1.Ова кажи им го на роднините и родителите.Греота е таков муабет, имаш и овде познаници на дечките милион пати потврдија дека се ок.
Не кажувам јас ништо, тоа истрагата ке го направи. Само наведовам две можности кои според мене имаат повеќе веројатност од дело на КОС/УЧК/Ал Каеда/ЦИА/Ванземаљци.
Само посочувам дека поголем дел од коментаторите се сигурни во тоа кој, како и зашто го направил овој масакр.
2.Кажаа 100 членови дека дечките биле мирни и немале никакви врски со мафија и слично
Веројатно немале.
Но да почекаме истрагата да го утврди тоа.
Комшија мој пред 7-8 години го уапсија со бајаги хероин, таблети и трева. Дечко на 20 години без полициско досије, добар студент и културно дете од ситуирана фамилија.
Он не се дрогирал, освен џоинт тука и таму.
Мојата родена мајка и ден денес не верува дека финото дете од маало бил дилер, иако он мене ми кажа дека го работел тоа од свои 17 години. Трил, филм, кеш.
3.Сведок на убиството на сведоците на друго дело?Колку глуп муабет ми правиш и сам не си свесен.Каменот на него друг камен работава.ТОЈ БИЛ СВЕДОК АМА НА УБИСТВОТО НА ДЕЦАТА КОИ СЕ СЛУЧАЈНО ОДБРАНИ ЖРТВИ.
Не се нервирај. Прочитај пак.
Дечките налетуваат на дил.
Криминалците ги здогледуваат и ги убиваат
Чичето дига глава од трските па го убиваат и него како сведок на убиството на сведоците на делото (што и да било тоа).
Ако е терористички чин некој ке превземеше одговорност.
Ако ги скинала тајна служба за да ја дигне тензијата ке објавеше превземање одговорност у име на УЧК/Ал Каида/ИРА....
Ако е убиство од страна на криминалци од било која причина нема да се јавуваат него ке му ја здувнат што побргу.
Истрагите траат доооооооолго време. ЦСИ и слично се филмови каде со 5 дугмиња и двапати „енхенс“ се решава случај. Во вистинскиот свет подолго и помакотрпно иде работата.