http://hiphopmacedonia.com/za_nas_mk.phpДај малу пораснете и сватете дека порано преку хип хоп културата била како движење, да се пренесе порака, да има влијание врз општеството за промена...епа дај кажете која екипа во Македонија го прави баш тоа? Никој не ја живее таа хип хоп култура тука драги мои, само недораснати тинејџери кои мислат дека се андерграунд, хц,ако носат спуштени фармерки и се однесуваат јоу брат, а уствари немаат појма што е тоа хип хоп култура зашто нивното залагање како движење за промени е сведено на нула.
Секоја чест за момците, морам да се согласам со тоа и прекрасно би било ако успеат во својата намера, да ги запознаат другите што е тоа хип хоп култура и да започне кај нас да се живее тој тренд кој го окупирал светот...Но има една голема разлика од класично предавање и запознавање на другите на поимот што е тоа хип хоп култура како целина и живеење на таа хип хоп култура како начин да се изрази својот став, глас, револт или подршка, порака за тоа што се случува во околината. Треба да се зголеми итензитентот за ваква едукација во големи мери, затоа што 99% од младината кои го живеат тој филм сметајќи се дека ја гајат таа хип хоп култура во нашава земја со тоа што слушаат рап, носат спуштени фармерки и тако даље...
Има обид за движење, за глас...и тоа добар пример имаш покажано со видеата кои се тоа, ама пораката која сакаат тие да ја пратат не ја сваќаат тие погоре што ги набројав во мојот пост. Се разбираме сепак.За втор болд - Има глас, има движење. Колку тоа има резултати е друг муабет. Но не е
Mики е легенда бе од сите што ги имам запознато он највеке се разбира во рап колкави колекции има дома ,касети,плочи и разни чуда исполнет со маалски причи еден фиш и до утре гомна јадење.Pocit za deckovo.
Miki Rastaman = perfekten rap stil.
Ne znam jas brat ... jas go slusnav albumot uste koga bese demo verzija mi go dade miki i od togas ne sum go slusal albumot, a inace go imam po cedinjata vo kolekcijata nekade.^ Дај кажете албумов на Мики како да го најдиме ние што не сме од Скопје..
Ова е вистинска македонска рап музика.... ова е пример како треба да изгледа рап музиката... неверојатно добро раскажана приказна, која е вистина, супер обработено
Премногу ги етикетираш луѓето.Ок. Јас пак ќе кажам дека коментирав во врска со дисот.Значи другото не ме интересира.. Нема везе, секој со своето.. Само едно ќе кажам. Неможам да го поштовам Тони Зен кога плука по тие што се улица, оние што ја живеат хип хоп културата.. Јас сум тоа. А што ќе скокаат сега некој пилиштари што во кафич им го пуштаат Тони Зен, тоа е во ред. Некој што самиот се прогласи за најдобар, си го доби тоа што го заслужи. Не го гибај тоа што ми е свето. Викате револуција, а ? Или еволуција ? .. Едно само да ви е јасно, не секоја револуција или еволуција што и да било не е секогаш добра. Не ги ни знаете корените на рапот, ни која е поентата на рапот. Слушајте си шо сакате, али не го гибајте рапот. Правете што сакате али не го мешајте рапот со поп и рнб.. Едно само ме бендиса од цела песна на Зен, а тоа е - Немој да се мислиш дека само ти си рап... Слушајте си вие богатите дечиња Зен по клубови, али не глумете рапери, бидете повеќе од рапери - али во рапот не се мешајте.. Оставете го на нас, на социјалата, убо ни е вака..
Не сум достапен за да бидам цитиран...