Хип хоп културата во Македонија

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Е Тони е боље бе ... и тачка... не ме цитирајте ни мене веќе, не враќам. :P

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
"И не плаче кога седи он со мене, ми вика дека сака да биде на мој терен па остана кај човекот што може да го крене" -Поголеми глупости неам слушнато, башка флоуто со кое го пука наведеново е леле мајко, болат уши, со сила испонатрупано. Смешно е да се стаи у иста реченица Зен со Сан, бар мене ми изглеа глупо, ко навреда е за вториов. Башка инструменталчето на Повеќе од рапер неможело да биде пошиптарско, неможело!! Али нема везе тоа е сепак питање на вкус. Како и да е, мое лично мислење е дека Сан може да му држи лекции на Зен како се прави рап и нормално според мене он е победник во оваа "битка" :)

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
И јас претходно пишав свој став. Немој да ми рече некој дека во Македонија прави рап онака од ќејф или од љубов. Добро кажав претходно, некој директно а друг индиректно го прави тоа за да го наполни својот џеб. Сите се шиткачи за кешот на некој начин. Дај малу пораснете и сватете дека порано преку хип хоп културата била како движење, да се пренесе порака, да има влијание врз општеството за промена...епа дај кажете која екипа во Македонија го прави баш тоа? Никој не ја живее таа хип хоп култура тука драги мои, само недораснати тинејџери кои мислат дека се андерграунд, хц,ако носат спуштени фармерки и се однесуваат јоу брат, а уствари немаат појма што е тоа хип хоп култура зашто нивното залагање како движење за промени е сведено на нула.

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Дај малу пораснете и сватете дека порано преку хип хоп културата била како движење, да се пренесе порака, да има влијание врз општеството за промена...епа дај кажете која екипа во Македонија го прави баш тоа? Никој не ја живее таа хип хоп култура тука драги мои, само недораснати тинејџери кои мислат дека се андерграунд, хц,ако носат спуштени фармерки и се однесуваат јоу брат, а уствари немаат појма што е тоа хип хоп култура зашто нивното залагање како движење за промени е сведено на нула.
http://hiphopmacedonia.com/za_nas_mk.php
http://hiphopmacedonia.com/za_nas_mk.php
За втор болд - Има глас, има движење. Колку тоа има резултати е друг муабет. Но не е нула.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.732
Поени од реакции
9.472
Секоја чест за момците, морам да се согласам со тоа и прекрасно би било ако успеат во својата намера, да ги запознаат другите што е тоа хип хоп култура и да започне кај нас да се живее тој тренд кој го окупирал светот...Но има една голема разлика од класично предавање и запознавање на другите на поимот што е тоа хип хоп култура како целина и живеење на таа хип хоп култура како начин да се изрази својот став, глас, револт или подршка, порака за тоа што се случува во околината. Треба да се зголеми итензитентот за ваква едукација во големи мери, затоа што 99% од младината кои го живеат тој филм сметајќи се дека ја гајат таа хип хоп култура во нашава земја со тоа што слушаат рап, носат спуштени фармерки и тако даље...

За втор болд - Има глас, има движење. Колку тоа има резултати е друг муабет. Но не е
Има обид за движење, за глас...и тоа добар пример имаш покажано со видеата кои се тоа, ама пораката која сакаат тие да ја пратат не ја сваќаат тие погоре што ги набројав во мојот пост. Се разбираме сепак.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Pocit za deckovo.
Se raduvam sto ima vakvi kako Miki koi nogu ubavo znam so kakva maka gi pravat svoite proekti.Specijalno ovoj proekt licno toj mi kaza kolku go cinel nervi.Taka da ... davam povekje pocit za momcite kako MIKI koi se ultra retki, otkolku za takvi kako zen i san oti tie dvajca koga sakat moze da ulezat u studio da snimat, da izdadat, i za dva dena da roknat na youtube gledanost od nad 60 000.A sto mu fali na momakov ta da ne zasluzi isto takov respekt ??

Miki Rastaman = perfekten rap stil.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.916
^ Дај кажете албумов на Мики како да го најдиме ние што не сме од Скопје..

М

Мартин`

Гостин
Што сакате кажете но Тони го утепаа, првен Деки и Страчка покасно и Сан а неговава не е ништо посебно освен битот.. иако за истиот спот има потрошено илјадници евра од камера па до статистики и сите останати работи.. и ја да имам толку финансии можам да рапувам за -14 девојчиња :ROFLMAO:

vs

Иако на Тони бар оваа е подобра од останатите како јас сум хип хоп, спушти се доле.. она со некс тајм итн!

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Pocit za deckovo.
Miki Rastaman = perfekten rap stil.

Mики е легенда бе од сите што ги имам запознато он највеке се разбира во рап колкави колекции има дома ,касети,плочи и разни чуда исполнет со маалски причи еден фиш и до утре гомна јадење.
Само малце поживо да рецитира али нема везе добро е.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
^ Дај кажете албумов на Мики како да го најдиме ние што не сме од Скопје..
Ne znam jas brat ... jas go slusnav albumot uste koga bese demo verzija mi go dade miki i od togas ne sum go slusal albumot, a inace go imam po cedinjata vo kolekcijata nekade.
No kako sto znam, moze da se kupe od prodavnici nekade niz skopje samo, no ne i nadvor od skopje.

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Ова е вистинска македонска рап музика.... ова е пример како треба да изгледа рап музиката... неверојатно добро раскажана приказна, која е вистина, супер обработено
треба раперите да се посвета појче на вакви работи и на вакво начин че докажа кој е подобар, а не со траки во кој кажува јас сум подобар, ти си продаен, ти си плачко, ти си курва итн

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Ок. Јас пак ќе кажам дека коментирав во врска со дисот.Значи другото не ме интересира.. Нема везе, секој со своето.. Само едно ќе кажам. Неможам да го поштовам Тони Зен кога плука по тие што се улица, оние што ја живеат хип хоп културата.. Јас сум тоа. А што ќе скокаат сега некој пилиштари што во кафич им го пуштаат Тони Зен, тоа е во ред. Некој што самиот се прогласи за најдобар, си го доби тоа што го заслужи. Не го гибај тоа што ми е свето. Викате револуција, а ? Или еволуција ? .. Едно само да ви е јасно, не секоја револуција или еволуција што и да било не е секогаш добра. Не ги ни знаете корените на рапот, ни која е поентата на рапот. Слушајте си шо сакате, али не го гибајте рапот. Правете што сакате али не го мешајте рапот со поп и рнб.. Едно само ме бендиса од цела песна на Зен, а тоа е - Немој да се мислиш дека само ти си рап... Слушајте си вие богатите дечиња Зен по клубови, али не глумете рапери, бидете повеќе од рапери - али во рапот не се мешајте.. Оставете го на нас, на социјалата, убо ни е вака..
Не сум достапен за да бидам цитиран...
Премногу ги етикетираш луѓето.
Само богатите луѓе искочиле во клуб?
Само богатите луѓе го слушаат Тони Зен?
И според твојава логика Тонио е контра и него го слушаат сиромашните?
Брат музиката ја прават они, кој што сака си слуша никој не те тера да го слушаш Зен, исто како што никој не ти забранува да го слушаш Сан.
Значи ти можеш да тврдиш дека си нај хц рапериште на свет ама не е срамота ако ти се допадне некоја стара Македонска песна или некоја си заразна електронска трака значи слушај си тоа што го сакаш и не им кажувај на другите што да слушаат и што да прават.
Peace.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Испадна дека Тонио Сан го субвенционира Тони Зен во производство на 'потврди рими'.Да не беше Одмазда, немаше да чуеме поозбилен, поагресивен текст од Тони Зен, иако пак далеку од Тонио Сан и др. дечки ама пак едно ниво повисоко од неговото досегашно.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1
Нешто ново од Били Ѕвер и Кербер
промо за нивниот нов спот

Kajgana Shop

На врв Bottom