[Serie A] Јувентус - Интер (25-Mar-2012; 20:45h)

Кој ќе победи на дербито на Италија?

• Вкупно гласачи
    124
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.254
Поени од реакции
14.559
Муабетите што ги правите дека натпреварот ќе го добие или изгуби тој што ќе ја освои средината не држат за ова дерби. Тоа важи кога имаш две екипи што сакаат да се надигруваат и двете одат на победа. Интер воопшто нема да се бори да контролира средина или што ти знам, да прави пасови ала Барса... Тие ќе си се затворат и ќе играат да не примат гол, а тоа и најдобро знаат. Ако се укаже шанса за напад - екстра за нив... :)

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
ќе биде интереесно...останува да се купи пиво,чипс и да се седне и да се гледа утакмицата како прав маж:cool:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Последниве неколку години каде Интер беше далеку поквалитетен тим од Јуве и имаше подобра и поубедлива игра во лигата, успевавме да извадиме добри резултати во мечевите со нив.Еве и Милан годинава има поквалитетна екипа од Јуве, па во меѓусебните дуели извадивме ептен добри резултати и имавме супер игра.Јас верувам дека Интер има шанси и за победа во мечов, и не би ги отпишал пред време.Јуве сега колку и да игра "добро", или подобро од интер барем, тоа нема да биде пресудно за мечов никако.Од тие мечеви што ни останаа годинава, Интер и Наполи се тимовите кои имаат најголеми шанси да ни нанесат пораз во лигата.Мислам дека Интер и ке појдат по таа победа во недела.Не верувам дека ова ке биде досаден меч, не верувам ни дека реми ке биде.Напротив, мислам дека ќе биде меч со доста трчање и борба и искрено се надевам дека ќе има и фер судење за да нема завршеток како на Милан мечот.За Интер победа на мечов ке биде голем стимул да ја доиграат сезонава подобро и да качат некоја место погоре, а ако успее Јуве да ги тепа и Интер, без разлика како ке заврши сезонава ќе покаже дека е на прав пат и дека конечно после крш 5 години, ке може едно лето мирно да чекаме да заврши и да нема рекострукции и глупости туку ке си чекаме само 1-2 засилувања за да бидеме уште по конкурентни следната година.Дискас ин пис...
Јас мислам дека најголеми шанси има Рома да не совлада бидејќи последниве 4-5 години нон стоп Рома со трите бода си оди од Торино без разлика дали во лига или во купот (освен сезонава дома што ги тепавме во купот) ....

С

сашенко

Гостин
Милан не надигра годинава само и заслужи 3 бода.Интер и Наполи се другите две екипи кои го можат тоа, ама ке видиме шо ке биде.Не верувам дека некој друг ке биде поблиску до победа против нас освен овие.Ама да не бегаме оф топик, нека заврши тука мауетов....

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Јас чекам утре да не бидиме реметени од Пупоне, а тоа значи дека сме ја тепале Рома :D и ако е така со колкав кејф на раат ќе навивам за комшивкиве. Не паметам кога последно сум сакал да победат. Aaaah, brothers!!! :giggle:

М

- Миланело -

Гостин
Интер ќе го згази Јувентус па ако сакате и точен резултат 0-5 ... Forza Inter :pipi:
:icon_mrgr:

Хакет Мен

Juventus Till I Die
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.227
Поени од реакции
3.414
Би требало конечно и нам да ни тргне против малите екипи, не секогаш нерешени да играме. Затоа очекувам победа на Јуве од 2 гола разлика :)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Интер има проблеми со екипиве што идат од Серија Б, тоа се покажа со Новара, така да можно е да кикснеме, мада јас повеќе би сакал да играме за Милан, чим нив им скинавме 3бода, треба да бидеме фер и да одат уште +3, или поточно 7+, не верувам Рома да победи во Милано. :)

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Јувентус се во солидна форма, а Интер сезонава се очајни.
Одлично изигра Јувентус во куп натпреварот против Милан и ако изиграат исто против Интер не му бегаат 3-4 парчиња на Нераѕурине. Ќе биде интересен дуел бидејќи и на двете екипи им се потребни 3-те бодови, Јуве за да се приближи/остане во битка за титула со Милан, а Интер за да биде во борба за ЛЕ или ЛШ. Ќе видиме дали Интер ќе можи да направи изненадување бидејќи според формата Јуве се фаворити во овој натпревар.
Јас типувам на победа на Јувентус.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.760
Поени од реакции
8.016
Интер има проблеми со екипиве што идат од Серија Б, тоа се покажа со Новара, така да можно е да кикснеме, мада јас повеќе би сакал да играме за Милан, чим нив им скинавме 3бода, треба да бидеме фер и да одат уште +3, или поточно 7+, не верувам Рома да победи во Милано. :)
Сите порази ви се од Серија Б тимови што дојдоа, нели? :tapp:

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.760
Поени од реакции
8.016
Новара, Чезена, Јувентус... па да, повеќето...
Интересно, тим кој дојде од Серија Б е најтрофеен клуб у Италија и годинава пак се бори за шампион.

... кој комплекси ги имат фановиве на интер, страшно. Колку за информација, самиот Морати ви го расипа клубов, не сме ние криви.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Дај бе не се препукувајте кој бил во втора лига кој е во слаба форма, кој губи од второлигаши.. зар не ви е жал да ги заебавате втолигашките навивачи? цц срам да се немало :D

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Би требало конечно и нам да ни тргне против малите екипи, не секогаш нерешени да играме. Затоа очекувам победа на Јуве од 2 гола разлика :)
Сите порази ви се од Серија Б тимови што дојдоа, нели? :tapp:
Новара, Чезена, Јувентус... па да, повеќето...
значи таман сте за во серија ц:pos:
Дај бе не се препукувајте кој бил во втора лига кој е во слаба форма, кој губи од второлигаши.. зар не ви е жал да ги заебавате втолигашките навивачи? цц срам да се немало :D
ПОЧНА!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom