Фан Клуб: Челзи

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
^ И да те надополнам мој драг dragonsky , за 4 год во Ливерпул 0 титули , за една цела сезона во Челзи 2 титули и тоа ФА Куп и ЛШ :D . Сега ќе се мотивира , нема да застане на ова како и самиот Челзи :)

H

HoT IcE

Гостин
http://www1.skysports.com/football/news/11095/7774715/Chelsea-closing-in-on-boss

"We may have two big-name centre-forwards scoring 25-30 goals for us next season and maybe then we will improve on our sixth position in the league."
Ron Gourlay
Мене, ова ми кажува дека Лукаку иде на позајмица, доаѓа еден од Кавани/Фалкао, и десно крило Хулк.
Како и да е, денес очекуваме официјално соопштение од клубот дека си идат Босингва и Калу. Следни кандидати биле Есиен и Малуда.
Лампард добива нов договор, подобрен, повеќегодишен и кариерата да ја заврши во Челзи.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.730
Поени од реакции
52.670
Мене, ова ми кажува дека Лукаку иде на позајмица, доаѓа еден од Кавани/Фалкао, и десно крило Хулк.
Како и да е, денес очекуваме официјално соопштение од клубот дека си идат Босингва и Калу. Следни кандидати биле Есиен и Малуда.
Лампард добива нов договор, подобрен, повеќегодишен и кариерата да ја заврши во Челзи.
И тоа се испомеша целосно. Прво за Босингва и Калу беше сигурно, па сега пишуваа и дека е можно на Калу да му се понуди нов договор. Другите што се спомнаа после нив се Есиен, Малуда и Фереира. А после тоа се збори дека на Малуда ќе му се дава нов договор, а за Есиен ќе се одлучува денес. :facepalm:

H

HoT IcE

Гостин
И тоа се испомеша целосно. Прво за Босингва и Калу беше сигурно, па сега пишуваа и дека е можно на Калу да му се понуди нов договор. Другите што се спомнаа после нив се Есиен, Малуда и Фереира. А после тоа се збори дека на Малуда ќе му се дава нов договор, а за Есиен ќе се одлучува денес. :facepalm:
По мене, на Есиен и Малуда никако нов договор, имаме доволно млади играчи кои се апла подобри од нив, само дремат безвезе.:tapp:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.730
Поени од реакции
52.670
По мене, на Есиен и Малуда никако нов договор, имаме доволно млади играчи кои се апла подобри од нив, само дремат безвезе.:tapp:
Есиен ај некако, ама Малуда нема веќе што да бара во Челзи. Тука е Мата, а и Де Брујн, Марин па еве и Какута ќе го ставам. :D

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Есиен ај некако, ама Малуда нема веќе што да бара во Челзи. Тука е Мата, а и Де Брујн, Марин па еве и Какута ќе го ставам. :D
Есиен беше играчиште на времето ама сеа не е ни пола од тоа што беше така да боље е да си отиде ;)

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Калу не би сакал да си отиде бидејки е добар играч за влегување од клупа (во ПЛ и ЛШ) ,а во ФА Куп и Лига Куп може да стартува.Плус е тоа што може да игра и како десно и како лево крило во нападот.Секако кога ке има на 2-4 дена натпревар неколку месеци по ред (како што беше случај сезонава) би можел да добива шанса и во првиот тим со цел да се одморат некои од клучните играчи..
Истотака мислам дека и Босингва треба да остане во тимот..И покрај тоа што Иванович игра одлично како десен бек(иако не му е природна позиција) сепак ни е потребен еден играч како Босингва на клупата (најмногу поради тоа што е класичен страничен бек и може да игра и десно и лево)..
Сега ова е од моја гледна точка(незнам дали и колку засилувања ке има летово),а управата ако размислува да донесе нови играчи на овие позиции (десен бек и десно/лево крило) слободно нека не им ги продолжи договорите,но да не испадне како пред 2 сезони кога ги дадовме Џо Колл,Балакк,Деко,Белети ,а не се донесоа замени.Истотака зависи и од тоа дали и колку се подготвени двајцава да бидат на клупата поголемиот дел од сезоната и дали ке се согласат со пониски примања..

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Калу не би сакал да си отиде бидејки е добар играч за влегување од клупа (во ПЛ и ЛШ) ,а во ФА Куп и Лига Куп може да стартува.Плус е тоа што може да игра и како десно и како лево крило во нападот.Секако кога ке има на 2-4 дена натпревар неколку месеци по ред (како што беше случај сезонава) би можел да добива шанса и во првиот тим со цел да се одморат некои од клучните играчи..
Истотака мислам дека и Босингва треба да остане во тимот..И покрај тоа што Иванович игра одлично како десен бек(иако не му е природна позиција) сепак ни е потребен еден играч како Босингва на клупата (најмногу поради тоа што е класичен страничен бек и може да игра и десно и лево)..
Сега ова е од моја гледна точка(незнам дали и колку засилувања ке има летово),а управата ако размислува да донесе нови играчи на овие позиции (десен бек и десно/лево крило) слободно нека не им ги продолжи договорите,но да не испадне како пред 2 сезони кога ги дадовме Џо Колл,Балакк,Деко,Белети ,а не се донесоа замени.Истотака зависи и од тоа дали и колку се подготвени двајцава да бидат на клупата поголемиот дел од сезоната и дали ке се согласат со пониски примања..
Биро искрено од Босингва и Ван Аанхолт е подобар а за Калу па имаш млади играчи и за таа позиција што се подобри од него незнам што глеаш у Калу, Малимуда и Босингва, може некад биле играчи али сега ни за резерви не вреда безразилка што освоија ФА и ЛШ :)

H

HoT IcE

Гостин
Реакцијата на Торес кога Роби му кажа дека нема да изведува пенал против Баерн.
Го разбирам потполно Торес, но мислам дека не е во право. Сезонава покажа дека сеуште не е играч на кој Челзи и Роби можат да се потпрат дека ќе ги извади кога е најпотребно, па нормално беше Роби да го отпише од таа листа, не знам зошто толку се налути, па дури потоа и даде изјава дека не е сигурен дали ќе биде тука следна сезона.
Еве сега, има шанса да покаже дали вреди и дали имаше потреба да се прска толку многу, јас лично мислам дека ќе се изфејла уште еднаш, и таму на зима ќе следи шут-карта.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.730
Поени од реакции
52.670
Реакцијата на Торес кога Роби му кажа дека нема да изведува пенал против Баерн.
Го разбирам потполно Торес, но мислам дека не е во право. Сезонава покажа дека сеуште не е играч на кој Челзи и Роби можат да се потпрат дека ќе ги извади кога е најпотребно, па нормално беше Роби да го отпише од таа листа, не знам зошто толку се налути, па дури потоа и даде изјава дека не е сигурен дали ќе биде тука следна сезона.
Еве сега, има шанса да покаже дали вреди и дали имаше потреба да се прска толку многу, јас лично мислам дека ќе се изфејла уште еднаш, и таму на зима ќе следи шут-карта.
А има Торес шутирано пенали?

Кај да го стави во тие пет играчи? Дрогба и Лампард мораше да шутираат. Исто и Кол. А сезонава кога ги немаше Лампард и Дрогба на терен шутираше Мата, а и Луиз знам шутираше барем еднаш. А Торес кога му нудеше еднаш Мата да шутира место него, го одби. Не му ја сфаќам ни јас реакцијата, ама од друга страна па покажува дека го надминал проблемот кој го имаше со самодовербата. Кај Баерн одбивале да шутираат пенали, а он ете бил спремен да ја превземе одговорноста во Челзи што е за мене одличен знак за следна сезона. :)

H

HoT IcE

Гостин
Потполно се согласувам, оној гол против Барселона навистина ќе излезе како пресвртница во неговата кариера во Челзи, да се надеваме дека е така.
Тој се очекува како прва ударна игла после заминување на Дрогба, ќе има огромна одговорност и ќе мора да се докаже, досега не покажа доволно за тоа колку е платен, покажа како за нападач кој е платен 15 милиони.
Јас лично, не очекувам дека Торес ќе се разигра, мислам дека Челзи како клуб не му одговара затоа што со Ливерпул и Атлетико сме два различни света во поглед игра со нападачи, но заминувањево на Дрогба можно е и тоа да се смени па играта да се пребацува се повеќе на крила кои ќе ствараат шанси за Торес, т.е ќе играат за него, ќе видиме.

Член од
25 ноември 2008
Мислења
1.026
Поени од реакции
682
Каков Калу бе...ако ви треба играч за на клупа подобро е да го вратите Какута од позајмица
дечкото е многу талентиран, а и добро играше во Dijon :)

dR3

Член од
9 септември 2009
Мислења
918
Поени од реакции
542
Пресно интервју со Торес, на неговата официјална страна (превод виа Гугл Транслејт):

http://translate.google.com/translate?sl=es&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http://www.fernando9torres.com/index.php?p=5055

Неговиот разговор со челниците на клубот, повикот што го доби во репрезентацијата за Евро 2012 и заминувањето на Дрогба мислам дека ќе имаат ОГРОМЕН придонес за неговата игра следната сезона, очекувам конечно да распали.

Kajgana Shop

На врв Bottom