Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Разликата помеѓу Арсенал доколку би дошол некој што троши пари и пред тоа (т.е. сега и во минатото) е мноооооооооооооогу голема во однос на Челзи пред и по Абрамович
Сфаќаш? И Ливерпул троши многу пари и ако освои титула поради тоа никој нема да рече дека е вештачки тим.
Зашто е тоа така сам ќе сфатиш ако си паметен.
Челзи без Абрамович немаше никогаш да освои толку титули во Англија и да стане толку силен тим, исто како што и Сити без шеиков никогаш немаше да се борат за титула.
Го тупиш со тоа демек Арсенал бил поголем клуб од Челси, бидејќи немал освоено повеќе титуло... ај кажими ти да не дојдеше Фергусон во Манчестер,ке беше ли Манчестер сега таму каде што е...да не дојдеше Абрамовиќ некој друг ке беше, и така и пред Абрамовиќ Челси играше добар фудбал и не беше екипа која служеше за пополнување на табелата, а и да те прашам што мислиш ти за Евертон дали се тие голем или мал клуб?!

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.226
Поени од реакции
14.561
Го тупиш со тоа демек Арсенал бил поголем клуб од Челси, бидејќи немал освоено повеќе титуло... ај кажими ти да не дојдеше Фергусон во Манчестер,ке беше ли Манчестер сега таму каде што е...да не дојдеше Абрамовиќ некој друг ке беше, и така и пред Абрамовиќ Челси играше добар фудбал и не беше екипа која служеше за пополнување на табелата, а и да те прашам што мислиш ти за Евертон дали се тие голем или мал клуб?!
Не тупам ништо јас, кажувам само факти.

А за што служеше Челзи пред да дојде Абрамович? Се бореше за титула?
Не, пред да дојде Абрамович Челзи само три пати влегол во топ4 во ПЛ.
Бил малце надпросечен тим нешто што е сега моментално Евертон или Тотенхем.

И ми споредуваш доаѓање на газда кој троши 500 милиони со доаѓање на менаџер?
Манчестер е таму каде што е поради Фергусон јасно е тоа ама никако неможеш да го споредиш Фергусон со Абрамович.

Евертон е голем клуб, гледајќи ја историјата и титулите далеку поголем клуб е и од Челзи ;)

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Можеби директно не го спомна никој тоа, но се доаѓа до заклучок дека тој клуб станува вештачки дека тоа не е клуб, тоа е клуб којшто досегашната историја било каква ја имал на некој начин се занемарува....
Еве конкретно бидејќи ти одговори ќе те прашам за Арсенал. Ако почне случајно да троши многу пари резултирајќи за неколку години со титули, дали некој ако ти спомне дека ако не се трошеле милиони немало ништо да освоите, дека све станале вештачки клуб, дека до сега све биле добри зошто кај вас се оформиле многу играчи, од сега све само клуб кој прекумерно троши и не произведува ништо...нема да те нервира?
Дефинитивно да разјасниме. Арсенал не може да биде вештачки клуб, никогаш. Прво, Арсенал е еден од најтрофејните клубови во Англија (13 Првенствени титули, меѓу кои и 3 во Премиер Лига, 10ина ФА купови, неколку Лига купови, финалиња во Европските натпреварувања, Освоен куп на победници на купови и слични глупости), така да не можи никој да речи дека е вештачки клуб. Фактите се само за поткрепа. Второ, ако Арсенал го купи некои шеик (тврдам, одлучно дека тоа не може да се случи за 40-50 години) дека пак ќе навивам за Арсенал. Трето, Арсенал им беше рамноправен противник на Јунајтед, до пред 7-8 години , за стигнување на најтрофејниот клуб (до тогаш Ливерпул), но, сепак Јунајтед се оддели, и замина во фудбалските височини на Англија. Е сега тоа не значи дека еден ден ние нема да ги стигниме (или Вие, или пак Ливерпул ќе ги помине, релевантен податок е то), но дотагаш ова се фактите кои зборуваа само за себе.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.738
Поени од реакции
43.863
Иначе, не викам дека Манчестер не е тоа што е поради заслуга на Фергусон.. Ама некако, како сите да заборавате дека Јунајтед имал успеси и во времето на Мет Базби.. Па еден така подолг пост во ПЛ, со само еден ФА куп со Дохерти мислам и уште 2 исти трофеи од времето на Рон Еткинсон.. Значи пак биле при врвот.. :) Е после Фергусон, Манчестер Јунајтед е можеби и тимот со најмногу навивачи во светот.. (моментално Барса сигурно има повеќе ако се рачунат децата од 7-8 години, што трчат на улица со топката и викат "јас сум Меси")

Едит: И да ви се пофалам дека Руни е во супер гол-серија.. 15 гола на последните 14 натпревари.. :)

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Не тупам ништо јас, кажувам само факти.

А за што служеше Челзи пред да дојде Абрамович? Се бореше за титула?
Не, пред да дојде Абрамович Челзи само три пати влегол во топ4 во ПЛ.
Бил малце надпросечен тим нешто што е сега моментално Евертон или Тотенхем.

И ми споредуваш доаѓање на газда кој троши 500 милиони со доаѓање на менаџер?
Манчестер е таму каде што е поради Фергусон јасно е тоа ама никако неможеш да го споредиш Фергусон со Абрамович.

Евертон е голем клуб, гледајќи ја историјата и титулите далеку поголем клуб е и од Челзи ;)
Рецимо за 13 години свонси земе 13 премиерлигашки титули со некој арапин газда, тогаш ке биде голем клуб или не, бидејќи ке има исто како твојот арсенал титули, а тоа нели во тој случај би биле факти, и сега негледам како според твојата логика свонси би бил помал клуб од арсенал кога и двете екипи имаат по 13 титули, а нели како што би рекол ти тоа се факти...како и да е за секој фан неговиот клуб е најголем и според мене секој клуб си има свои 5 минути во премир лига, некогаш имал арсенал и не гледам со оваа политика на клубот дека пак ке има свои 5 минута, сега има Јунајтед, Сити и Челси, некогаш одамна Ливерпул... и треба да сфатиш дека твојот клуб бил некогаш голем,сега е далеку од голем и е филијала на Сити и Барсенона!

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
If there's an energy crisis, why don't they wire up the grid to a revolving door in the manager's office at Chelsea?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.226
Поени од реакции
14.561
Рецимо за 13 години свонси земе 13 премиерлигашки титули со некој арапин газда, тогаш ке биде голем клуб или не, бидејќи ке има исто како твојот арсенал титули, а тоа нели во тој случај би биле факти, и сега негледам како според твојата логика свонси би бил помал клуб од арсенал кога и двете екипи имаат по 13 титули, а нели како што би рекол ти тоа се факти...како и да е за секој фан неговиот клуб е најголем и според мене секој клуб си има свои 5 минути во премир лига, некогаш имал арсенал и не гледам со оваа политика на клубот дека пак ке има свои 5 минута, сега има Јунајтед, Сити и Челси, некогаш одамна Ливерпул... и треба да сфатиш дека твојот клуб бил некогаш голем,сега е далеку од голем и е филијала на Сити и Барсенона!
Кога ќе дојде време и кога твојот клуб ќе има повеќе титули од Арсенал тогаш ќе можеш да ме заќутиш и нема што да се бунам, ќе бидеш у право.

А до тогаш можеш да се тешиш дека Челзи е како Арсенал Ливерпул и Манчестер.

И да нормално дека за секој фан неговиот клуб е најголем, и за фановите на Волвс е најголем ама некако далеку се од таа вистина. Така и вие...
Сега 5 минути имаат Сити а Челзи некако ко да се позади изглеа од дамна им поминаа тие 5 минути.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Кога ќе дојде време и кога твојот клуб ќе има повеќе титули од Арсенал тогаш ќе можеш да ме заќутиш и нема што да се бунам, ќе бидеш у право.

А до тогаш можеш да се тешиш дека Челзи е како Арсенал Ливерпул и Манчестер.

И да нормално дека за секој фан неговиот клуб е најголем, и за фановите на Волвс е најголем ама некако далеку се од таа вистина. Така и вие...
Сега 5 минути имаат Сити а Челзи некако ко да се позади изглеа од дамна им поминаа тие 5 минути.
Ако мислиш дека некоја фудбалска академија како што е Арсенал во овој момент поголем од професионален клуб кој секогаш има амбиции за врвот, тогаш јас ке заќутам затоа што очигледно со тебе муабет неможе да се прави затоа што гледаш само во еден правец... и да, некогаш навивачите на Ливерпул мрчеле со ова демек јунајтед ке биде поголем кога ке земе 19 титула, а они демек биле голем клуб со 20 години без титула.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.483
Поени од реакции
10.220
@pixa

Estas ridiculos... ;)

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Многу избегавте од поентата.
Ќе пробам да објаснам да ме разбереш.
Арсенал освојувал титули во време кога големи газди и богаташи не биле на клубови, трансферите се правеле со многу помалку пари и повеќе се форсирале играчи од сопствена школа. И во такви услови, тимот што освојувал титули испишувал историја!
Е сега во поново време, газди си купуваат клубови, си прават состави кои вредат милијарди и преку ноќ сакаат да постигнат успех. Затоа тие клубови се нарекуваат "вештачки".
Сега Свонси ако има шеик газда и освојува титули сите ќе знаеме зошто е тоа така нели?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.226
Поени од реакции
14.561
Ако мислиш дека некоја фудбалска академија како што е Арсенал во овој момент поголем од професионален клуб кој секогаш има амбиции за врвот, тогаш јас ке заќутам затоа што очигледно со тебе муабет неможе да се прави затоа што гледаш само во еден правец... и да, некогаш навивачите на Ливерпул мрчеле со ова демек јунајтед ке биде поголем кога ке земе 19 титула, а они демек биле голем клуб со 20 години без титула.
Мене како што ми изгледа таа академија ќе го остави тој професионален клуб надвор од ЛШ.
И да без разлика што Ливерпул нема земено титула 20 години, или Арсенал нема 7, и двата се поголеми и поценети клубови од Челзи, ако тебе тоа не ти е јасно тогаш заќути.

Дај боже да дојде побрзо денот кога на Абрамович ќе му скурчи и ќе го напушти Челзи, да видиме кај ќе бидете тогаш.
Не заборавај, Арсенал бил голем клуб пред Венгер а ќе биде и после Венгер (морам да ставам менаџер пошто никогаш сме немале милијардер газда).
Нешто што неможе да се каже за Челзи пред Абрамович, бил добар клуб да но никогаш голем.

Ајт со здравје.
--- надополнето: 12 март 2012 во 00:48 ---
Сега Свонси ако има шеик газда и освојува титули сите ќе знаеме зошто е тоа така нели?
Затоа што ќе биде голем клуб како Сити и Челзи? :свиркам:

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Мене како што ми изгледа таа академија ќе го остави тој професионален клуб надвор од ЛШ.
И да без разлика што Ливерпул нема земено титула 20 години, или Арсенал нема 7, и двата се поголеми и поценети клубови од Челзи, ако тебе тоа не ти е јасно тогаш заќути.

Дај боже да дојде побрзо денот кога на Абрамович ќе му скурчи и ќе го напушти Челзи, да видиме кај ќе бидете тогаш.
Не заборавај, Арсенал бил голем клуб пред Венгер а ќе биде и после Венгер.
Нешто што неможе да се каже за Челзи пред Абрамович, бил добар клуб да но никогаш голем.

Ајт со здравје.
За почетак јутре тепајте па после идете у ЛШ, и запали пред тоа свеќа дека Ван Перси ке игра во Арсенал,а не во Сити...остани ми сга и ти поздравен!

Многу избегавте од поентата.
Ќе пробам да објаснам да ме разбереш.
Арсенал освојувал титули во време кога големи газди и богаташи не биле на клубови, трансферите се правеле со многу помалку пари и повеќе се форсирале играчи од сопствена школа. И во такви услови, тимот што освојувал титули испишувал историја!
Е сега во поново време, газди си купуваат клубови, си прават состави кои вредат милијарди и преку ноќ сакаат да постигнат успех. Затоа тие клубови се нарекуваат "вештачки".
И јас тоа пробувам да го кажам дека секој клуб во ПЛ си има свои 5 минути, на оној или овој начин... моментално парите го вртат светот за се и сешто па така тоа се случува и во фудбалот!

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
За почетак јутре тепајте па после идете у ЛШ, и запали пред тоа свеќа дека Ван Перси ке игра во Арсенал,а не во Сити...остани ми сга и ти поздравен!
За почетак престани да тролаш, не сме ние ко фановите на Челси па да палиме свеќи за торес да даде гол!

Ван Перси утре ќе игра и ќе даде 2 гола. И се што ќе прочиташ не верувај!

Еве што е РвП

Инаку мое видување на фановите на Челси е дека 70% навиваат за Челси откако Абрамовиќ го купи тимот. Секоја чест на исклучоците!

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Да, ама така ќе имате вие конкуренција. Тие би имале исто колку Нас, а пред Вас би бил уште еден тим. А, и така ги имате мнооооооогу.

(Се извинувам на позрелите фанови на Челзи, али на вака глуп пост, морав да вратам со цитат испод моето ниво. Жалам)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom