UEFA Champions League 2011/2012

Статус
Затворена за нови мислења.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Одвај чекам сега утре, добра игра ќе биде и од двете екипи. Типувам на Баерн, и се надевам дека Баерн ќе им одржи уште подбра лекција на Реал токолку Челзи на Барса.

levell5

Superlative Сasual Dating - Real-life Girls
Член од
29 јануари 2011
Мислења
397
Поени од реакции
219
поглупа утакмица здравје до година... коа ќе прочитам челси растурија, растурање е да играш футбал да вратиш со иста игра, да напаѓаш, да дадеш голови, а не викторија. Или дека не беше црвен, мислам :S... Не навивав за Барса ,ама одвај чекав да завршат, ку*дрвење. Торес хаха спаси гз иначе му ја спремаа клоцата, вака ги опраи xax... како и да е некако се полесен и полесен е патот до победа на мадрид ...
Е брат тоа е големината на другите тимови ајде викторија да играме и ако бидне ќе :drk:, страшни тимови. Па и навивачи страшни брееее.

Член од
9 февруари 2010
Мислења
315
Поени од реакции
910
extreme1 што мислиш за тактиката на Реал утре против Баерн?
mora da im stavime flaster na roben i riberi, i da se zatvori svajnsvajnger da ne sutira odaleku, drugite se mackina kaslica (y) niv ako gi sprecime 99% e nasa utakmicata. i po moznost niski topki da se sutiraat zosto visok im e golmanot. marseloo ce ide na edniot leviot ili desniot i rabeola na drugiov, a pepe ce ja pribira topkava i dolgi topki nanapred. ramos u odbrana ce mora da sedi i soglava, i dvajcava na korni treba da izlagaat. u sredina cabi so dolgi topki i kedira da kruzi naokolu po topkata, koj ja ima topkata u nego da trca. ronaldo standard i drugive. i mora da se pritiskaat pred centar negde pred da dojde kaj krilava topkava zaso tuka se slabi i ce se zbunat, i posle nemaat igra. i mora ronaldo i benzema ili dimariia so cik-cak da igraat, a ozil da ja zadrzue topkata. toa e otprilika go imav takticko svve ova nacrtano da vidis kako ce izgleda.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Барселона победува дури и кога губи !!! (Мрсулите на Филе, навивач на Лацио)
Заврши уште една сезона за најдобриот клуб на светот.
Пред неколку дена неуспешно заврши националното првенство.
А сега, неуспешно и Лигата на шампионите. Барселона загуби нови трофеи.
Меси скоро со сигурност ја загуби и „Златната топка„ за оваа година.
Можеби ќе ја загуби и „Златната копачка„.
Загуби ФКБарселона.
Загуби оваа најуспешна генерација во деценијава која освои се` што можеше да се освои и ги постигна сите можни светски фудбалски рекорди.
Загубија една сезона.
Но, не ја загубија играта.
Не го загубија фудбалот или ако сакате, не ги надиграа.
Фактички и статистички загубија, но Барселонизмот доби многу.
Барселонизмот е најголемиот победник. И никој нема да може да го победи и понатаму. Аплаузите на Камп Ноу го покажаа точно тоа. Сто илјади народ аплаудираше за голот на Торес и веднаш потоа запеа во еден глас во поддршка на Блауграна. Торес го знае тоа, иако малку чудно им беше на самите фудбалери на Челзи зошто не ги свиркаат. Не се навикнати, затоа што најчесто „платениците„ натпреварот го гледаат само низ призмата на парите. Денес тука, утре „некаде другде„. А симпатизерите на Масиа се секогаш тука и знаат дека пак ќе се вратат.
Барселонизмот нема да го победи никој во Европа ниту во следните години.
Иако, Алвес е во падната форма, Иако Пике е деконцентриран, иако без Чави фит не може да се игра, иако Куенка и Тељо го немаат сеуште искуството, иако Иниеста ја има исто така својата форма во пад за разлика од лани и да не набројувам понатаму.
Меси не е семожен. А и кога е, очигледно некои фрустрации, како оваа последната дека нема постигнато гол против Челзи е повеќе „работа в глава„ отколку на терен.
Загубија затоа што „се победија„ самите себе.
Не изиграа на ниво и не можеа да победат.
Не ги победија.
А тие пак, фудбалски ги победија сите големи клубови, сите фудбалски философии и сите фудбалски школи.
Спомнете си или пробајте да најдете еден тим во Европа, посебно од оние кои стигнаа до своите трофеи (или кои ќе стигнат) да изиграле натпревар со 10-мина или 11-мина од сопствената фудбалска школа.
Нема да најдете.
Никаде во Европа меѓу фудбалските гиганти.
Тоа е победата.
Тоа е успехот, кој повторно ќе се врати.
Кога и да е..
Затоа што се работи долгорочно и во големи интервали.
Не се создава инстант екипа.
Нема Универзилактикос.
Има само свој производ, создаван чекор по чекор, ден по ден.
Тоа е тимот кој ги загуби титулите оваа сезона, но доби уште повеќе на мотивација.
Сопствените деца да го свртат последниот лист и да започнат нова страна, повторно со голема буква.
Барселонизмот низ Европа уште долго ќе трае.
Ла Масиа победува, без оглед што оваа сезона со помалку трофеи, а можеби и без ниту еден....
П.С.
И пак ќе го спомнам муабетот од пред некој ден.
Кога последен пат разговарав со него, пред да замине за Катар, главниот координатор на сите категории во ФКБ скоро две децении, Алберт Бенаиџес, ми рече нешто што ќе го паметам: „тоа што го направи Иниеста тогаш беше одлично, но нам само еден противник скоро никогаш не ни одговара. Тоа е Челзи. Уште 10 пати да играме, можно е 9 да ги загубиме. Имаат брза игра, цврста средна линија, одлична одбрана која игра во двата правци. Имаат неколку поливалентни фудбалери и знаат да направат одличен пресинг. И вертикално и хоризонтално. Добро ја познаваат нашата игра и знаат да се бранат високо. Се` што нам не ни одговара.„ Но тоа беше пред стартот на сезонава. Сега Алберт е во Катар и таму работи за развој на фудбалот од националнен интерес на оваа земја. Пеп тоа за Челзи многу добро го знае, бидејќи ПРО Лиценцата ја има добиено токму кај него, на неговите предавања. А токму и негови деца се Фабрегас, Иниеста, Чави, Меси итн...Алберт пред 7 дена му посака и среќа, а исто и на Иниеста со кој се скоро постојано „на телефонска линија„. Јасне се видов со него овојпат, но сега знам дека „неговите зборови вредат богатство„.Алберт беше во право со неговото учење кое ми го пренесе и мене. За жал, точно и прецизно

