Суарез ?!? Суарез ??? For real Man ???
Секако дека има и подобри напаѓачи,али зборев за оние што се достапни за во лето.Има доста шпекулации дека Суарез ќе го напушти Ливерпул,истото важи и за Џеко.Кој и да дојде од овие двајца на лето би било премија за мене,со оглед на куповната моќ на Италијанските екипи.
Мада мене ми се свиѓа како напаѓач Суарез,може да игра на повеќе позиции и како шпиц и како крилен напаѓач како што игра за Уругвај.
Санчез е далеку од звер,имаше блесок на неколку натпревари,а 35-40 мил евра барса ги фрли пошто момакот не ги оправдува очекувањата.....гвардиола проба да го замени корпулентниот центарфор со максимално брз напаѓач,но и во случајот како со ибра не се покажува успешно и е можеби најслаба позиција во тимот на барса........ето`о е едноставно незаменлив
Не значи ако не се покажал во Барса,дека не е квалитетен напаѓач.И Ибрахимович не се покажа во Барса,али во Милан е бог,едноставно му лежи Серија А.
Кој прател Калчо знае кој звер беше Санчез во Удинезе.Во сезоната пред да дојде во Барса,со Ди Натале заедно имаа дадено 39 голови,со што станаа втор најдобар тандем во Италија по постигнати погодици.Пред нив е дуото Дел Пиеро-Трезеге кој во 2008 даде 41 гол.
Типот е млад има 23 години,има веќе искуство во Серија А и според мене би би топ инвестиција.Али тешко дека би дошол сезонава.Нема никакви најави за негово заминување,а и не верувам дека Гвардиола би се откажал од него по само една сезона,поготово што Барса даде голема сума за него.Чисто го ставив онака како моја желба за во нападот следната сезона.