Хип хоп културата во Македонија

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Iskontaktirav so negoviot tim i mi kazaa vaka.
Kool G Rap za kolaboracii zima 1500 dolari, a za stih 500 dolari.

I taka se zamisliv ... i si kazav EEEEBATI!!!!!Ne znam sto da mislam.Od edna strana go razbiram, jebiga treba da prezivee.No od druga strana si velam, e dobro be, nego ne li go interesira so kakov artist kje napravi kolaboracija ili ne ????? Samo parite li se vazni ? Do tolku li e dole kool g ta da se rasprodava kako pacavra.

Ne znam .... sto mislis ti renton???? Cudno mi e malku mene.Ne znam kako da go prifatam ova ... tebe kako ti izgleda?OLD SCHOOL rap artist koj e aktiven uste od 1985 so solo albumi prez devedesetite, i denes 25 godini podocna kako stojat rabotite.
......................
Еј озбилно?
Некако не ми се верува да наплатува па по логика би требало да му имаат останато доста пари на Кол Г Рап има илјадници албуми продадено сигурно од сите заедно продадени има заработено повеке милиончиња некако ова не ми држи вода но сигурно не,не лажеш.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
И после Dee_Jay глупости тресел, ко ќе викал дека СЕ е за пари.
Една е идеологијата, друга е реалноста. ;)
Пак иди на моето...
Taka e :) ... vcera dobiv predlog za bez pari od edna video produkciska kukja od Singapur so svoi artisti, nekoja picka sakala da koristi moja muzika i da napravi spot nekakov.Mi raskaza se kako stojat rabotite i se dogovorivme.I sekako se soglasiv za bez pari da go iskoristat moeto muzicko delo no za zamena (namesto pari) prosto sakam CREDITS ;).Da me pise kako producent. Vo idnina kje videme kako kje tece proektot. I plus bitolskata rap grupa i pomagam so bitovi, i pitaj gi dali im zimam pari.Ete posledniov proekt, po princip ako go prodavav bitot kje si go prodadev za 3000 denari ;).No sum resil deka NE E SE VO PARITE.

FAITH IN MACEDONIAN RAP RESTORED!
:) :) :) ... celata rabota e vo produkcijata, idejata i stilot.

Еј озбилно?
Некако не ми се верува да наплатува па по логика би требало да му имаат останато доста пари на Кол Г Рап има илјадници албуми продадено сигурно од сите заедно продадени има заработено повеке милиончиња некако ова не ми држи вода но сигурно не,не лажеш.
Abe i Majk Tajson imase milioni no na krajot ostana bankrot i go spasuvaa fanovite.
Inace ako ne veruvas kje ti go pratam linkot na licna oti ne sakam site da gledaat sto sum pisal so timot na G Rap.

И за крај, во контекст на последните случувања во државава кои се навистина мазохистични во однос на мнозинството македонци, битолската рап формација СТРЕС не останаа рамнодушни и го искажаа својот револт кон системот.ДА!Нешто навистина не е во ред.Дали некој знае ШО СЕ ДЕШАВА ?Стрес знаат што се дешава.

Поздрав.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
^Не бе братми ти верувам ,што има да не лажеш туку смотле е што банкротирал.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.916
Чеј а што е финтата што сите бараат да се тргни трката ? Ко ја пуштиле низ другари кој му е крив..

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Добар е,добар ама ништо посебно.
А и го тргнале:D

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
eве ја реаплоудирана

LET THE GAMES BEGIN!

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Поинтересно ке биде да не ја ставиле да си чекаме целиот албум да искочи али ајт.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
eве ја реаплоудирана

LET THE GAMES BEGIN!
Океј дис ко дис...

Каде се крие Тонио Сан во приказнава сега? Нели имаше м*да прв да диса и вика „ТОА ЌЕ ГО СТОРАМ САМ“, потоа му враќаат и сега како пи*ка се крие за ЛД. Со тоа се докажа за каков карактер е, зашто најлесно е да се силиш а потоа да избегаш...Сега ќе враќа некој друг од Токсик, ќе биде интересно вака да продолжи...

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Океј дис ко дис...

Каде се крие Тонио Сан во приказнава сега? Нели имаше м*да прв да диса и вика „ТОА ЌЕ ГО СТОРАМ САМ“, потоа му враќаат и сега како пи*ка се крие за ЛД. Со тоа се докажа за каков карактер е, зашто најлесно е да се силиш а потоа да избегаш...Сега ќе враќа некој друг од Токсик, ќе биде интересно вака да продолжи...
Prav si.
Inace od celata rabota nema da se vide nesto koj znae kolku kreativno, duri i sklopot na idei vo rimite na ld mi e nekako sekojdneven bez nikakvi fascinantni komparacii.
Sevo ova e samo PR.Oti vekje ideite im se ispraznija i vreme e za nesto vakvo ;).So ova kje izbutat uste edna godina na scenata.
Mene iskreno ne mi e interesno ova.Razbiram eden dva disa.Ama sega ova sto go pravat mi e smesno.Se edno gi gledam NWA vs Bad Boy Records...

Ajde neka se zabavuvaat.

М

Мартин`

Гостин
Океј дис ко дис...

Колку што знам ова е уште од мноогу поодамна снимано можеби и уште пред да Тони зен врати на дисот и истава ја имале само одреден круг на луѓе кај нив. Е сега некој се дрзнал и ја пуштил во јавност, гледаш и они самите бараа да се тргне истава ..

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
Prav si.
Inace od celata rabota nema da se vide nesto koj znae kolku kreativno, duri i sklopot na idei vo rimite na ld mi e nekako sekojdneven bez nikakvi fascinantni komparacii.
Sevo ova e samo PR.Oti vekje ideite im se ispraznija i vreme e za nesto vakvo ;).So ova kje izbutat uste edna godina na scenata.
Mene iskreno ne mi e interesno ova.Razbiram eden dva disa.Ama sega ova sto go pravat mi e smesno.Se edno gi gledam NWA vs Bad Boy Records...

Ajde neka se zabavuvaat.
Искрено испадна како што и очекував. Знаев дек зад „силниот“ Сан се крие слаб карактер кој не може да одговори на некој напад врз него, зашто нели најдобра одбрана е нападот, ама ако те нападнат тогаш е прашање со каков интензитет ќе вратиш. Кога видов дека ЛД вратил, реков сега ги изеде, ама како што кажа, секојдневен концепт на негова трака која во никој случај не се разликува од останатите негови. Според мене некако ми доаѓа ова испланирано, зашто Пеше пред неколку години го дисаше и Слаткар па после некое време испадна дека било нешто недоразбирање. Сега истата слика се повторува затоа што да бидеме реални во моментов и двете страни не го нудат тој квалитет од пред некое време, а веќе други банди почнуваат да прават стварно добри траки (посебно по добрите траки на Зад Аголот) и ова ти е некаков вид враќање на публицитетот, како ќе заврши ќе видиме...

Колку што знам ова е уште од мноогу поодамна снимано можеби и уште пред да Тони зен врати на дисот и истава ја имале само одреден круг на луѓе кај нив. Е сега некој се дрзнал и ја пуштил во јавност, гледаш и они самите бараа да се тргне истава ..

Не знам, не сум доволно информиран за тоа...но споменувањето на ЛД за владата во текстот доволно говори дека е сниман по одговорот на Зен, нели?

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.916
Јака ми е инструменталката.
--- надополнето: 28 март 2012 во 13:21 ---
Искрено испадна како што и очекував. Знаев дек зад „силниот“ Сан се крие слаб карактер кој не може да одговори на некој напад врз него, зашто нели најдобра одбрана е нападот, ама ако те нападнат тогаш е прашање со каков интензитет ќе вратиш. Кога видов дека ЛД вратил, реков сега ги изеде, ама како што кажа, секојдневен концепт на негова трака која во никој случај не се разликува од останатите негови. Според мене некако ми доаѓа ова испланирано, зашто Пеше пред неколку години го дисаше и Слаткар па после некое време испадна дека било нешто недоразбирање. Сега истата слика се повторува затоа што да бидеме реални во моментов и двете страни не го нудат тој квалитет од пред некое време, а веќе други банди почнуваат да прават стварно добри траки (посебно по добрите траки на Зад Аголот) и ова ти е некаков вид враќање на публицитетот, како ќе заврши ќе видиме...

Не знам, не сум доволно информиран за тоа...но споменувањето на ЛД за владата во текстот доволно говори дека е сниман по одговорот на Зен, нели?
wtf ? Па и РНС спомнува влада..
Дисот на Пеше е снимен уште пред да врати Зен или кој и да било друг. Ваљда ова им е планирано некое време со дисовиве, нема да ме изненадат ако излезат и СТР2 со дис.. и знам дека имаше нешто несогласувања во Легијата, пошо Џака не ги пуштал Тони и другиве да ги пуштат дисовите против Токсик и Зен..

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
Јака ми е инструменталката.
--- надополнето: 28 март 2012 во 13:21 ---

wtf ? Па и РНС спомнува влада..
Дисот на Пеше е снимен уште пред да врати Зен или кој и да било друг. Ваљда ова им е планирано некое време со дисовиве, нема да ме изненадат ако излезат и СТР2 со дис.. и знам дека имаше нешто несогласувања во Легијата, пошо Џака не ги пуштал Тони и другиве да ги пуштат дисовите против Токсик и Зен..
Реков добро дека не сум информиран и не ме интересира воопшто кога е сниман, ама по моја логика е дека после одговорот на Зен зошто глупаво би била таа теорија ако се диса само а за тоа нема одговор. Прати го рефренот на ЛД (за друг пат избери за батл некој друг брат...) се концентрира на одговорот на Зен како и во друг дел ( во делот јас сум на приземје брат, ти си на ку*ов бе брат, замарам со фс, добро знаеш дека прв сум). Нема никаква логика да е сниман пред одговорот на Зен според ова, можда некој сака преку тоа да се оправда за таквиот чекор, но ако ја преслушаш добро се гледа дека со сигурност е сниман по тоа. Прати го само делот на крајот дека вика дека ќе биде против сите што ќе се*ат против Легија и тако даље, а колку што знам до одговорот на Зен немаше некој таков да направи нешто (од Токсикологија).

Затоа теоријата дека дисот е сниман пред одговорот на Зен паѓа во вода...
Секоја чест за ЛД, ама по ваквиот чекор се покажа каков лузер е уствари Тонио Сан, зашто сепак како што кажа но НЕ ГО СТОРИ ТОА САМ.

Kajgana Shop

На врв Bottom