Ова се мрсулите на Филе...чоеков е очаен !! Толку објаснување а ништо да не кажеш е дело на очајник ... ако не се лигавел додека го пишувал ова ја еве ....

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Голов на Торес јас мислам дека беше пуштен. Денес на Барса беа клаени многу многу пари, досега невидени облози. Па финтава излезе ко вејче барса неможи да напрај 2 разлика и да оди финале нека биди Х. Значи не викам дека е местена утакмица, местен е само крајниот исход во 90та мин кој не му важеше на никој ништо, освен на шо имаа уплатено на Барса.

Друго објаснување за голот на торес нема. Значи 90+ минута; Челзи сака да ја елиминира барселона, се брани со сите сили, со играч помалку, а Торес стој на средина на терен и си го лади таквото? Добро, ако знај некој друг шо праеше Торес во тие моменти на средина од терен таман на место за да избегни евентуален офсајд слободно нека ми кажи. :D
Trolling much? :cautious:

Беше 91ва минута кога Торес го даде голот, а беа доделени 3 минути надополнување. Така да технички фарса имаа уште 2 минути за да дадат гол што би ги однел во финале.

Ама Торес им го спопика сосем ташаци :cuc:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.290
Поени од реакции
26.169
Голов на Торес јас мислам дека беше пуштен. Денес на Барса беа клаени многу многу пари, досега невидени облози. Па финтава излезе ко вејче барса неможи да напрај 2 разлика и да оди финале нека биди Х. Значи не викам дека е местена утакмица, местен е само крајниот исход во 90та мин кој не му важеше на никој ништо, освен на шо имаа уплатено на Барса.

Друго објаснување за голот на торес нема. Значи 90+ минута; Челзи сака да ја елиминира барселона, се брани со сите сили, со играч помалку, а Торес стој на средина на терен и си го лади таквото? Добро, ако знај некој друг шо праеше Торес во тие моменти на средина од терен таман на место за да избегни евентуален офсајд слободно нека ми кажи. :D
Торес во истиот напад проба да ја изнесе топката нанапред, некој од одбрамбените на Барса ја одзеде и ја прати веднаш во 16, Босингва расчисти право во нозете на Торес. Немаше ни 30 секунди откако ја напушти позицијата лев бек. До тогаш беше назад.

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
mora da im stavime flaster na roben i riberi, i da se zatvori svajnsvajnger da ne sutira odaleku, drugite se mackina kaslica (y) niv ako gi sprecime 99% e nasa utakmicata. i po moznost niski topki da se sutiraat zosto visok im e golmanot. marseloo ce ide na edniot leviot ili desniot i rabeola na drugiov, a pepe ce ja pribira topkava i dolgi topki nanapred. ramos u odbrana ce mora da sedi i soglava, i dvajcava na korni treba da izlagaat. u sredina cabi so dolgi topki i kedira da kruzi naokolu po topkata, koj ja ima topkata u nego da trca. ronaldo standard i drugive. i mora da se pritiskaat pred centar negde pred da dojde kaj krilava topkava zaso tuka se slabi i ce se zbunat, i posle nemaat igra. i mora ronaldo i benzema ili dimariia so cik-cak da igraat, a ozil da ja zadrzue topkata. toa e otprilika go imav takticko svve ova nacrtano da vidis kako ce izgleda.
Значи иако нема ништо смешно у овоа шо го пишуваш сепак се смеам ко луд. И дај да ја видиме стратегијата нацртана во паинт со оние епик глави.:LOL:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
znam, moderen kako se igra deneska, kako ronaldo. mesi igra kako maradona i pele sto igrale pred 50 godini fudbal. toj moze ima sreca nekoja, ama sve sto ima sreca kratko trae.
Последните 4 години е најдобар играч, ако не он не играл модерен фудбал тогаш не го разбираш значењето на зборот. И не треси жити се.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Aj sea jas da dadam edno rezime, bez gifovi, sliki, gluposti, zaebancii...
1. Total fudbalot na Barcelona.
Za mene dodavanje na topka, pravenje triagolnici, petoagolnici, cilindri i trapezoidi ne e total fudbal. Da ne se raboteshe za polufinale vtor mech, ova ke beshe uspivanka. Znachi ne znam sho tolku ve fasciniraat tie pasovi. Za mene se znae shto e total fudbal.. Arsenal - French Legion + Sweden viking + Dutch master. Toa e za mene total fudbal. Dali ke se slozite so mene, ne znam, a ne ni sakam da znam.

2. Anti - fudbalot na Chelsea
Nikade, nikade vo svetov nema nekoj napishano definicija sho e toa anti fudbal.. Sho e toa antifudbal...? da igrash so race(Drogba ja fati ednash so raka) ? Kako sakash da igra tim koj shto e najmalku 1 klasa pod Barcelona(momentalno najdobriot klub na planetava), kade pred 80.000 katalonci bez kapitenot mu se sprotivstavuva na Evropskiot shampion ?? Da se otvori, da igra ubav fudbal za oko, pa da primi 5 komada? Iako mislev deka toa ke mu se desi na chelsea po iskluchuvanjeto na terry i golot na Iniesta za 2-0. Znachi so katanadjo Inter stana Evropski shampion.. Italijancite 214321312 tituli imaat osvoeno na toj nacin. Italian job.

3. Dvomecov
Realno da gledame na rabotite, fan sum na Chelsea, Barcelona povekje imashe shansi za plasman, t.e mnooogu, mnogu povekje. Da zememe preckata na Sanchez vo London, stativata vo London, 3-4 -te 100% shansi na Fabregas, Sanchez, itn ... + precka od penalot i stativata od Messi. Srekjata beshe nakloneta kon stranata na chelsea ... i tuka uz pomosh na ako ne najdobriot, megju top 3-te golmani u svetov momentalno, Petr Cech. Chelsea se znaeshe kako ke igra, ke cheka svoja shansa na kontri, toa i se desi... 3-te gola od kontri padnaa. 4-5 asalni shansi u cel dvomech - 3 gola. Jebiga, kockite se sklopija. NO.... NO... da ne zaboravime sezona 2008/09 kade situacijata beshe obratna, pogotovo na Stamford Bridge kade barcelona beshe bukvalno stolchena so eden ton srekja + pomosh od sudiite... Karma. Karma, toa e toa .. Pravdata e zadovolena. Kako i da e, chelsea so lavovska borba sosema si zasluzi finale.

Se gledame vo naredna prilika.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom