ВИДЕО: Еве како размислува момче пораснато од лезбејки

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Bi mu pokazala kako se prifati sebesi takov kako sto e, se razbira. I sto e uste povazno kako da go prifati okolinata, osobeno roditelite.
Iako toa ne se poklopuva so mojot stav.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 20:20 ---

Jok. Moze ako gi premestis cifrite...
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 20:22 ---

Koga nekogo citiras, citiraj ja celata negova misla, ne samo delot sto tebe ti odgovara.
Ако ги преместам цифрите ќе се 61 а следејќи го Вашето дело по форумов видов дека свадбата тек ја планирате, богами млада невеста :icon_lol: Осет да се немало во лажење :))

И дали може постручно објаснувањето како да го прифати околината каков што е?

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`
Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: А некој се има излечено од оваа болест? Дијагнозата која е? Лекарства некои се примаат ли?
Navedov knigi ako nekogo intersira.
I da, se lecela vo psihijatrijski ustanovi.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 20:40 ---
Ако ги преместам цифрите ќе се 61 а следејќи го Вашето дело по форумов видов дека свадбата тек ја планирате, богами млада невеста :icon_lol: Осет да се немало во лажење :))

Imam upola manje, i toa sega ne e bitno. Vazno nemam 16...
A sega ti, ja po homoseksualcive ti po nevestite vo godini. Sekoj so svoeto, a? :icon_mrgr:

Pa taka da ne go ismeva javno ili osuduva (pozadi grb znaeme deka poveketo mu se smeat) i sl.

E da, i ima dve Stela Maris na forumov. Proveri ke vidis, ne lazam;)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255
Ne e od wikipedija, taka sum ja naucila.
Ne mi smeta sto e na HRVATSKI (ne e na srpski, za zal ne pravis razlika megu dvata jazika, gledam, ali nema veze). Bas naprotiv, mi odgovara.
Eve ako veke Wikipedija ti e izvor na znaenje:
Мене? Јок, гледам од а до ш си ја запаметила дефиницијата од школо...точно како што стои на википедија. Браво, јас се сеќавам многу малку на теми микробиологија генетика, органска хемија, ама ич за конкретни дефиниции.
И што велиш, хомосексуалците се психопати... Зли, нарциси, користољубиви, безосетни...мислам, стварно го имаш тоа мислење за луѓето?
Инаку, вториот текст ти е -од католик.хр, многу јаки извори за психолозите :D
Mi se cini napisav deka nekoi seuste smetaat deka e bolest, a nekoi ne.
i "nenormalno" i "ne e normalno" ne e isto. Koga ke se rodi dete so deformitet (mi se cini bas ti me napadna za ova, ima pogore) ne e normalno, otstapuva od voobicaenoto, ne moze da bide normalno ako ima tri prsta na edna raka, a ne pet, znaci toa ne e normalno. No, toa ne znaci deka e "nenormalno" deteto.
порано многу нешта биле за некого ненормални...Во име на...икс причини ликвидирале милиони недолжни. За осудата и предрасудата -Ако девојката потопена во вода се удави, невина била...ако не се удави, вештерка е, ќе ја спалат. "Нормалната" рајата била задоволна
Познати ти се овие настани?

Направи една паралела, ќе видиш дека ненормалноста е многу релативна ствар. Секој за секого може да е ненормален.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Navedov knigi ako nekogo intersira.
I da, se lecela vo psihijatrijski ustanovi.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 20:40 ---

Imam upola manje, i toa sega ne e bitno. Vazno nemam 16...
A sega ti, ja po homoseksualcive ti po nevestite vo godini. Sekoj so svoeto, a? :icon_mrgr:

Pa taka da ne go ismeva javno ili osuduva (pozadi grb znaeme deka poveketo mu se smeat) i sl.

E da, i ima dve Stela Maris na forumov. Proveri ke vidis, ne lazam;)
Прилично е важно кога некој се претставува како доктор а има такви закоравени ставови.

Ти се навреди ли дека нема да си млада невеста? Иако да ти кажам право, според аналогијата твоја, не е честа појава во општествово па може и за ненормална да те сметаат....

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Мене? Јок, гледам од а до ш си ја запаметила дефиницијата од школо...точно како што стои на википедија. Браво, јас се сеќавам многу малку на теми микробиологија генетика, органска хемија, ама ич за конкретни дефиниции.
И што велиш, хомосексуалците се психопати... Зли, нарциси, користољубиви, безосетни...мислам, стварно го имаш тоа мислење за луѓето?
Инаку, вториот текст ти е -од католик.хр, многу јаки извори за психолозите :D
порано многу нешта биле за некого ненормални...воглавно рестрикција на сексуалноста се воведува откако со светот ќе загосподарат еднобожните религии. Во име на...икс причини ликвидирале милиони недолжни. За осудата и предрасудата -Ако девојката потопена во вода се удави, невина била...ако не се удави, вештерка е, ќе ја спалат. "Нормалната" рајата била задоволна
Познати ти се овие настани?

Направи една паралела, ќе видиш дека ненормалноста е многу релативна ствар. Секој за секого може да е ненормален.
Fakt e deka homoseksualnosta bila smetana za bolest do pred 20 godini. I ja lecele so razni metodi vo psihijatrijski ustanovi.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255

ауу, ова чупе постаро од мене :D буквално полувековно искуство, јбг...
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 21:05 ---
Fakt e deka homoseksualnosta bila smetana za bolest do pred 20 godini. I ja lecele so razni metodi vo psihijatrijski ustanovi.
Точно, лечеле и од вештерство, евреите биле непожелна раса за ништење, славјаните нижа раса, црнците не заслужувале место во автобус, Галилео бил еретик...и така натаму. Различни периоди, различни лудости што не смеат да влијаат врз здравиот разум на еден психолог.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Прилично е важно кога некој се претставува како доктор а има такви закоравени ставови.

Ти се навреди ли дека нема да си млада невеста? Иако да ти кажам право, според аналогијата твоја, не е честа појава во општествово па може и за ненормална да те сметаат....
Kazav veke deka imam duplo pomalku i ne sum doktor, ne citas dobro.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255
Тоа значи дека отприлика имаш 5, 6 или 7 години работно искуство во струката и пак немаш сознанија за природата на сексуалноста? За можноста за определба?

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
ауу, ова чупе постаро од мене :D буквално долгогодишно искуство, јбг
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 21:05 ---
Точно, лечеле и од вештерство, евреите биле непожелна раса за ништење, славјаните нижа раса, црнците не заслужувале место во автобус, Галилео бил еретик...и така натаму. Различни периоди, различни лудости што не смеат да влијаат врз здравиот разум на еден психолог.
Znaci, sto se odnesuva do mene, moze da se setaat po paradine kolku sakaat, neka si pravat sto sakat, ne mi smeta.
Temava bese za deca dali da im se dadat.
Nitu eden psiholog, ne samo psiholog, cel strucen tim, na nasive prostori barem, toa ne bi go dozvolil.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 21:11 ---
Тоа значи дека отприлика имаш 5, 6 или 7 години работно искуство во струката и пак немаш сознанија за природата (потврдивме дека природно е се што создава природата, така нешто беше) на сексуалноста? За можноста за определба?
Ova se veke privatni prasanja.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255
Znaci, sto se odnesuva do mene, moze da se setaat po paradine kolku sakaat, neka si pravat sto sakat, ne mi smeta.
Temava bese za deca dali da im se dadat.
Nitu eden psiholog, ne samo psiholog, cel strucen tim, na nasive prostori barem, toa ne bi go dozvolil.
Ти ја спомена ненормалноста како аргумент за цела оваа дискусија. Сега дали се нормални или не се?
Ova se veke privatni prasanja.
Извини ама поприватно од тоа некому да кажеш и да тврдиш дека е ненормален, не знам...ако не ги познаваш не знам како определи дека стави знак равенство со ненормални и психопати.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Kazav veke deka imam duplo pomalku i ne sum doktor, ne citas dobro.
"By the way, takva mi e profesijata, da lecam ;)" "E moze koleska da mi najdes...imam prepolna ordinacija...pomos ke mi bide dobrodojdena..."

Твои цитати, каква ординација имаш, ветеринарна?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Прво пред сѐ (што би рекле некои) 2012 - (минус) 1975 = 37 години. 37 години повеќе оди накај 40 отколку накај 20. Време лети, а и зими. Значи, пред речиси 40 години хомосексуалноста е исклучена од листата на болести. Ако во тек на 40 години не сте успеале да се прилагодите, добредојдовте во диносаурусите. Фала, чао, пријатно.

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
"By the way, takva mi e profesijata, da lecam ;)" "E moze koleska da mi najdes...imam prepolna ordinacija...pomos ke mi bide dobrodojdena..."

Твои цитати, каква ординација имаш, ветеринарна?
Psiholozite isto taka lecat na nekoj nacin. Isto kako psihijatrite, samo ne so lekovi.
Isto taka rabotat vo ordinacija.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255
Да бее, пред 20 години станавме држава...а на 90 степени вриеше водата, упс, на 110 :pos:
Него, имаме овде една членка исто психолог. Може да ја прашаме како тоа хомосексуалноста е ненормална психопатска работа...дури и убици и криминалци негде прочитав :notworthy:

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Прво пред сѐ (што би рекле некои) 2012 - (минус) 1975 = 37 години. 37 години повеќе оди накај 40 отколку накај 20. Време лети, а и зими. Значи, пред речиси 40 години хомосексуалноста е исклучена од листата на болести. Ако во тек на 40 години не сте успеале да се прилагодите, добредојдовте во диносаурусите. Фала, чао, пријатно.
1990 tek e od SZO izbrisana, znaci 20 godini.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 21:18 ---
Да бее, пред 20 години станавме држава...а на 90 степени вриеше водата, упс, на 110 :pos:
Dolg period e da, tocno, no i samiot mozes da se uveris deka se uste se podeleni vo mislenjeto (psiholozite i psihijatrite).

Kajgana Shop

На врв Bottom