кај Гејците....
Ma jebem mu mater shta prica srbskom jazikom?

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Мекејлеб е поголем Македонец од овој тиквар!

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Незнаев ова, нејсе за пасошот, и Пандев во Италија на сличен начин функцонира, тоа е најмал проблем, она со Фиром и поготово со ова '' нека умрат '' едноставно не доликува на некој кој е капитен на македонската кошаркарска репрезентација и херој на цела нација во пакет со останатите, а и на многу деца идол. Искрено, мене лично премногу ме разочара со оваа негова постапка, тотално непотребна.
Mислам дека тоа за Пандев не беше точно...
А за Антиќ, смешки е ова што се случува, прво на FIBA пишуваше дека е од Србија, па демек се бунел за тоа и го решиле проблемот, ама со најновава слика од Грција, ситуацијава станува се посмешна. Не гледам причина зашто да се пишува како бугар.

update:
Сега ја проверив официјалната страна на тимот... таму пишува дека е од Скопје, нема никаде Бугарија. Од каде е сликава?

M

MrzaRules

Гостин
Mислам дека тоа за Пандев не беше точно...
А за Антиќ, смешки е ова што се случува, прво на FIBA пишуваше дека е од Србија, па демек се бунел за тоа и го решиле проблемот, ама со најновава слика од Грција, ситуацијава станува се посмешна. Не гледам причина зашто да се пишува како бугар.

update:
Сега ја проверив официјалната страна на тимот... таму пишува дека е од Скопје, нема никаде Бугарија. Од каде е сликава?
од фотошоп

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Ме заболе што кажал,или како кажал.Тоа што го барам од него и од неговите колеги од репрезентацијата е да ја квалификуваат Македонија на ЛОИ.Гледајте да биде добар на паркет,игра за нашиот дрес,за наше знаме.

Кога игра за клуб,ако сака и од Уганда нека каже дека е.

Член од
2 февруари 2012
Мислења
186
Поени од реакции
104

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Мекејлеб е поголем Македонец од овој тиквар!
A знаеш што вика Бо ? :) Дека е од United States! И сега што прајме? :)

Аман да ти ебам менталитетот глуп, срам ме фаќа кога ја читам темава!

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.444
Поени од реакции
11.361
немојте да го браните ве молам! значи сигурно можеше и во друг клуб да игра, цело време се праи патриот се лупа у груди а отиде кај гејците, и сеа на анс треба да ни биде жал што лош третман има, што го тераат на такви изјави? море мрш си го продал гзот

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
немојте да го браните ве молам! значи сигурно можеше и во друг клуб да игра, цело време се праи патриот се лупа у груди а отиде кај гејците, и сеа на анс треба да ни биде жал што лош третман има, што го тераат на такви изјави? море мрш си го продал гзот
Да де, затоа што тебе да ти понудеа да играш во грчки клуб за милион и пол евра за 2 години или па некој косовски за сто педесет илјади за 2 години, ќе отидеше во косовскиот. Се трогнав. :place:

Пак ќе кажам, 99% сум сигурна дена на темава сите што лупаат вакви аргументи за одбрана на став, немаат видено куферче од 1.500.000 евра па да се замислат малце дали тие ќе речеле не или да :sneaky: Море, со точак ќе одите до управата само да удрите потпис.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Да де, затоа што тебе да ти понудеа да играш во грчки клуб за милион и пол евра за 2 години или па некој косовски за сто педесет илјади за 2 години, ќе отидеше во косовскиот. Се трогнав. :place:

Пак ќе кажам, 99% сум сигурна дена на темава сите што лупаат вакви аргументи за одбрана на став, немаат видено куферче од 1.500.000 евра па да се замислат малце дали тие ќе речеле не или да :sneaky: Море, со точак ќе одите до управата само да удрите потпис.
Од ко че сториш нешто,тогаш да обвинуваш,не ако видите, ако ова,ако она,тоа паѓа во вода.
Еве колни шо колни,како то македонец,а зборува на српски на едно јутубе клипче што го видов? :eek:
Патем Антиќ, ИЌ!
И се е јасно ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom