[Serie A] Јувентус - Интер (25-Mar-2012; 20:45h)

Кој ќе победи на дербито на Италија?

• Вкупно гласачи
    124
Статус
Затворена за нови мислења.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ќе гледаме досаден натпревар спиоред мене каде Интер ќе се брани со сите 11 назад..тесна победа на Јувентус бидејќи не верувам дека Јувентус ќе запнат да даваат голови ако заводат 1-0....мене ме плаши тоа штѕо Интер е во прашање а кога Интер е во прашање први се да ги зафркнат сите што ќе ја играат вкладилница 1 а тоа ќе биди цел кладиничарски свет!
--- надополнето: 23 март 2012 во 15:59 ---
Па и овие од Интер знатт да трчаат и да играат фудбал да ги е..м. Кадарни се за една нула барем:P
то е проблемот што интер не играат фудбал...она на се личи на фудбал не личи

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ќе гледаме досаден натпревар спиоред мене каде Интер ќе се брани со сите 11 назад..тесна победа на Јувентус бидејќи не верувам дека Јувентус ќе запнат да даваат голови ако заводат 1-0....мене ме плаши тоа штѕо Интер е во прашање а кога Интер е во прашање први се да ги зафркнат сите што ќе ја играат вкладилница 1 а тоа ќе биди цел кладиничарски свет!
--- надополнето: 23 март 2012 во 15:59 ---

то е проблемот што интер не играат фудбал...она на се личи на фудбал не личи
Епа ваков пад на кецот значи дека има огромн ауплата на Јувентус. А не се до толку поквалитетни за тој јоефициент.

Ја ќе си изиграм у БетСити сингл Х2, па што бид енека биде. Валда еднаш и скапанициве ќе напраат добар резултат:P

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.514
Поени од реакции
4.396
Во дербито на Италија не постои нешто што се нарекува моментална форма,традиција,успешна/неуспешна сезона,повредени играчи итн.Сите знаеме и сме биле сведоци на многу "изненадувања" Знаеме Интер во нивната најдобра сезона во целата историја со Мурињо изгубија од Јуве 2-1 во Торино,но исто така и Јуве кога си газеше низ италија 2002/2003 годинa мислам беше изгуби две утакмици од тогаш послабиот Интер(Julio Ricardo CRUZ:D).Така да вакви мечеви често знаат да бидат решени со некоја мајсторија ,момент на инспирација на некој фудбалер,некој среќен гол од корнер и тн.Значи очекувам да видам значително подобрен Интер и да одигра онака машки до последната минута,а сигурен сум дека ќе бидат мотивирани да им го нанесат првиот пораз на Јуве и во сезоната и во новиот стадион.Од друга страна Јувентус очекувам стандардно да одигра добро како и на сите дерби натпревари,да ја контролира играта и да напаѓа е сега колку ќе им се погоди денот на напаѓачите зависи од многу фактори затоа што сите сме сведоци колку шанси ствараат на еден натпревар напаѓачите а колку малку голови имаат постигнато.Како и да е мој тип е тесна победа на Јуве 1-0,2-1 но не исклучувам и некое поголемо изненадување.Штета што Снајдер,Самуел,Лихштаинер и уште неколку важни фудбалери од двата тима нема да бидат на располагање овој натпревар.
Спортски поздрав и нека победи подобриот (се надевам ЈУВЕ):)

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.760
Поени од реакции
8.016
Од навивачки аспект, победа за Јуве. А и од реален. Ќе го крка интер и на ова дерби, пациенти веќе ни станаа, кутрите. А ништо чудно според оваа атмосфера што ја имаме на стадиончето да доживее дебакл.

... останува да видиме.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Значи реално а и традицијата така налага Јувентус од Интер во Торино нема пораз можеби едно 10 години ако не се лажам... Но сепак ќе биде добар фудбал и во никој случај нема да биде лесен натпревар ни за едните ни за другите .. Гласав за Јуве од навивачка гледна точка но, сепак не сум убеден и самоуверен дека јуве лесно ќе победи (иако нормално го посакувам тоа) бидејќи дерби дуел е, не треба да се отпише интер кој што ги изненади милан на гости...

С

сашенко

Гостин
Последниве неколку години каде Интер беше далеку поквалитетен тим од Јуве и имаше подобра и поубедлива игра во лигата, успевавме да извадиме добри резултати во мечевите со нив.Еве и Милан годинава има поквалитетна екипа од Јуве, па во меѓусебните дуели извадивме ептен добри резултати и имавме супер игра.Јас верувам дека Интер има шанси и за победа во мечов, и не би ги отпишал пред време.Јуве сега колку и да игра "добро", или подобро од интер барем, тоа нема да биде пресудно за мечов никако.Од тие мечеви што ни останаа годинава, Интер и Наполи се тимовите кои имаат најголеми шанси да ни нанесат пораз во лигата.Мислам дека Интер и ке појдат по таа победа во недела.Не верувам дека ова ке биде досаден меч, не верувам ни дека реми ке биде.Напротив, мислам дека ќе биде меч со доста трчање и борба и искрено се надевам дека ќе има и фер судење за да нема завршеток како на Милан мечот.За Интер победа на мечов ке биде голем стимул да ја доиграат сезонава подобро и да качат некоја место погоре, а ако успее Јуве да ги тепа и Интер, без разлика како ке заврши сезонава ќе покаже дека е на прав пат и дека конечно после крш 5 години, ке може едно лето мирно да чекаме да заврши и да нема рекострукции и глупости туку ке си чекаме само 1-2 засилувања за да бидеме уште по конкурентни следната година.Дискас ин пис...

F

FuckYouAll

Гостин
Памтам како играше Јуве на дерби натпреварите додека им беше тренер Раниери.
Зато не прискоквам многу, ќе си чутам. :D

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
чиста победа од 3-0,без даден гол од гостинот,гледајќи ја средниот ред на двата тимови сигурно скоро цел натпревар ќе се игра пред голот на интер,оддалеку се гледа поквалитетниот среден ред на јуве + мотивирани од маестро конте тешко дека гостинот би извлекол жива глава овде !

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Според моменталната психичка состојба во двете екипи би требало да е 3-0 минимуН.АМА, немаше да е дерби ако не е нешто поинакво од обично коло со Лече, на пример.Без опуштање од моменталната ситуација во Интер.
4-3-3 досега била успешна формација, се надевам Конте на почеток ќе изненадит со Дел Пиеро пак како со Милан, на големо е крената самодовербата на тимот ако е Алекс во игра.Истотака, се плашам дека не научил ништо од претходните грешки, па да го видиме Марко Бориело д Inglorious Basterd (а се надевам не).Или ако веќе го видиме, да се потсетиме дека е фудбалер.Штета за Лихштајнер, за Касерес сум сигурен дека ќе е достојна замена, во одбраната се плашам само од стандардните грешки на Бонучи, ама со Милан добро одигра па најверојатно е стабилизиран.
Одбраната 90% ни е ок, средината исто...најголем проблем имаме со ударната тројка т.е. слаба реализација.Очекувам победа од 2:1, 1 гол за гостите поради историјата на Раниери како дерби тренер :) и 2 за нас поради слабата реализација), многу прекини, сецкања, не баш убав фудбал за око и картони.И малку да ја оживиме десната страна, сакам гол од Пепе/Видал/Касерес.

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
Moжни формации:
за ова "можна формација" поќе би рекол "би било супер Јуве да игра со овие 11" ама познавајки го Конте оваја сезона ништо не ме чуди

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.043
Поени од реакции
6.070
Ме фаќа некој песимизам за натпреваров, така што не би коментирал очекувања или слично.
Само дека сакам и се надевам дека Јуве ќе победи.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Тука прекинува лошата серија на Интер. Чиста 2-ка!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Не ме заебавајте..ако излези Лузиери со оној состав 3 гола не му бега на интер...кој ќе брка во средниот ред Станкович и Занети???...додека играат ваквите играчи во Интер ќе губат од кој ќе стигнат можи ќе му текни на наочаркото да превземи нешто!

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Значи реално а и традицијата така налага Јувентус од Интер во Торино нема пораз можеби едно 10 години ако не се лажам... Но сепак ќе биде добар фудбал и во никој случај нема да биде лесен натпревар ни за едните ни за другите .. Гласав за Јуве од навивачка гледна точка но, сепак не сум убеден и самоуверен дека јуве лесно ќе победи (иако нормално го посакувам тоа) бидејќи дерби дуел е, не треба да се отпише интер кој што ги изненади милан на гости...
Сепак се лажеш шефе...

H

HoT IcE

Гостин
Според мене чиста победа за Јувентус. Победата би требало да се бара во средината на Интер која според сликава има ептен лош среден ред, па доколку тука се добие битката што мислам дека нема да биде проблем, тогаш Јуве останува во трка за титула.
Но екипи како Интер кои играат топло-ладно се баш најнезгодни и непредвидливи така да ќе биде интересен меч да се гледа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom