Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И тоа е 99%.
>fanboys
Катастрофа, некако google почна да разочарува во последно време... Google plus беше промашај според мене, сега и ова со оперативниов систем..
Вака имам еден лаптоп стар, сакам да го искористам оваа Chromium OS. Ако може некој да ми прати линк за превземање или некакви упатсва како да дојдам до оригинална копија од системов.
*ако имам опција би сакал да е portable
Не е баш катастрофа. Брзо се пали, очекувано помалку троши батерија, и не ти треба 320Гб+ хард диск за него. Едноставно се се снима на гугл акаунт ( кој има 7,5 ГБ бесплатни).Катастрофа, некако google почна да разочарува во последно време... Google plus беше промашај според мене, сега и ова со оперативниов систем..
Можеби не ти треба еден диск кој кошта 3000 денари, ама што дека не ми треба, кога не е воопшто практичен овој „Оперативен систем„, ако може така да се нарече.. Не дека ги бранам microsoft, не стојам на нивна страна, ама едноставно врска си нема ова од google.Не е баш катастрофа. Брзо се пали, очекувано помалку троши батерија, и не ти треба 320Гб+ хард диск за него. Едноставно се се снима на гугл акаунт ( кој има 7,5 ГБ бесплатни).
---
Инаку ќе земам сеа USB ќе видам како работи системов
Поентата на Хромиумот е брзината пошто десктопот ти е уствари HTML5 страница, а целиот оперативен систем е броусер.Можеби не ти треба еден диск кој кошта 3000 денари, ама што дека не ми треба, кога не е воопшто практичен овој „Оперативен систем„, ако може така да се нарече.. Не дека ги бранам microsoft, не стојам на нивна страна, ама едноставно врска си нема ова од google.
За брзо стартување, еве и осмицава ја пробав, феноманално брз е стартапот, така да.. Иако од секогаш сум фан на google, оперативниов систем и социјалната мрежа едноставно им беа утка. И сега како капак на се прават редизајн на chromium-от, чиста копија на windows.
И го имам пробано оператвиниов систем, некако воопшто не е едноставен, и лесен за снаоѓање. Да му дадам на татко ми да седне, нема да знае ништо да најде. А нели идејата им е во едноставноста?