Колку се квалитетни нашите веб портали?

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување

Колку се квалитетни нашите веб портали?

• Доста поседеуваат квалитет

Гласови: 5 16,1%
  • Воопшто нема квалитет.

Гласови: 25 80,6%
  • Незнам.

Гласови: 1 3,2%

• Вкупно гласачи
    31
L

.Lost Angel.

Гостин
  1. Ако има тема ваква слободно избришете ја.
Инаку според вас што мислите колку имаме квалитетни веб портали, т.е колку се тие луѓе квалитетни некои портали се нарекуваат како професионалци. а шират невистини како и последната дека фејсбук за 3 дена ќе згасне. :pos: па од таа гледна точка можам да кажам дека луѓето кои работат дека не се баш професионалци.

Исто колку и тие кои ги читаат и слепо им веруваат.

Има добри сајтови, ама има некој шо не вреди да се коментираат.Инаку, малку се таквите добри сајтови.

Квалитетните сајтови се малку. Многу е лага и манипулација. Затоа читам само српски и бугарски.

Сајтовите не би рекол дека лажат повеќе би го искористил терминот трачарат.
Еден ќе пише нешто и сите копи пејст со мали измени.
Инаку информациите тие се нема некоја голема разлика од сајт до сајт.

Сајтовите не би рекол дека лажат повеќе би го искористил терминот трачарат.
Еден ќе пише нешто и сите копи пејст со мали измени.
Инаку информациите тие се нема некоја голема разлика од сајт до сајт.

На тој начин се развиваат страните... Без тоа нема ни да има успех...
По мое мислење треба да има взаемен договор и почитување, и ќе има и заеднички успех

На тој начин се развиваат страните... Без тоа нема ни да има успех...
По мое мислење треба да има взаемен договор и почитување, и ќе има и заеднички успех
Не велам дека е лошо тоа ,но сепак треба да му се даде заслуга на оној кој ја споделил информацијта-некои го прават то некои не.
Еве пример се сеќавам кога беше првенството во србија некој од нашиве весници имаше кропнато фотографија на Кајгана како нивна.
Тоа според мене не е којзнае што ,но сепак боли кога некој го користи твојот труд.
Не можам да тврдам ама претпоставувам немаше да ги одбијат кој и да е одговорен во Кајгана за една слика.И како што е редот ќе напишеа (благодарност до тој и тој).
Ова е само еден пример се надевам ја свати пораката :D

1. Ако има тема ваква слободно избришете ја.
Инаку според вас што мислите колку имаме квалитетни веб портали, т.е колку се тие луѓе квалитетни некои портали се нарекуваат како професионалци. а шират невистини како и последната дека фејсбук за 3 дена ќе згасне. :pos:па од таа гледна точка можам да кажам дека луѓето кои работат дека не се баш професионалци.

Има. Квалитет - слабо. Нешто okno ми се гледаат последно време интересни, и новиот на трендо али во глобала и ретко ги читам новиниве по сајтови, и онака се ископирани еден од друг во стилот на расипан телефон..

Не велам дека е лошо тоа ,но сепак треба да му се даде заслуга на оној кој ја споделил информацијта-некои го прават то некои не.
Еве пример се сеќавам кога беше првенството во србија некој од нашиве весници имаше кропнато фотографија на Кајгана како нивна.
Тоа според мене не е којзнае што ,но сепак боли кога некој го користи твојот труд.
Не можам да тврдам ама претпоставувам немаше да ги одбијат кој и да е одговорен во Кајгана за една слика.И како што е редот ќе напишеа (благодарност до тој и тој).
Ова е само еден пример се надевам ја свати пораката :D

Таков вид на копирање (без кредити и без дозвола од персоналот на Кајгана) не е ОК.
Копирање во вид на пост за некоја информација (секако, со додавање на кредити) мене до некаде ми "штима". Бидејќи не верувам дека таа информација е составена/направена од старна на тој од кого е копирано

60 % од сајтовите ги држат неискусни луѓе и работат сами не во екипа..информациите не ги зимаат од познати сајтови со навремени и точни информации туку ги превеземаат од други македонски,српски,бугарски сајтови а колку информациите ке бидат точни прашање е на време кога ке излезе вистината..секој може да направи таков сајт..односно да купи ама колку ке биде квалитетен и колку ке има популарност и точност на информациите, мистерија останува :)

Нашите веб портали се (според мене) воглавно срање.
Кајгана на пример е популарен ради форумот, порталот е горе-долу поднослив ама не ме интересира многу, страшно ретко го отварам, статитички најмногу одам на форумот Кајгана а од портали повеќе имам идено на ОнНет ради кино-кликот и радио стримовите собрани на едно место.

Нашите веб портали не чинат за ништо, зошто наместо да земат малку и да истражуваат што се случува околу нас, се занимаваат со преведувачка дејност и чекање на агенциски вести на тацна да се пополни простор... Што е жално.

„Најистражувачкото“ се сведува на ставање феил ситуации од Македонија, што повторно најчесто им се праќа на порталите од трети лица.

Порталите што се за само еден град имаат нивни оригинални вести и малку поважни светски или македонски вести.

Пример, http://tirekovmirece.com (Велес)

или lisica.com.mk
Таа страна има само категорија Велес, а вестите надвор од неа се копирани (буквално copypasta) од други портали. А и повеќето вести во Велес категоријата се копирани од тирековмирече и Не е средена ни малку, премногу реклами и не функционира како што треба.

Ти реков ми рече имаат свои оригинални вести на сериозни теми, не се како магазин. Немаат реклами и постојат многу години, за разлика од лисица.

Инаку, лисица.мк е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom