Мајами 2012 (АТП Мастерс 1000)

Статус
Затворена за нови мислења.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Бранеше 360 поена од лани така да ништо не е тоа
Сеа видов со тоа што испадна у 3та рунда загуби 270 АТП поени. Баш правев некои математики со евентуална победа на Надал во финале Надал-Ноле разликата мегу 1виот и 2риот рекет од моментални 2495 ќе дојде на 1695, со што како лански победник Ноле ќе загуби 400атп поени(ако загуби у финале од Надал) а надал како лански 2ро пласиран ќе добие плус 400атп поени на неговот конто.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.488
Тоа се случува кога играш пасивно и очекуваш мечот да се сврти во твоја полоза при грешка/пад во игра на противникот.

Како и да е Роже имаше одлични неколку турнири, така да не е ништо страшно...можеби и подобро за да биде одморен за Мадрид и другите турнири на земја.

П.С. Добар меч изигра Енди како и да гледаме, ја дигнал доста високо играта.

П.П.С. "Арогантинот" на дело - слика од пресконференцијата после мечот:

И изјавата:

"He’s still very good. I hope you guys give him more credit than he’s getting at the moment. I’m happy to see him play really well. He’s a great champion, and enjoy him while you have him. It was a great night for him and America’s tennis"

;)

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Губи 315 бодови, секако тоа е подобро за Рафа отколку да играше да речиме Федерер финале... тогаш можеше многу опасно да му се приближи...
Не, Лани федерер од овој турнир освоил 360 поени, а оваа година успеа да одбрани само 90 што значи 360-90= 270. Значи 270 е у минус:D

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Не, Лани федерер од овој турнир освоил 360 поени, а оваа година успеа да одбрани само 90 што значи 360-90= 270. Значи 270 е у минус:D
90 поени е за R16 (4. коло)
Имаш на првата тема :)

Распределба на бодови кај мажи/жени
Победник = 1000/1000
Финалист =600/700
Полуфиналист=360/360
Четвртфиналист=180/180
Пораз во 4. коло = 90/90
Пораз во 3. коло = 45/45
Пораз во 2. коло = 25(10)/25(10)*
Пораз во 1. коло = 10/10

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.741
Поени од реакции
18.488
Без навреда, ама треба да ти биде подобро кога го гледаш Рафа да победува, не да чекаш на пораз на 31 годишен тенисер кој ги изигра последните 4 турнири на многу високо ниво.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Без навреда, ама треба да ти биде подобро кога го гледаш Рафа да победува, не да чекаш на пораз на 31 годишен тенисер кој ги изигра последните 4 турнири на многу високо ниво.
Според ова твоево испаѓа дека Федерер треба да го стаат у некоја друга категорија пошто има 31 година. Конкуренцијата е таа нивото на натпреварување се вика Сениорско и не гледам оправдување никакво за тоа што тој имал 31 година, напротив ако сака повторно да се врати на местото број 1 мора да ги победи најдобрите. Уосталом Надал е константет во последниве неколку години, или игра финале или полу-финале.

L

Löwe

Гостин
Абе баш ми е мило што изгуби Федерер.
ПРЕМНОГУ ГО ПОТЦЕНИВТЕ СИТЕ РОДИК.
Сите очекувавте победа во 2 сета на Федерер.
БРОЈ 1 Фаворит на турнирот го сметавте Федерер..
Епа ете ви сега..
Одлична игра на Родик, во евентуално 1/2 финале со Ѓоковиќ со ваква игра и него би го решил.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Абе баш ми е мило што изгуби Федерер.
ПРЕМНОГУ ГО ПОТЦЕНИВТЕ СИТЕ РОДИК.
Сите очекувавте победа во 2 сета на Федерер.
БРОЈ 1 Фаворит на турнирот го сметавте Федерер..
Епа ете ви сега..
Одлична игра на Родик, во евентуално 1/2 финале со Ѓоковиќ со ваква игра и него би го решил.
Јас можам да ти се кладам дека Родик би изгубил од Новак во 2 сета, не би зел повеќе од 5 гема ! Федерер беше многу пасивен ноќеска, слабо играше, како да беше уморен, не беше тој Федерер како во IW, а Ѓоковиќ игра подобро од IW тука...

L

Löwe

Гостин
Јас можам да ти се кладам дека Родик би изгубил од Новак во 2 сета, не би зел повеќе од 5 гема ! Федерер беше многу пасивен ноќеска, слабо играше, како да беше уморен, не беше тој Федерер како во IW, а Ѓоковиќ игра подобро од IW тука...
Полека со кладбиве, така се кладеше и дека Иснер ќе изгуби во 2 сета со Новак па.....

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Ајде..
Додуша не гарантирам дека Родик 100% ќе победи, ама и да загуби ќе биде во 3 сета..
Прво нека дојде до тој меч, ако дојде се кладиме, договорено.

Јас викам 2-0 за Ѓоковиќ, секоја друга комбинација, јас носам аватар.

L

Löwe

Гостин
Прво нека дојде до тој меч, ако дојде се кладиме, договорено.

Јас викам 2-0 за Ѓоковиќ, секоја друга комбинација, јас носам аватар.
Ќе ти се насмевни среќата уште вечер кога ќе тепа Гаске ;)

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Ќе ти се насмевни среќата уште вечер кога ќе тепа Гаске ;)
Мислам дека е бесмислено да навиваш да изгуби Новак за да не се сретне со Рафа, зарем нема да е најслатко ако Рафа самиот го совлада??? Иначе Гаске е во таква форма што си дозволи да изгуби сет од Рамос, не знам и како победи, па сега ти види колку е спремен за против Новак.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom