Person of Interest

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
Јесус од Назарет, е мада фака санафар бич!!!
Предобра серија.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Намерно не читав постови во страв од споилери,само ме интересира:Секоја епизода е поврзана или секоја има посебен случај па последните 10мин се вклучуваат во главната приказна? :D

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Намерно не читав постови во страв од споилери,само ме интересира:Секоја епизода е поврзана или секоја има посебен случај па последните 10мин се вклучуваат во главната приказна? :D
70% е нов случај, 30% е продолжување на приказната. И не е само на крај на епизодата туку низ цела епизода.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Добра серија, а не сум баш фан на овие случај-по-случај серии. Има некаква поширока слика која треба да ја очекуваме ама сега за сега е во втор план.

Добри страни: перфектна актерска екипа, Бенџамин Лајнус ју сан оф а бич! Џим Кавизел, еден од потценетите актери според мене, за крими/серија е перфектен. Фаско е исто јак карактер, додека малку потфрлиле со детективката, не дека нешто и фали туку можеле многу подобро, некој јак женски лик како Оливија Данам во факинг Фринџ. Значи, актерската екипа, и добро осмислени приказни, добро напишани пред се.

Лоши страни: многу клише, премногу се успешни нашиве супер херои, како A-Team со Џемс Бонд играчки... премногу често наводно добриот лик се трансформира во негативец а тие баш навреме стигнуваат да го спречат. Пореално ќе беше повеќе пати да ја усереа, па грижа на совест, пиење по барови, нешто да легнеше Исус од Гибсон... многу work work work, ништо од приватен живот пошто и со лонгети на нога работат, како Џејмс Стјуарт во Rear Window. Исто лош вовед со тој монологот на Бенџамин кој за среќа можам да го турнам напред, а би преживеал и без тоа графиката со камерите.

Како и да е, добра серија. Се сомневам дека ќе остане на тоа дека има машина, можно е J.J. да се сврти на паранормални способности на Бенџамин Лајнус или некој посредник...

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Новава епизода :pos: Финч own-а :D
Башка и спешл гест старс Billy Walsh & Ellis Carver. Not bad (y)

Само да, и јас мислам дека некогаш претеруваат со спасување во последна секунда. А и конкретно во оваа епизода не ми требаше многу време за да знам точно кој е кој. Али ипак - одлична серија.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Фаско е исто јак карактер
Мислиш Фијаско? :pos: Ти тргна со епизода по епизода-серии, а? :)

Добра си е, еве ќе добие и втора сезона. И порасна гледаноста, а и реално, заслужи.

Проголтувам се од она што наведе како лоша страна погоре колегава од фан клуб, али јас сеуште не можам да го разберам тоа како може машината да дава социјален број само на еден од учесниците во потенцијалното убиство? Ако за танго се потребни двајца и за убиство (освен самоубиство) ќе бидат потребни двајца, нели?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Се погоди периодот да нема што да се гледа :) Белким ќе има некаква целина малку од малку...

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
При крај е сезонава изгледа. До кај 22 максимум да тера според мене. Едино што се очекува е појавувањето на Финчовача (хакерката која го знае Финч) и некој јак крај (како во Фринџ во првата сезона) за да се зголеми заинтересираноста за почетокот на втората.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
При крај е сезонава изгледа. До кај 22 максимум да тера според мене. Едино што се очекува е појавувањето на Финчовача (хакерката која го знае Финч) и некој јак крај (како во Фринџ во првата сезона) за да се зголеми заинтересираноста за почетокот на втората.
Дали екс-колегиницата на Џон е хакерката на Финч :D
Последнава епизода беше ѕверска, од епизода во епизода стануваат подобри. А Џон, куршум не му може ништо :pos:

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
СЕРИЈАВА Е ЗАКОН!

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Последнава епизода навистина ми направи голем ќеф :) можеби оти сум женско, а Џон ги среди насилниците што ми го малтретираат полот ;). Дури ми беше незгодно со колку лезет уживав кога „применуваше премногу насилство врз нив“ - јас не бев таква :confused:.
Како и да е, во врска со еден погорен пост, сметам дека црната (и сочничка) детективка е сосема солиден лик и по изглед и по карактер. Не мора да е висока русокоса со кадифен (хотлајн) глас по секоја цена :P .

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Последнава епизода навистина ми направи голем ќеф :) можеби оти сум женско, а Џон ги среди насилниците што ми го малтретираат полот ;). Дури ми беше незгодно со колку лезет уживав кога „применуваше премногу насилство врз нив“ - јас не бев таква :confused:.
Како и да е, во врска со еден погорен пост, сметам дека црната (и сочничка) детективка е сосема солиден лик и по изглед и по карактер. Не мора да е висока русокоса со кадифен (хотлајн) глас по секоја цена :P .
Признај дека се заљуби :D

Kajgana Shop

На врв Bottom