Мене, ова ми кажува дека Лукаку иде на позајмица, доаѓа еден од Кавани/Фалкао, и десно крило Хулк.http://www1.skysports.com/football/news/11095/7774715/Chelsea-closing-in-on-boss
"We may have two big-name centre-forwards scoring 25-30 goals for us next season and maybe then we will improve on our sixth position in the league."
Ron Gourlay
И тоа се испомеша целосно. Прво за Босингва и Калу беше сигурно, па сега пишуваа и дека е можно на Калу да му се понуди нов договор. Другите што се спомнаа после нив се Есиен, Малуда и Фереира. А после тоа се збори дека на Малуда ќе му се дава нов договор, а за Есиен ќе се одлучува денес.Мене, ова ми кажува дека Лукаку иде на позајмица, доаѓа еден од Кавани/Фалкао, и десно крило Хулк.
Како и да е, денес очекуваме официјално соопштение од клубот дека си идат Босингва и Калу. Следни кандидати биле Есиен и Малуда.
Лампард добива нов договор, подобрен, повеќегодишен и кариерата да ја заврши во Челзи.
По мене, на Есиен и Малуда никако нов договор, имаме доволно млади играчи кои се апла подобри од нив, само дремат безвезе.И тоа се испомеша целосно. Прво за Босингва и Калу беше сигурно, па сега пишуваа и дека е можно на Калу да му се понуди нов договор. Другите што се спомнаа после нив се Есиен, Малуда и Фереира. А после тоа се збори дека на Малуда ќе му се дава нов договор, а за Есиен ќе се одлучува денес.
Есиен ај некако, ама Малуда нема веќе што да бара во Челзи. Тука е Мата, а и Де Брујн, Марин па еве и Какута ќе го ставам.По мене, на Есиен и Малуда никако нов договор, имаме доволно млади играчи кои се апла подобри од нив, само дремат безвезе.
Есиен беше играчиште на времето ама сеа не е ни пола од тоа што беше така да боље е да си отидеЕсиен ај некако, ама Малуда нема веќе што да бара во Челзи. Тука е Мата, а и Де Брујн, Марин па еве и Какута ќе го ставам.
Биро искрено од Босингва и Ван Аанхолт е подобар а за Калу па имаш млади играчи и за таа позиција што се подобри од него незнам што глеаш у Калу, Малимуда и Босингва, може некад биле играчи али сега ни за резерви не вреда безразилка што освоија ФА и ЛШКалу не би сакал да си отиде бидејки е добар играч за влегување од клупа (во ПЛ и ЛШ) ,а во ФА Куп и Лига Куп може да стартува.Плус е тоа што може да игра и како десно и како лево крило во нападот.Секако кога ке има на 2-4 дена натпревар неколку месеци по ред (како што беше случај сезонава) би можел да добива шанса и во првиот тим со цел да се одморат некои од клучните играчи..
Истотака мислам дека и Босингва треба да остане во тимот..И покрај тоа што Иванович игра одлично како десен бек(иако не му е природна позиција) сепак ни е потребен еден играч како Босингва на клупата (најмногу поради тоа што е класичен страничен бек и може да игра и десно и лево)..
Сега ова е од моја гледна точка(незнам дали и колку засилувања ке има летово),а управата ако размислува да донесе нови играчи на овие позиции (десен бек и десно/лево крило) слободно нека не им ги продолжи договорите,но да не испадне како пред 2 сезони кога ги дадовме Џо Колл,Балакк,Деко,Белети ,а не се донесоа замени.Истотака зависи и од тоа дали и колку се подготвени двајцава да бидат на клупата поголемиот дел од сезоната и дали ке се согласат со пониски примања..
А има Торес шутирано пенали?Реакцијата на Торес кога Роби му кажа дека нема да изведува пенал против Баерн.
Го разбирам потполно Торес, но мислам дека не е во право. Сезонава покажа дека сеуште не е играч на кој Челзи и Роби можат да се потпрат дека ќе ги извади кога е најпотребно, па нормално беше Роби да го отпише од таа листа, не знам зошто толку се налути, па дури потоа и даде изјава дека не е сигурен дали ќе биде тука следна сезона.
Еве сега, има шанса да покаже дали вреди и дали имаше потреба да се прска толку многу, јас лично мислам дека ќе се изфејла уште еднаш, и таму на зима ќе следи шут-карта.