Microsoft концепт за тоа како ќе изгледа светот во 2019

• Креатор на темата Креатор на темата POS-51
  • Време на започнување Време на започнување
winxpdesktop.png

Вака ќе изгледа 2019, не за друго ова врши работа
Исто така како помал се лажев на една емисија што по 2001, абе чуда да гледаш, ама ете падна еден снег пред месец дена да не можеш до дуќан пешки да одиш.

Би можело, зошто да не. Е сега дали овие благодети на сите би ни биле достапни, јас ќе речам не, барем едно 2-3 години по 2019 овие работи ќе станат по мејнстрим, т.е. повеќето фирми и луѓе ќе можат да си го дозволат тоа.

Ништо чудно ако технологијата продолжи да се развива во правец на големи интерактивни екрани на допир.Во 2009 чинам беше презентиран кинект (во тоа време како проект натал) и имаше многу скептици како на форумов така и низ целиот свет,а веќе по година ипол беше пуштен во продажба.Еве ја и рекламата
Делот со самоодржливите куќи не е нешто ново.Веќе има таква еден амерички универзитетски професор само треба да се почека додека таа технологија биде достапна.

Дали ќе постои до тогаш мајкрософт да не ги изеде и нив рецесијата почнаа глупости да прават.

а да почекаме па да видиме како ке изгледа светов у 2019?

Мислите дека би било возможно ?
Јас мислам дека би се развивала технологијата но до овој степен ?

Oвие ќе не полудат!До каде отидовмееее ејјјј.Али она со кучето и весникот највеќе ми се допадна.

Сигурен сум дека ќе напредне доста технологијата до тогаш. Што вика Мастер, тоа кај нас нема да се случи, ама во технолошки поразвиените земји сигурно ќе има вакви ствари. Додека тие да станат мејнстрим, ќе треба сепак да помине доста време. Скоро беа претставени OLED екрани кои се виткаат а си репродуцираат слика и еден куп слични иновации. Претпоставувам сте ја виделе презентацијата на Јапонија за светското 2022, со автоматски преведувачи, холограми инсталирани на фудбалски терени, интерактивни водичи кои зборат и слично. Кај тие мрднатите јапанци ништо не е чудно да има вакви ствари.

Да знаеше микрософт да предвидува, немаше да го промаши интернетот за едно 5-6 години, а и да знаеше да предвидува, немаше да ја промаши мобилната револуција исто за толку години.

Не вреди ни да го гледам, микрософт е фирма од типот innovation to imitation.

Да е направено од Apple, IBM, па да го гледам.

Незнам за вас, ама мене све базирано на touchscreen ми е далеку, далеку по непрактично за употреба него keyboard & mouse, maybe i'm hardcore "desktop" guy :D

БТЊ нема теорија волкава реоволуција да се случи за само 7 години, без разлика колку брзо иде напред технологијата.

Microsoft Research имаат многу луди идеи. Погледнете го цел нивни канал ќе видите.

Па добро, едно секако погодиле: Сите во 2019 ќе бидат кинези или индијци! :pos:

Добри идеи како и да е, ама колку и да сум љубител на технологија мислам дека не би сакал каде и да се завртам се да биде толку футуристички.

Мислите дека би било возможно ?
Јас мислам дека би се развивала технологијата но до овој степен ?
Па ако видиш на Запад, во поразвиените земји, па и кај нас скоро секој уред е на тач (и мојов мобилен е на тач, само треба посилно да стегниш :)), па ништо чудно она во видеото да биде реалност за неколку години.

OLED_EarlyProduct.JPG

Да знаеше микрософт да предвидува, немаше да го промаши интернетот за едно 5-6 години, а и да знаеше да предвидува, немаше да ја промаши мобилната револуција исто за толку години.

Не вреди ни да го гледам, микрософт е фирма од типот innovation to imitation.

Да е направено од Apple, IBM, па да го гледам.
Apple си ебале мајката од иновативност.Освен добра рекламација се другото им е просечно.Во 2002 мајкрософт го претстави првиот таблет и никому ништо.Во 2010 Apple го претстави iPad и цел свет се навлажни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom