Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
30 декември 2008
Мислења
98
Поени од реакции
142
Убија недолжни деца...Незнам дали сте го гледале филмот "Минхен",за убиството на олимпијците,кога после тоа ги ловат убијците и нарачателите.Ваков филм сакам да се снима и за ова убиство за неколку години.
Спомна некој поназад ова да се случело во израел што ке беше.Државата да се одмаздува за нејзини грагани.Е тоа е држава.

Член од
9 февруари 2007
Мислења
441
Поени од реакции
61
Ако сакале нешто нив да им наштетат сигурно убијците немале да одберат период кога се снима спот, кога милион камери се уклучени.
Фантазирања до бесвест..

ok vo pravo si da....no nekoj 3-4 meseci elvir mekic se kriese neznam po stranstvo ili koj znae kade zs sakaa da go utepaat taka da ne e bas bez veza muabetot
no sepak deka mu pravele zaseda nesto takva glupost ne mi se veruva ;)

Член од
22 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
20
само како што би дошле сега тука не ми е јасно
како ослободители
како бранители
како окупатори
како администратори
како..........................
Пак ке пишувам, нек ме збришат. Споко, ова от 1991, 1999 и 2001 нема никад да биде, 100%. Ал то си е чисто избор на лугето каи Вардарот и си е право Ваше.
А око теориите на конспирациата:
1. Бугари ги убиле, да има конфликт и да се пак урнат македонските политичари на талас во Софиа - 1% шанса, се пак ваква организациа е премногу за Блгариа чисто технички.
2. Албанци ги убиле - 5% шанса, зошто да отворат конфликт, па они сега имат многу работа на Север Косова и во Прешево, рано е за ваква премекта и со македонците.
3. Срби ги убиле /по-тачно срби го организирали/ - 25 %, се пак имат си луге и во албанските радикали и во македонските служби, конфликт во кои могат да имат улога е добар баш сега, зошто западните држави ке идат прво во Белград да молат за подпор.
4. македонци /македонски служби. ги убиле - па можда 30%, се пак средбата в Брисел за НАТО во услови на голема тензиа можда натера земите да дадат чланство на Македониа, доволно луди мозоци има кои да творат и таа режисура.
5. македонски криминал ги убил - 39% шанса, многу акции против криминал увезан со полициата а сите факти дават дека без полицаи се тоа не може изврши, ама никак

Се пак ово е спекулациа и теориа само, како и 99% от пишуваното овде. Поздрави и смирите, така и вака обичните луге нема никога да сазнат шо се случувало тамо.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Убија недолжни деца...Незнам дали сте го гледале филмот "Минхен",за убиството на олимпијците,кога после тоа ги ловат убијците и нарачателите.Ваков филм сакам да се снима и за ова убиство за неколку години.
Ние со Израел сме ко магаре и музика.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.097
Поени од реакции
9.411
1.Ова кажи им го на роднините и родителите.Греота е таков муабет, имаш и овде познаници на дечките милион пати потврдија дека се ок.
Не кажувам јас ништо, тоа истрагата ке го направи. Само наведовам две можности кои според мене имаат повеќе веројатност од дело на КОС/УЧК/Ал Каеда/ЦИА/Ванземаљци.

Само посочувам дека поголем дел од коментаторите се сигурни во тоа кој, како и зашто го направил овој масакр.

2.Кажаа 100 членови дека дечките биле мирни и немале никакви врски со мафија и слично
Веројатно немале.
Но да почекаме истрагата да го утврди тоа.
Комшија мој пред 7-8 години го уапсија со бајаги хероин, таблети и трева. Дечко на 20 години без полициско досије, добар студент и културно дете од ситуирана фамилија.
Он не се дрогирал, освен џоинт тука и таму.

Мојата родена мајка и ден денес не верува дека финото дете од маало бил дилер, иако он мене ми кажа дека го работел тоа од свои 17 години. Трил, филм, кеш.

3.Сведок на убиството на сведоците на друго дело?Колку глуп муабет ми правиш и сам не си свесен.Каменот на него друг камен работава.ТОЈ БИЛ СВЕДОК АМА НА УБИСТВОТО НА ДЕЦАТА КОИ СЕ СЛУЧАЈНО ОДБРАНИ ЖРТВИ.
Не се нервирај. Прочитај пак.
Дечките налетуваат на дил.
Криминалците ги здогледуваат и ги убиваат
Чичето дига глава од трските па го убиваат и него како сведок на убиството на сведоците на делото (што и да било тоа).

Ако е терористички чин некој ке превземеше одговорност.
Ако ги скинала тајна служба за да ја дигне тензијата ке објавеше превземање одговорност у име на УЧК/Ал Каида/ИРА....
Ако е убиство од страна на криминалци од било која причина нема да се јавуваат него ке му ја здувнат што побргу.

Истрагите траат доооооооолго време. ЦСИ и слично се филмови каде со 5 дугмиња и двапати „енхенс“ се решава случај. Во вистинскиот свет подолго и помакотрпно иде работата.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Дечките налетуваат на дил.
Криминалците ги здогледуваат и ги убиваат
Чичето дига глава од трските па го убиваат и него како сведок на убиството на сведоците на делото (што и да било тоа).
Зошто тогаш убиството е ритуално?

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.097
Поени од реакции
9.411
Зошто тогаш убиството е ритуално?
Како тоа мислиш ритуално?

Класична криминална егзекуција.
Улетуваат со оружје, им викаат да легнат на земја, прават полукруг околу жртвите (да не се потепаат меѓу себе) и ги застрелуваат. Се готово за 4-5 минути и бегање од лице место.

Нити ги местеле, нити ги сечеле, ниту цртале симболи околу нив.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Како тоа мислиш ритуално?

Класична криминална егзекуција.
Улетуваат со оружје, им викаат да легнат на земја, прават полукруг околу жртвите (да не се потепаат меѓу себе) и ги застрелуваат. Се готово за 4-5 минути и бегање од лице место.

Нити ги местеле, нити ги сечеле, ниту цртале симболи околу нив.
Сите прострелни рани не се фатални. Имаш и пукање во нога на пример. Зошто некој што би сакал да убие и избега би пукал во нога?

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.097
Поени од реакции
9.411
Колку што видов од реконструкцијата поголем дел од куршумите се во горниот дел од телата. Еден во рака (можеби мрднал дечкото да се одбрани) и на крај по еден во тил (оверување) за да нема дилема.

Тројца пукаат во четворица, повеке истерели од кои можно е некој да завршил во нога на некој од јадните момчиња. Истрели, страв, ке мрдне некој.

Постарото лице го пукаат од подалеку и има прилично промашувања (што ме тера да се сомневам во можност за професионални убици/специјалци) и во бегање можно е човекот да е погоден во нога.

Не гледам ритуал.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.361
Поени од реакции
4.171
1. Налетале на некој кој правел дил и ги потепале како сведоци.

2. Правеле дил кој тргнал наопако и ги потепале како казна или за невратени пари.

Чичето и во двата случаја е сведок и убиен за тоа.
А некој (тајна служба/масони/ЦИА/ванземаљци) ако сакал да направи етнички раскол можел и полесно.

Две зољи у црква на велигден, 20 мртви и до сабајле веке има војна.

Почекајте да заврши истрагата, во вистински држави со месеци па и години траат вакви истраги не па у нашата прдеж државичка.
Луѓе, ајде прекинете со тезата дека налетале на некој кој правел дил! Глупост! Па тие биле таму неколку часа, местото е прегледно и сигурно тој што би сакал да прави некој дил ке ги видел и немало да прави дил таму. Логика малце молам...

Член од
11 декември 2008
Мислења
396
Поени од реакции
212
Кој јаден Елвир Мекиќ пред 300 луѓе да го скинат, ниту е некој фактор типот, ниту па е некаква јавна позната влијателна фаца.
газда оди чукни си ја главата во ѕид КЕНЕДИ американскиот претседател како го отепаа пред толку народ бе а ти ми збориш пред 300 луѓе мене не ме интересира кој е и што е елвир ме интересира што не се јавил во полицијата да каже дека бил на тоа место недела дена помина тој дури вчера кажува дека бил таму сепак зборувам теорија дали е возможно тој да бил мета на атентат или друг член никогаш не се знае

најдобро е да се остави полицијата да си ја врши работата

makedonec_bt

Проф. по улични науки
Член од
15 април 2012
Мислења
146
Поени од реакции
102
Колку што видов од реконструкцијата поголем дел од куршумите се во горниот дел од телата. Еден во рака (можеби мрднал дечкото да се одбрани) и на крај по еден во тил (оверување) за да нема дилема.

Тројца пукаат во четворица, повеке истерели од кои можно е некој да завршил во нога на некој од јадните момчиња. Истрели, страв, ке мрдне некој.

Постарото лице го пукаат од подалеку и има прилично промашувања (што ме тера да се сомневам во можност за професионални убици/специјалци) и во бегање можно е човекот да е погоден во нога.

Не гледам ритуал.
dali ti mislish deka KOD go imashe izveshtajot od MVR? Odgovorot e NE samo ushte edna teorija i ni objasnaja toa shto site go znaeme nie obicnite lugje i shto slushanavme od vestite i od izjavite na brkceto. Luge koi bile na pogrebot kazuvaat deka mu bilo pukano vo racete i nozete za zal mvr nema da go dostavi vistinskiot izveshtaj vo javnosta tuku ke izvadi nekoj izveshtaj sho e miroljubiv deka so 3 kurshumi bile odtepani site i ne bile maltretirani nitu mavani so kundaci i deka bilo napraeno za 5 min toa se e laga

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.097
Поени од реакции
9.411
Луѓе, ајде прекинете со тезата дека налетале на некој кој правел дил! Глупост! Па тие биле таму неколку часа, местото е прегледно и сигурно тој што би сакал да прави некој дил ке ги видел и немало да прави дил таму. Логика малце молам...
Можеби некој налетал на нив?

Прегледно е али не баш толку, петиот убиен не го виделе дур не почнал да бега.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
газда оди чукни си ја главата во ѕид КЕНЕДИ американскиот претседател како го отепаа пред толку народ бе а ти ми збориш пред 300 луѓе мене не ме интересира кој е и што е елвир ме интересира што не се јавил во полицијата да каже дека бил на тоа место недела дена помина тој дури вчера кажува дека бил таму сепак зборувам теорија дали е возможно тој да бил мета на атентат или друг член никогаш не се знае

најдобро е да се остави полицијата да си ја врши работата
А од каде знаеш ти дека не се јавил веднаш? Кенеди го спореди со Мекиќ. :vozbud:
--- надополнето: 24 април 2012 во 10:38 ---
dali ti mislish deka KOD go imashe izveshtajot od MVR? Odgovorot e NE samo ushte edna teorija i ni objasnaja toa shto site go znaeme nie obicnite lugje i shto slushanavme od vestite i od izjavite na brkceto. Luge koi bile na pogrebot kazuvaat deka mu bilo pukano vo racete i nozete za zal mvr nema da go dostavi vistinskiot izveshtaj vo javnosta tuku ke izvadi nekoj izveshtaj sho e miroljubiv deka so 3 kurshumi bile odtepani site i ne bile maltretirani nitu mavani so kundaci i deka bilo napraeno za 5 min toa se e laga
МВР нема ни да извади извештај до јавноста. Тоа ќе го направи обвинителството ако се најдат убијците. Ако не, ќе чекаме да пројдат 20-тина години, па ќе почнат да зборуваат поотворено.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.097
Поени од реакции
9.411
Моето дете да го убијат и да видам дека е мачено, со кршени нозе, прсти, тепано со кундаци и вадени очи јас ке викам на сет глас, на сите телевизии и нема начин да ме спречат.

Ти би ќутел?

Кој родител би ќутел за таква работа?

Kajgana Shop

На врв Bottom