Internazionali BNL d'Italia - Rome 2012

Кој ќе биде шампион во Рим 2012?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 9 32,1%
  • Рафаел Надал

Гласови: 10 35,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 6 21,4%
  • Енди Мареј

Гласови: 1 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 0 0,0%
  • Жо-Вилфред Тсонга

Гласови: 2 7,1%
  • Томаш Бердих

• Јанко Типсаревиќ

• Некој друг (ќе наведам во коментар кој)

• Вкупно гласачи
    28
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
L

Löwe

Гостин
А уствари незнам колку ќе можи финалето во недела да се игра во ноќен термин, бидејќи ако е во ноќен, ќе се поклопи со финалето во италијанскиот куп. :)
Незгодна работа.
Среќа што купот не го пренесува Телма, па ако беше ноќен ќе мораше да се мачат со комбинирани преноси :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Вимблдон е традиција.:D
Па баш затоа треба да се малку поорганизирани и посериозни организаторите на турнириве. Кога веќе имаат еден репер, треба да го тераат неговиот терк. Вака поим немаш кога ќе ти го ставам мечот, што е стварно глупост.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Иначе веќе неколку години финалето во Рим во машка конкуренција се закажува во 16 часот. Така е и за во недела.

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.568
Поени од реакции
1.016
утре кој сака пари на спортска нека си стави сингл на џокович, убав коефициент има

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
утре кој сака пари на спортска нека си стави сингл на џокович, убав коефициент има
Шансите се 50/50, дури и малце предност има Федерер, незнам од каде, и како додје до оваа "брилијантна идеја"

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.568
Поени од реакции
1.016
Шансите се 50/50, дури и малце предност има Федерер, незнам од каде, и како додје до оваа "брилијантна идеја"
Хаха нека не те лаже тоа што Федерер го прегази Сепи денес, шансите според мене се 80-20 за Џокович, да беше на тврда подлога може и ке беа 50-50 ама на земја тешко Федерер да го повтори Роланд Гарос од лани кога го победи Џокович, одамна нема титула Џокович , мислам дека е Рим е негов

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
Ебате експертот шо си станал за тенис еј Чарли ставај кука на Џокович ако си толку убеден во него а не на нас тука ке прдаваш компири. Дискутирајте квалитетно

Член од
5 март 2012
Мислења
41
Поени од реакции
13
Здраво дечки, да пробам да се вклучам малку и јас во дискусијата :)
Не знам дали Charlie_1 вчера го гледаше Федерер и неговиот прв сервис (кој освен една двојна сервис грешка во последниот сервис гем) беше 100%. И тоа што за 15 минути го зеде првиот сет, посебно начинот на кој играше. Оваа форма ја држи константно во последните 1,2 турнири и тоа е Федерер од најдобрите времиња за кој сите знаеме како ги минуваше противниците.
Без да го потценувам Ноле, сепак е рекет број 1, но формата во која се наоѓа последните 1,2 месеци е послаба и од Федерер и од Надал, а на земјена подлога тоа уште повеќе ќе се одрази. Треба драстично да го подигне нивото на игра за да воопшто се надева на успех против овој Федерер (а дека тоа Ноле го може не се сомневам). Вака со моменталната форма и од тоа што јас го имам видено шансите на Федерер се 70:30, ќе видиме вечер дали и колку тоа ќе се промени.

Член од
18 мај 2012
Мислења
111
Поени од реакции
25
нема шанси Ноле на овај турнир .. Финале - Надал - Федерер :sneaky:

Член од
2 јануари 2011
Мислења
1.568
Поени од реакции
1.016
Ебате експертот шо си станал за тенис еј Чарли ставај кука на Џокович ако си толку убеден во него а не на нас тука ке прдаваш компири. Дискутирајте квалитетно
Секој има право на свое мислење а ти одма се љутиш зашто изгледа навиваш за Федерер , немам јас ништо против Федерер, игра најелегантен тенис ама вечер против Џокович мислам дека нема шанси затоа што се игра на земја што повеќе му одговара на Џокович и во секој поен во кој ќе има 4 или повеќе размени на удари мислам дека Џокович е во голема предност. (Сепак тоа е само мое мислење, ќе видиме вечер што ке се случи) .
и да експерт сум за тенис најдобар сум на ранг листата на типување од оние што имаат типувано 2 кола (шала)
--- надополнето: 19 мај 2012 во 13:45 ---
Здраво дечки, да пробам да се вклучам малку и јас во дискусијата :)
Не знам дали Charlie_1 вчера го гледаше Федерер и неговиот прв сервис (кој освен една двојна сервис грешка во последниот сервис гем) беше 100%. И тоа што за 15 минути го зеде првиот сет, посебно начинот на кој играше. Оваа форма ја држи константно во последните 1,2 турнири и тоа е Федерер од најдобрите времиња за кој сите знаеме како ги минуваше противниците.
Без да го потценувам Ноле, сепак е рекет број 1, но формата во која се наоѓа последните 1,2 месеци е послаба и од Федерер и од Надал, а на земјена подлога тоа уште повеќе ќе се одрази. Треба драстично да го подигне нивото на игра за да воопшто се надева на успех против овој Федерер (а дека тоа Ноле го може не се сомневам). Вака со моменталната форма и од тоа што јас го имам видено шансите на Федерер се 70:30, ќе видиме вечер дали и колку тоа ќе се промени.
Вчера беше за вчера , денес е друг ден , друг противник не можеш така да правиш споредби ако вчера изиграл добро дека и денес ке изигра добро , многупати сум се заебал така , посебно сега на почеток на годината кога играа Федерер и Дел Потро финале , до финалето Дел Потро газеше се пред себе ниту еднаш на цел турнир не го изгуби својот сервис и кога дојде во финале со Федерер го играм 2 со хендикеп гемови (4.5) мислам дека беше и едвај 3 или 4 гема зема Дел Потро , така да вчера било за вчера , денес мислам дека ке биде сосема поинаква приказна

Член од
5 март 2012
Мислења
41
Поени од реакции
13
@ Charlie_1

Моето мислење беше насочено кон последните 2 или 3 турнири на земја и целосно во 2012 година , посебно пролетниот дел. Тука Џокович навистина има слаба форма, се мачи со противниците, на мускули ги добиваше 60,70% од натпреварите и ретко ја покажување ланската форма. Од друга страна Федерер е во топ форма , не за џабе го скокна и Надал па сега е втор на ранг листата. Не можеш баш да го отфрлиш тоа што досега го покажал и да речеш нов ден е се ќе биде различно - може и тоа да се случи ама со оглед на фактите и тоа што го видовме до сега , Федерер е фаворит и се осеќа таа негова самоувереност во играта и на теренот.
Ама може вака до утре да се натпишуваме, секој си има мислење :) Само ќе посакам и двајцата да се на врвот на својата игра и да гледаме одличен тенис.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Тие вчера што го гледаа Бердих, сигурно ја забележаа .. Повеќе пати ја дадоа неа во крупен кадар, не го ли Томаш. :love:

Он .. посакувам реприза на ланското финале во Рим. По можност и реприза на исходот од истото. ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom