- Член од
- 24 октомври 2011
- Мислења
- 127
- Поени од реакции
- 16
Па има шанси понатака, за 1 годинаСтварно мислиш дека и покрај HD7970 би идел со crossfire?![]()
.Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па има шанси понатака, за 1 годинаСтварно мислиш дека и покрај HD7970 би идел со crossfire?![]()
.Па има шанси понатака, за 1 година.

Можно е само графичката да ја клокнам малце иначе процесорот мислам дека не би имало потреба, 6 јадра добра фрекфенција има така да, можно е за 5 годиниВерувај нема да ти треба, со SB-E i7 во комбинација со таа карта ќе ја играш било која игра (да и BF3) на максумум во DX11 на 1080p, ако за 2 години се најдеш во тесно и неможеш да уклучиш AA до даска, 7970 и SB-E лудо се клокаат, така да нема да имаш воопшто проблеми со игри![]()
.

Drugar jas mislam stom doslo da prasuvas na temava kako da prais, da ne si igras igracki.kako da mavnam overclock i kolku e toa opasno?
1. Не купувај ништо од Нико, туку од следниве: Анхоч, Нептун и SETПрв пат пишувам тука
Планирам да купам лап топ околу 30.000 денари +- 1000/2000
Ако може некој да ми каже од каде и кој би бил подобар, да не се зафркнам
Ке го користам за домашна/гејминг употреба (под гејминг сигурно не планирам некои најнај игри да играм, DOTA, WoW такви некои скромни игри)
Инаку планирав да го купам овој :
Laptop MSI CR640-662XEU(cod: CR640-662XEU )
MSI CR640-662XEU CR640-662XEU15.6 inch HD LEDGlare (1366x768)Intel Core i5 2430M 2.4GHz (turbo 3GHz, cache 3MB, DMI 5GT/s)1*4GB DDR3500GB (5400)Intel HD Graphics 3000SM DVD-RW7-in-1Gbit LAN, Wlan BGN, HDMI, 2*USB 3.0, 2*USB 2.0, Webcam 1.3MP, MSI Time Stamp Technology for Quick Backup and Recovery, HDD protection, Light Sensor, HiFre antenna (1.3X better*)6 celule (battery life 522mins*, recharging time 1.5X faster*)
culoare blacksЛаптопов е 30.000 од Нико, така да и од кое место би било најдобро да земам.
па ако може по тоа да се ориентирате и да ме посоветувате.
Однапред благодарам
Предлог конфигурација за околу 45 илјади буџет без монитор?
Загреан сум за Dell XPS 17 Extreme
http://kupilaptop.com/index.php?opt...ll-xps-17-02-extreme-&catid=38:dell&Itemid=60
Има подобра опција за оваа цена моментално, и чисто ако знае некој збор два за машинава
Зошто ништо да не земам од таму?Како прво ништо да не си зел од купилаптоп!
Второ, за што ќе го користиш лаптопот?
recisi istite komponenti gi imam mojata ploca e pro verzija megutoa sega da mi treba bi odel so varijatata na master ke izgubis samo sli sto vo momentot e + se dodeka ne go opravat problemot so microsttatering a za kukisteto mozam da kazam deka e najdobrata investicija sto ja napraviv za pc-to , HAF vo momentot moze da izgleda dobra varijanta ama koa ke ostaris ke se pokaes sto ne si go zel 690 2CPU: i5 2500K - Анхоч, СЕТ
MB: Asus P8P67 - Анхоч, DDCom
RAM: 2x4GB DDR3 - Анхоч
GPU: HD 6950 2GB - Анхоч
PSU: Seasonic SS-620GB 620W -Вортекс
Case: Cm 690 II Advanced - Вортекс, DDCom
Ќе го користиш стариот HDD додека не поефтинат, кога ќе поефтинат ќе земеш Samsung F3 1TB или WD Blue/Black.
Зошто ништо да не земам од таму?
Иначе јас сум девелопер така да претежно за програмирање и графика ама сакам и добра игрица да свртам.